Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .
Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .
Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.
Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .
Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...
Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.
Çok bunaldım .
İnsanlığın ilkel, vahşi, zayıf olana karşı her daim zalim, güçlü olana karşı hep biat eden, sözde degerlerini çıkarları doğrultusunda
eğip büken, ikiyüzlü, tutarsız tavrından soyutlanmak istiyorsunuz.
Ben de istiyorum. İstemeyenin de aklına şaşıyorum açıkçası.
Lakin işin bu kısmı ülke değistirmekle çözülür mü bilmem. Zira her ülkenin steril, güvenli, insanca yaşanan cennet gibi bölgeleri olduğu gibi kaçmak istediginiz tüm unsurları birlikte bulunduran korkunç bölgeleri de var.
Çölde vaha misali nasıl bulurum ben bu steril bölgeleri diyecek olursanız ortak özelliklerini hemen sayıyorum;
1. Geçim kaygısının olmadığı, maddi standartları yüksek bi bölge olmalı. İnsanlar bu yönde doymus olmalılar, tek dertleri para olmamalı.
2. Turist alan çok uluslu bi bölge olmalı. Bi bölge tek dinin, tek milletin, tek kültürün yogun etkisi altındaysa oradan bi halt olmuyo. Sanatın, canlıya-cansıza saygının, hoşgörünün anahtarı kesinlikle çeşitlilikte; farklılıkların birlikte yaşamaktan keyif almasında.
3. Planlı ve doğa dostu bi mimarisi olmalı.
4. Çok çok büyük ya da çok küçük olmamalı.
5. Bu sonuncusu şahsi kanaatim olmakla birlikte bence kesinlikle denizle bağlantısı olmalı. Akdeniz seridi gibi, mutfagından insanına her seyi ısıtıyo sanki.
Bu standartları sağlama şansınız yurt dışında daha yüksek mi, evet yüksek. Zira ekonomi ve hukuk bu standartların bel kemigi. Mesleginizin maddi karsılıgını alabileceginiz, hukuk kuralları etkin bi sekilde uygulanan bi ülke bu dertlerinizi büyük ihtimalle cözer.
Özlediginiz insanlara gelince, dünya hakikaten kücük bence bu tarz kaygılar icin. Görmek istediginiz insanlarla aranızda durabilecek bi mesafe yok. İyi planlanmıs izin ve tatillerle sevdiklerinizden kopmazsınız. Tabi ki özleyeceksiniz, homesick denilen durum yasanacak. Ama deger mi, bence deger.