Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
chennai de yemiyorlar birbirlerini arkadaşım alla alla :KK53: bizde devire göre insan var, mesela şimdi dedem tekin zamanı popüler herkes o'cu.. ama devir değişsin herkes bu'cu olacak.. onun adamları köşeleri kapacak, onun kuralları geçerli olacak, ona laf söylenmeyecek, belki bu sefer tam tersi insanlar "vatan haini" olacak ve biz yine bağırdığımızla kalacağız.. hiçbir avrupa ülkesinde göremezsin bunu.. ha dolandırıcılık konusuna değinmiyorum bile, resmen spor oldu bizim ülke için ve hiçbir cezası yok.. eskiden titanlara, fadıllara para kaptıranlara çok üzülürdüm philly.. insanlar bir umutla ellerindekileri veriyorlar derdim, şimdi her dolandırılan insana oh olsun diyorum çünkü amaç kısa yoldan köşeyi dönmek..

cehalet kutsanıyor bizde, sen o kadar okudun gel tr ye muhtemelen lise mezunu bile olmayan birinin altında çalışacaksın.. ben yazılımcıyım, tr de ilk işime girdiğimde patronum yön tuşlarının yerini bilmiyordu.. "ahahaha bilgisayarda yön ne arar ofis ya cahil misin" demisti bana :) hani bu azınlık olsa her yerde var derim, bu genel.. azınlık benim gibi yılmış olanlar, onların da ya sesi çıkmıyor ya da gidiyorlar işte..

Soylediklerine katiliyorum office, farkindayim :))) basimiza gelenleri anlatsam buradan oraya Roman olur. Kuzenim siyasi dusuncesi yuzunden tip fakultesindeki prof gorevinden ayrildi ozelde simdi ki epey iyi bir beyin cerrahi, bir digerine seksenlerde uzmanligi verilmedi bu yuzden, abim hakimlige basvuru bile yapamadi, nisanlim fetonun her yeri sardigi zaman basvurdugu uniden yanit bile alamadi (ki yeni basladi calismaya ama her yer hala fetocu diyor) alaninda cok iyi bir akademisyen, tr ye donenlerin hepsi geri donuyor yavastan. 2013 yili gibi herkeste bir umut vardi yurtdisinda egitim alan, turkiye ye donmek falan istiyordu herkes, simdi duyumlara gore, amerika da acilan ogretim uyesi kadrolarina rekor sayida turk basvuru varmis. Turkiye beyin gocununun onunu almazsa ulkeyi kimse toparlayamaz. Kamu mallarini ozellestirerek ve araplarin sicak parasiyla donen, insaat sektoru ile yapisal degisiklik olmadan pohpohlanan ekonomi cokuyor. Sicak parayi egitime, teknolojiye yatirsaydik bu gunlerde boyle olmayacakti ama yapacak bir sey yok, ver coskuyu:))))

Son düzenleme:
Bende 2 yila yakin Fas'ta yasadim gurbetlik cok zor gercekten:bicak:hergun ailemden uzakta yasamak cok uzuyordu insan alisiyor, ama cok zorr tercih sizin:kahve:

Ay hadi inşallah :) Aslında İskandinav ülkeleri de aklımdaydı ama oranın şartları bana uyar mı emin olamıyorum.

Dil zor
Çok karanlık hava
İnsanlar mal
Yiyecek bir şey yok
Sosyal hayat yok eğlence anlayışı bir feribotta kusana kadar içmek
Miktiret bence iskandinavya fikrini
Falcı tavsiyesi istiyor musun kız bana 2 yıl önce dediği yerde çalışıyorum şu an:KK57:

Dil zor
Çok karanlık hava
İnsanlar mal
Yiyecek bir şey yok
Sosyal hayat yok eğlence anlayışı bir feribotta kusana kadar içmek
Miktiret bence iskandinavya fikrini
Falcı tavsiyesi istiyor musun kız bana 2 yıl önce dediği yerde çalışıyorum şu an:KK57:

İnsanlar mal kısmına güldüm sjsjaj Cherry alemsin. İsterim tabi sorman hata :p

Back
X