Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence gidin. Zaten buraya ait hissetmiyorsunuz. Burada doğmak bu vatanın bir parçası yapmıyor insanı. En zor zamanda bile vatanına sahip çıkıp terketmediğin zaman gerçektenden vatansever oluyorsun.

Anılar, insanlar hayatının birer parçası. Yeni anılarınız olur, ailenizle gelir görüşürsünüz. Evlenir yeni bir aile kurarsınız. Gidinde ölmeden kendinizi ait hissedeceğiniz bir vatan bulun.

Vatansever olmak demek ülkesinin içinde bulunduğu cehaleti görmeyi kaldıramıyor , kabul etmiyor düzeltmek için bir şeyler yapıyor ama çabaları sonuçlanmıyorsa gidiyor olmayı da gerektirir bence . Vatansever olmak demek ülkesini her haliyle kabul etmek demek değildir bana kalırsa .

Ahretlik geçen sene yüreğimiz ağzımızda yaşadık biliyorsun, Bodrum sallandı, 1 aydan fazla sürdü sallantılar, beton mezarımız da yatıp yıkılmasın diye dua ettik.

Konuyu pek saptırdım, ağzıma biber sürülüp banlanmalık olmayayım ama valla içimde yara bu beton yığunları, konu sahibesinin de mesleğini görünce yapıştım konuya resmen, üyenin sorusu başkaydı oysa.

Bodrum ciddi bir sıkıntıdan geçti,her yeri sallandı resmen,yapılab çarpık binalar malzemeden çalmalar filan..
Adam gibi yapılsa keşke,canlar yok olmasa..
Olsun ahretlik bak ne güzel sıkıntıları paylaştık berabercene..

Bunu bende istiyorum gerçekten ama yurt dışında yaşamak ciddi anlamda zor. Oturma izni çalışma izni vs. Çok şansa bağlı işler. Imkanin varsa yurt dışında yüksek lisans yap en azından bi süre de olsa orada oturma iznin olur bu arada iş ayarlayabilirsiniz belki. Ama diğer türlü fazla maliyetli bu işler ne yazık ki

ama bu memleketinde güzel yanları var bayanlar inkar etmeyelim...ben seviyorum vatanımı ülkemi..inşallah zamanla bunlarda çözülecek diye düşünüyorum..
Eğitim, adalet, saygı, kadın hakları, çalışma koşulları, paranın değersizliği, düşük maaşlar, zor çalışma şartları, torpil sistemi, sanat ve bilime duyarsızlık.. Bunların düzeleceği zamanı torunlarınızın torunları görebilir belki

bende gitmek istiyorum türikyeden..
nerede mi?
buzda yaşiycam
:KK70:
Rusya yakutsk şehirine:KK70:
şaka şaka:) ama hiç bi ülke güvenli degil maalesef.

İlk fırsatta git ordanda kendine hayırlı bir kısmet bul
Biliyorsun sözüm var sana kaynana konusu açtığında kaynananı kötüleyip seni aklayacağım :KK53:

hahaha eveeet hatırladımm :) Ay vallahi bendeki talihle gidip tam senin ağzına layık bir kaynana bulurum . Bol bol gömeriz beraber :D

Eğitim, adalet, saygı, kadın hakları, çalışma koşulları, paranın değersizliği, düşük maaşlar, zor çalışma şartları, torpil sistemi, sanat ve bilime duyarsızlık.. Bunların düzeleceği zamanı torunlarınızın torunları görebilir belki
hiç birşey aynı kalmıyorki..bundan 30 sene evveline baksan..ne kadar yol katedilmiş görülüyor..30 sene sonra daha bir yol katedilecektir mutlaka ....ama yine sorunlar olacaktır,memnun olan ve olmayan insanlar olacaktır

hiç birşey aynı kalmıyorki..bundan 30 sene evveline baksan..ne kadar yol katedilmiş görülüyor..30 sene sonra daha bir yol katedilecektir mutlaka ....ama yine sorunlar olacaktır,memnun olan ve olmayan insanlar olacaktır
Bundan 30 sene öncesiyle büyük bir fark göremiyorum ben. Hatta daha kötüye giden noktalar var. Sadece teknoloji gelişti o kadar...

Benimde Almanyada arkadasim var. O kadar huzurlu bir kasabadaki. Ama iste ailem oldugu icin gidemem. Cok uzulurler

abla kanadaya yerleşim izniini geçtim vizesini almak çok zor diye biliyorum.bir arkadaşım sırf soy ismi oradaki bir suçlu ile aynı diye havaalanından ülkeye geri gönderildi.

Yok degil park, express entry diye bir sistemleri var master ya da doktorasi olanlar icin baya kolay..

Back
X