Türkiye'mi Almanyami bilemdim

ElSaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
222
8
118
Almanya
Oncelikle Merhaba benim bi sorunum var kararı eşimle ben vericegiz ama.yinede sizlere paylasmak istedim.

Doğma büyüme Almanya eşim Türkiye'den ..7 yıllık evliyim 2009 senesinde evlendim ve 2014 senesine kadar türkiyede yaşadım bu süreç içinde 2 cocougum oldu ikiside alman vatandasi neise ailesi ile bi sürü buyuk kavgalar sorunlar felan filan çok sorunlarımız oldu hep sustum bi gün dayanamadım herseyi mi topladım geldm Almanya ya esimde pesimden:)
Aradan 2 sene geçti eşim türkiyeden ev aldı iside iyi tuturdu geri gidelim Türkiye ye,burda huzurum var maddi durumuz cok iyi değil çocuklarıma bi gelecek.vermek istior eşim gidelim herkesten uzak dururuz dior ama ben gitmek istemiorm. Esimin abisi hapiste annesi çok uzuluyor anneme iki acıyı birden yaşatmak istemiorm diyor bende hali ile üzülüyorum öyle kötü kaynana lardan da değildir kendisi severim sayarim.
Burda hersey benim dediğimle yürüyor banka hesabı alışveriş kagit kürek işleri sorumluluk hep bende ikimizde çalışmıyoruz devleten geciniyoruz şimdilik. Ama huzurum var ..
Türkiye'de ise evim olucak kıra derdi yok eşim çalışıcak cocouklarin eğitimi daha iyi olur diyor .. .
ben buraya alismistm o oraya çoook zor

Siz olsanız gidermiydnz?

Ben olsam gitmek istemem.
Alıştığım düzeni bozarsam zorlanırım.

zor bir karar.
eşin Türkiye'ye alışık, sen Almanya'ya.
hayırlısı olsun.

sakın gelme ne güzel düzenini kurmuşun ne işin var, biz nasıl gitsek diye kıvranıyoruz, iş güç olsa bi dk durmayız
emin ol çocukların burda güzel bir eğitim öğretim görmeyecek

Cocuklar icin en iyi imkani almanyada verebilirsin Tr de cok cok iyi bir isin olmaliki burdaki imkani verebilirsin oda simdiki Tr sartinda cok zor

Deli misiniz siz? İnsanlar nasıl yurt dışına gideriz diye hesap yapıyor burada.

Ben de hollandada dogdum ve buyudum.. 2008 den beri turkiyede yasiyorum.. Allaha şükür evim var, eşimin işi iyi ve aile durumuda iyi. Huzurum var diyorsan kal bence orda. Almanyaya geri donecek kadar sorunlar atlatmisin demeki.Kayınız hapse girmeden once düşünseydi, ben bu sucu yaparsam ailem ne olur diye.. Annesini uzen abisi, dönsenizde annesi hep uzgun olacak .

Ben de Almanya'da doğdum büyüdüm okudum ve Türkiye'ye yerleştim ve evlendim. Almanya'da düzeninizin olduğunu düşünmüyorum, devletten geciniyorsunuz, buna düzen denmez. Eşinizin de muhtemelen Almanya'da kendine pek güveni yoktur çünkü ona herşey yabancı, herşeyle diz ilgileniyorsunuz haliyle mecburen. Güzel bir işi varsa Türkiye derim. Çocuklara daha iyi bir gelecek sosyal yardımlarla olacak iş değil, adam akıllı çalışan ebeveynle(rle) olur. Almanya'da büyüyen her çocuğun geleceği parlak olmaz, bir sürü arkadaşım var, evlenmiş çocukları var ve Almanya'da büyüdükleri halde dikiş tutturamamışlar, bir işi uzun süre ellerinde tutamıyorlar. Türkiye'den gelen damatlar hakkında bir sürü olumsuzluklar duydum. Karar sizin, ama eşinizin ailesine de yakın olmicaksanız iyi düşünün derim.

Canim bende Almanyada dogup büyüdüm suan 3 yildir türkiyedeyim ve hic geri dönmeyi düsünmüyorum. Biz baska bir ildeyiz esimin ailesi baska bir yerde yine yakiniz ama fark ediyor tabi. Ayni yerde degilseniz gidin derim. Tabi bende ailemi cok özlüyorum ama bunu fark ettim orda hayat yok.

Selamun aleykum bende almanyada dogdum ve büydüm.
Ben türkiyede temmeli yaşamaya düşünmüyorum.
Cnkü simdiya kadar kendi türk milletimden hic fayda görmedim... ne aileden nede öbürlerinden.
Türkiyeye tatil olarak gitmeyi cok severim.
Ama orda bence hayat cok zor hele cocuklarlan.
Ben almanyada devletten yaşamiyiyorum ama eger parala ilgili sikinti olursa devlet hep arkanda..
Burda bir System var ve düzen.

Tsk ederim bu güzel yorum için evet insalalh orası daha iyi olucak

Kızlar eşim. Gideli 3ay oldu bende Evimi bosalttm şimdilik alt kataym annemle de gidicem güzel bi işte buldm alman şirketinde esimin de zaten işi iyi insallah iyi olur herşey. . Ocagin sonunda gidicem insallah allah izin verirse
Türkiye'deki arkadaslar delimisin orda kal diyenler .. Şuan Avrupa'nın hali çok daha kötü gelin de görün buranin yabancisi olmak daha doğrusu almanlar bizi öyle. Görüryor çok zor Suriyeli burda da dolu sanmayın burası cennet :) ben kendi ülkemde yasicam insallah yorumlarınız için sağolun

S
Sakın dönmeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…