Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
insanlık çöktü..
dünya kirlendi..
değerler anlamını yitirdi..
muhtemelen içinde bulunduğumuz için bize öyle geliyor.
bu dünya ne savaşlar gördü..
dinler.. medeniyetler..
bence insan hep kötüydü zaten..

dünya o kadar küçüldü ki..
artık tüm dünya parmaklarımızın ucunda bir ekran ötede sadece..
her şeye ulaştık.

teslim edeceği sipariş edilen pizzaya tükürüp bunun fotoğrafını çekmekten zevk almak? bunu paylaşmayı düşünmek?
kendin gibi olmayanın ölmesini dilemek..
işlenen suçları haklı kılacak mazeretler aramak.. "o saatte orada ne işi vardı?"
ünlü ve zengin diye birine kinini kusmak..

benim de ruhum daralıyor..
ama insan hep kötüydü bence..

sadece biz iyi oldurmaya çalıştık..
kimi içselleştiriyor bu iyiliği.
kimi hayvan gibi güdüleriyle yaşamaya devam ediyor.

Aynen katılıyorum, bir beton yığını yapılacak diye kaç ağaç kesildi buralarda, gözlerimin önünde gitti hepsi, birşey yapamadım izin verilmiş çünkü:KK43:
Nefes alacak yer kalmadı, o kadar çok inşaata şahit oldum ki, temelleri nasıl atılıyor, ne yapılıyor öğrendim, bunların yaptığı inşaatı bende yaparım :)))

Estetik olmadığı gibi güvenlik de yok, 3 kat 6 dairelik bir binanın temeli 30 cm mi kazılır?
4 ayda koca ortaokul diktiler buralarda.
Üzülerek okudum bugün. Gökova körfezi imara açılmış. Beton kemiririz artık, ölünce de betona gömerler.

Ben Hollanda'da yasiyorum. 20 yildir burada yasiyoruz, kucuk yasta geldim sayilir. Türkiye'de burda sorunsuz yasadigimiz saniliyor ama oyle degil. Buranin insaninin artik yabancilara hic tahammülü yok. Ozellikle yasanan multeci akimindan dolayi cok tahammulsuz oldular. En ufak bir olayda oklar hemen yabancilara muslumanliga geliyor. Ben cogu zaman kendimi anlatmaktan, kendimi savunmak zorunda kalmaktan yoruluyorum. Maalesef ki bu is basvurularinda da devam ediyor. Isminizin yabanci oldugunu gorduklerinde tercihlerini Hollandalidan yana kullaniyorlar. Ilk geldigimiz zamanlar çok iyiydi, boyle ikilikler olmazdi ama son yillarda cok yogun hissettiriyorlar.

Hayat belirli bir duzene sahip, herkes kurallara uyuyor bunlar olumlu yanları. Fakat ayni pahalilik burda da var. Yuksek oranda vergi oduyoruz.

Ben illa da yurtdisina cikacak olsam Kanada gibi bir ulkeden yana kullanirdim tercihimi. Her sekilde su anki avrupa ulkelerinden daha iyi bir tercih hayat kurmak icin.

Ben de aynı temenni de bulunuyorum :))) 30 cm derinliğinde temel, üstüne beton dökülüyor, yan kalıplar konup ziftli muşamba serilip pürmüzle sabitleniyor, tekrar bir beton ve hoppp demirler bükülür, tahta kalıplarla silüet belirlenir sonra gelsin beton kamyonları, pat pat çat çat bina hazır :)

Sayın Da Vinci ' nin Mona Lisayı 5 - 6 saatte bitirmesiyle eş değer bu söyledikleriniz :) Ah bir anlasalar yapı sanattır hadi geçtim sanatı yapı can emanetçisidir hiç öyle davranırlar mıydı . Sanki bana kızılderili çadırı kuruyorlar pata küte :)

Ben de aynı temenni de bulunuyorum :))) 30 cm derinliğinde temel, üstüne beton dökülüyor, yan kalıplar konup ziftli muşamba serilip pürmüzle sabitleniyor, tekrar bir beton ve hoppp demirler bükülür, tahta kalıplarla silüet belirlenir sonra gelsin beton kamyonları, pat pat çat çat bina hazır :)
bizim burda kanun çıktı yıkılan bina kaç katlı olursa olsun 3 kattan fazla yapılmayacaktı.
adamlar binayı yıkmadılar iç dekarasyon diye başladılar..etrafını bir güzel sardılar sarmaladılar mis gibi
gecen sarılı yerin arasından bir baktım 5 kat çıkmışlar oldu bitti maşallahh yaniii :))

Allah korusun bir deprem olsa anında kağıt gibi ezilir bu binalar..

gelişmiş ve güzel beyinleri yurt dışına kaptırdığımıza her zaman üzülmüşümdür. ama tabi ki nerede mutlu olacaksan orada yaşa. hakkında hayırlısı olsun.

Benim damadım 6 ay kadar Kanada'da kaldı,lisan öğrenmek için gitmişti..
Çok beğendiğini ve yaşanılacak bir yer olduğunu söylemişti..
Tek sıkıntı havanın soğuk oluşu orada..
abla kanadaya yerleşim izniini geçtim vizesini almak çok zor diye biliyorum.bir arkadaşım sırf soy ismi oradaki bir suçlu ile aynı diye havaalanından ülkeye geri gönderildi.

Kesinlikle git, bir saniye bile dusunme.. burasi yasanilir bir yer olmaktan cikti.. vatandasi oldugun an oy kullanirsin, kimse seni vatan haini de ilan etmez, ev alir yerlesir mis gibi yasarsin.. burada hava bile insan kokuyor, git arkana bile bakma.. karnini doyurdugun yer vatanin..

Sevmeyin sevmeyin. Her firsatta ülkemizi kötüleyin.
Yurtdisinda hersey cok iyi saniyorsunuz yaaa ahh ah. Gidin yurtdisina ne diyeyim, umarim mutlu olursunuz.

Ben Hollanda'da yasiyorum. 20 yildir burada yasiyoruz, kucuk yasta geldim sayilir. Türkiye'de burda sorunsuz yasadigimiz saniliyor ama oyle degil. Buranin insaninin artik yabancilara hic tahammülü yok. Ozellikle yasanan multeci akimindan dolayi cok tahammulsuz oldular. En ufak bir olayda oklar hemen yabancilara muslumanliga geliyor. Ben cogu zaman kendimi anlatmaktan, kendimi savunmak zorunda kalmaktan yoruluyorum. Maalesef ki bu is basvurularinda da devam ediyor. Isminizin yabanci oldugunu gorduklerinde tercihlerini Hollandalidan yana kullaniyorlar. Ilk geldigimiz zamanlar çok iyiydi, boyle ikilikler olmazdi ama son yillarda cok yogun hissettiriyorlar.

Hayat belirli bir duzene sahip, herkes kurallara uyuyor bunlar olumlu yanları. Fakat ayni pahalilik burda da var. Yuksek oranda vergi oduyoruz.

Ben illa da yurtdisina cikacak olsam Kanada gibi bir ulkeden yana kullanirdim tercihimi. Her sekilde su anki avrupa ulkelerinden daha iyi bir tercih hayat kurmak icin.

ben de burada kendi fikrimi ekleyeyim.
konu sahibi konuyu açarken özlemden vs bahsetmiş de o yönüyle.

ben kendim araştırma yaparken amerika kanada vs kafamda elemiştim, hani teklif gelse reddederim değil tabi ki :))
sadece önceliğim avrupaydı.
sebebi de bir şey olursa 2-3 saatte ilk uçakla ülkeye dönmek var, ki Amerika Kanadaya göre çok cüzi fiyatlarla.
Biz Amerikaya tatile gidelim demiştik de aylar öncesinden bilet bakmamıza rağmen bilet fiyatları çok uçuk gelmişti vazgeçmiştik.
hani gitmek tamam ama bir ayağım Türkiyede olsun dendiğinde bu yerler çok uzak geliyor bana halen.

Eşim benimle aynı fikirde değil.

Bence gidin. Zaten buraya ait hissetmiyorsunuz. Burada doğmak bu vatanın bir parçası yapmıyor insanı. En zor zamanda bile vatanına sahip çıkıp terketmediğin zaman gerçektenden vatansever oluyorsun.

Anılar, insanlar hayatının birer parçası. Yeni anılarınız olur, ailenizle gelir görüşürsünüz. Evlenir yeni bir aile kurarsınız. Gidinde ölmeden kendinizi ait hissedeceğiniz bir vatan bulun.

Sayın Da Vinci ' nin Mona Lisayı 5 - 6 saatte bitirmesiyle eş değer bu söyledikleriniz :) Ah bir anlasalar yapı sanattır hadi geçtim sanatı yapı can emanetçisidir hiç öyle davranırlar mıydı . Sanki bana kızılderili çadırı kuruyorlar pata küte :)
Gülerek espriyle karışık anlatıyorum ama ağlanacak halimize gülmek benimkisi, binalar hem çirkin hiçbir estetik yok, hem satın alacak kişiler asla düşünülmeden kullanışsız yapılıyor ve en basit ürünler kullanılıyor, satın aldıktan 2 ay sonra kapı tokmağı elinizde kalıyor, hem de ve aslında en önemlisi temel denen birşey yok, ağaç, doğa yeşillik aramayın zaten, 2 bina arası mesafelerse 3 metreyi geçmez, balkondan çay uzat karşı balkona geç o derece :))

Allah korusun bir deprem olsa anında kağıt gibi ezilir bu binalar..
Ahretlik geçen sene yüreğimiz ağzımızda yaşadık biliyorsun, Bodrum sallandı, 1 aydan fazla sürdü sallantılar, beton mezarımız da yatıp yıkılmasın diye dua ettik.

Konuyu pek saptırdım, ağzıma biber sürülüp banlanmalık olmayayım ama valla içimde yara bu beton yığınları, konu sahibesinin de mesleğini görünce yapıştım konuya resmen, üyenin sorusu başkaydı oysa.

Bence gidin. Zaten buraya ait hissetmiyorsunuz. Burada doğmak bu vatanın bir parçası yapmıyor insanı. En zor zamanda bile vatanına sahip çıkıp terketmediğin zaman gerçektenden vatansever oluyorsun.

Anılar, insanlar hayatının birer parçası. Yeni anılarınız olur, ailenizle gelir görüşürsünüz. Evlenir yeni bir aile kurarsınız. Gidinde ölmeden kendinizi ait hissedeceğiniz bir vatan bulun.
Ah tebrik ederim ne guzel yazmissiniz

ama bu memleketinde güzel yanları var bayanlar inkar etmeyelim...ben seviyorum vatanımı ülkemi..inşallah zamanla bunlarda çözülecek diye düşünüyorum..

Benim de çok gözüm var dışarıda ancak hiç yurt dışı tecrübem olmadığı için hayal ettiğim gibi olup olamayacağını bilemiyorum. Bir de tabi iş durumları var...
Ülkede kalmamak için sebep çok:
Her gün değer kaybeden para birimimiz, dalga geçer gibi üst üste gelen zamlar, enflasyon.
Eğitimi rezil rüsva etmeleri.
Sağlığı batırmaları.
Barınmanın özellikle büyük şehirlerde çok güç olması. Başımızı sokacak bir evimiz olsun diye gece gündüz çalışıp zorla belki minicik, uyduruk ve küflü bir ev sahibi olabilmemiz.
Yeşile hasret yaşamamız.
Dini istedikleri gibi eğip bükerek amaçlarına ulaşmak için kullanmaları.
Elalem ne der faktörünün üst düzeyde olması.
Tek artı faktör hala Türk kanı taşıyan, emanete hıyanet etmeyen, insanlığa faydalı insanların az da olsa bulunması.

Back
X