Konu sahibi, ben doğduğum toprakları pek sevmeme rağmen vatan millet sakaryacı bir insan değilim; vatanseverliğin kahramanlı tarihi dizi izlemeyle içi boş şövalyelik yapmayla değil ülkeye yaptığın katma değerle ölçüleceğini düşünürüm. Dahası herkesin vatanseverlik gibi değer yargılarına sahip olmak zorunda olmadığını düşünürüm (ha sonradan canım ülkem dememek kaydıyla öyle tipler de var).
Zor zamanlar geçiriyoruz yine de umutsuz değilim, hiçbir kötü dönem sonsuza kadar sürmez. Stefan Zweig 40lı yıllarda “avrupadaki buhran hep böyle gidecek” diye sürgünde olduğu arjantinde intihar ediyor, şimdi bakınca ne kadar anlamsız. Şahsen burada yaşanmaz gibi bir sebeple şu anda bi yere gitmeyi düşünmüyorum (gitsem de anavatanıma döner moskof vatandaşı olurum

). Ahlaki çözülmeler, kötü hayat şartları, kötü eğitim sistemi beni üzüyor ama iyi bir çevrede yaşıyorum onları bırakmaya gönlüm el vermiyor. Fakat seni anlıyorum, yaşın genç önünde uzun bir hayat var, iyi bir eğitim alarak güzel eserler yaratarak, düzgün bir insan olarak hem kendini yetiştirebilirsin hem de başka yerde ülkeni güzel temsil edebilirsin. Benim dedelerim 100 küsür sene önce buraya mülteci olarak geldi, pek bilmezler ama 50 sene önce komunist soykırımından kurtulan orta asya türkleri yoğun şekilde türkiyeye geldi, hem biz hem onlar kimseye el açmadan sıfırdan yeni bir hayat kurduk entegre olduk dahası etrafımıza örnek olduk, bugün yerli halk sağolsun bu göçmenlere saygı duyarlar severler, suriyelilere olan tepkinin sebebi o kadar sunulan imkana rağmen bu kadar rahat bu kadar aymaz davranmaları aslında. Hangi türden bir göçmen olacağını sen seçeceksin, allah gönlüne göre versin. Yakın bir yere gidersen sık sık gelirsin, baktın olmadı geri dönersin.
Ayy bi de yazmadan edemicem

yıllardır buraya içindeki iltihabı dökenler daha burada mısınız gitmediniz mi sizi ailece kıs kıs gülerek izliyoruz