Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla ablacim dunyada tek bir guc var, o da finansal guc, gerisi hikaye.
Turkiye kafayi calistirsa aslinda ekonomik olarak Cin'e yetisecek seviyede.
Bir kere tarim urunlerinin ithali yasaklanmali ve hemen simdi durdurulmali.
Avrupaya'da telekom yazilimlari, 5G, DSL hatlari vb gayet rahat satabiliriz.
Is bilen, kafayi kullanan adam olsa yemin ederim Mars'a bile cikariz ama iste bastakiler kendi cebini doldurma pesinde. Su ulkenin teknoloji bakanligini bana bir verseler hemen ise baslarim:KK15:

Kültür-Turizm, Sanata da ben talibim Miss :))

Is bilen, kafayi kullanan adam olsa yemin ederim Mars'a bile cikariz ama iste bastakiler kendi cebini doldurma pesinde. Su ulkenin teknoloji bakanligini bana bir verseler hemen ise baslarim:KK15:

Güzel,Harika!

Insanlarin kendilerine yakin olduklari kültüre ve ülkeye yerleşmesi çok yadirganmamali.Ama Avrupa eskisi gibi değil, bir çok ülke göçmen istemiyor artık. Bir çok ulkede egitim icin denklik almak en az 2-3 sene surebiliyor. O durumda kötü işlerde de calisabilirim diyorsanız gidin. Doktora yapan akrabam Amerika'da garsonluk bile yapmıştı zamanında . Gideceksiniz zaman kaybetmeyin, yarın ne olacağı belli olmaz .Benim yaşadığım ülkede onumuzdeki senelerde vatandaşlık şartlarının çok ağırlaştırılması söz konusu. Oturma ve calisma iznini artık çok zor veriyor .

dediklerini şöyle bi kafamda canlandırdım da.. olması gereken bu işte.. ama olanlar insanın yüreğini yakıyor

Senin finansal zekanın bu ülkeye getireceği yarar çok bence :cool:
Valla çok basit bir şey diyeceğim
Türkiye 2017 yılında en çok turist çeken ülkeler arasında dünyada 6. sıradaydı
Fransa, İspanya, ABD, Çin, İtalya ve Türkiye.
Fakat aynı turizmden gelire baktığında 30 küsürdeyiz.
Resmen önemli bir talep yaratabiliyoruz ama bunu su gibi ucuza satıyoruz, hatta satamıyoruz pazarlayamıyoruz.

dediklerini şöyle bi kafamda canlandırdım da.. olması gereken bu işte.. ama olanlar insanın yüreğini yakıyor

Ablacim vallahi ciddiyim. Neden derseniz, Avrupa'da ITde calisan biri olarak soyleyeyim, burda IT oluk cunku calisacak adam yok, nufus yok. Sokaktaki yetiskinlerin cogu yasli, genclerin de cogunlugu gocmen. Telekom sirketleri de buyuk sirketler, cok agirlar ve burokrasi cok fazla o yuzden bir yazilim uretimi yok; ona sebep buyuk ya da kucuk baska sirketlerle anlasip islerini onlara yaptiriyorlar. Ben kendi sirketime dusen payi kafesledim mesela. Eee dedim, neden bizim memleket de kendisine bir pay almasin? Onca telekom, sinyal, haberlesme yapan sirket ve adam var; insan gucumuz cok yuksek. Bizim memleketteki insan gucu hicbir yerde yok ve Avrupa'da insan gucu gercekten cok az. Bu devirde nitelikli insan gucu para getiren taraf degerlendirmesini bilene tabi.

Bu "Dik dik 3 aya kadar dik hemen" temalı beton yığınları arasında biraz sanat eseri görsek ne güzel olur. :))

Allahım ölmeden o günleri göstersin bana . Şu toki ucubelerinden kurtulup sanat eseri bir mimari yapıyı şu ülkeye kazandırmama . Çok dert var çook . Ah Mimar Sinan dön de bir bak İstanbuluna ; yüzümüze tükürmeye tenezzül etmez . :)

Ben de senin gibi düşünerek 2001 de ayrıldım Turkiye'den- zamanlamayı çok iyi yapmisim ,cunku 2002 den sonra hersey çok daha beter oldu. Simdi düşünüyorum, şimdiki aklim olsa daha da once gelirdim. Ustelik dil bilmiyordum, calisabilecegim mesleğim yoktu üniversite mezunu oldugum halde, ama au-pair lik isi bulup geldim bir yerden baslamak icin. Bir daha da arkama bakmadım. Aile ozleniyor tabi ama cooooook öyle ana kuzusu bir şahıs degilsen problem olmaz, sen gidersin onlar gelir arada bir. Hem şimdiki teknolojiyle görüşme de çok kolay-skype vs.
Simdi yılda bir gidiyorum ortalama, ama son 15 yılda o kadar rezillesti ki Turkiye, her gidişimde de biraz daha soguyorum ülkemden ne yalan söyleyeyim. Son zamanlarda 2 yılda bir gitmeye başladım.

Kultur catismasi da yine kişiliğinle, aile yapinla vs ilgili.Nereye gideceğinle de ilgili. Ister istememez biraz oluyor ama ben çok bocalamadım. Sonra dil öğrenince tekrar üniversite bitirdim burda ve simdi isim iyi. Su an Ingilteredeyim, Fransa'da ve Birlesik Arap Emirliklerinde'de yaşadım bir sure. Hepsi de Turkiye'deki hayattan yüz kat iyi bana gore. Her yerin zorlu tarafları farklı ama hepsi daha iyi.(yine bana gore).

Uzun lafın kısası, imkanın varsa hiç durma. Iyi şanslar.

Ben de senin gibi düşünerek 2001 de ayrıldım Turkiye'den- zamanlamayı çok iyi yapmisim ,cunku 2002 den sonra hersey çok daha beter oldu. Simdi düşünüyorum, şimdiki aklim olsa daha da once gelirdim. Ustelik dil bilmiyordum, calisabilecegim mesleğim yoktu üniversite mezunu oldugum halde, ama au-pair lik isi bulup geldim bir yerden baslamak icin. Bir daha da arkama bakmadım. Aile ozleniyor tabi ama cooooook öyle ana kuzusu bir şahıs degilsen problem olmaz, sen gidersin onlar gelir arada bir. Hem şimdiki teknolojiyle görüşme de çok kolay-skype vs.
Simdi yılda bir gidiyorum ortalama, ama son 15 yılda o kadar rezillesti ki Turkiye, her gidişimde de biraz daha soguyorum ülkemden ne yalan söyleyeyim. Son zamanlarda 2 yılda bir gitmeye başladım.

Kultur catismasi da yine kişiliğinle, aile yapinla vs ilgili.Nereye gideceğinle de ilgili. Ister istememez biraz oluyor ama ben çok bocalamadım. Sonra dil öğrenince tekrar üniversite bitirdim burda ve simdi isim iyi. Su an Ingilteredeyim, Fransa'da ve Birlesik Arap Emirliklerinde'de yaşadım bir sure. Hepsi de Turkiye'deki hayattan yüz kat iyi bana gore. Her yerin zorlu tarafları farklı ama hepsi daha iyi.(yine bana gore).

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için bakalım inşallah iyi bir zamanlama bana da denk gelir :)

İçimde hala bir şeyleri yapabilme isteği var . Umudum henüz tükenmedi .

Hanımlar,
bu tip konularda fikir alışverişleri güzel oluyor ammaaa ne olur iş Vatan-Millet- Sakarya durumuna gelmesin, siyaset vb olmasın, sonra olay karışıyor konu kapanıp banlar sıralanıyor.
:)))))))))))))) bugün musaitsiniz galiba konularda aktifsiniz :))))

Sizi yıllardır görürdüm burada yorumlarınızı vs profil fotoğrafınız nickiniz aklımda kalmış hep :) Teşekkür ederim düşünceniz için .

Ben teşekkür ederim sağol,hakkında hayırlısı ne ise o olsun,nerede mutlu ve huzurlu olacaksan hayatını devam ettir:))

Back
X