Türkiyeye kesin dönüs?

Bizde kesin donus yaptik.Asla pisman degilim.Kaynanaya uzak olmak sarti ile dön.Uzagi cektigine degmiyorsa hic ugrasma derim

Bizde kesin donus yaptik.Asla pisman degilim.Kaynanaya uzak olmak sarti ile dön.Uzagi cektigine degmiyorsa hic ugrasma derim

kv ködye kaldiklari icin kislari eltimlerde kaliyorlardi. bizim ev hazir olunca oraya gectiler. bana da siz gelirseniz biz kendimize kucuk bi daire aliriz siz rahat olun dedi. he ama icraata dokulurmu bilmiyorum:) donusumlu olarak sanirim gelirler. eskiden cok geriliyordum ama bende kendimi geri cektim mesela sohbet etmeyi severim ama bi adim geri attim her muhabbete atlamadim her soyledigini ciddiye almadim baktim aaa iki hafta gecmis hic ondan yana sorun yasamamisim:)

Son düzenleme:
kv köde kaldiklari icin kislari eltimlerse kaliyorlardi. bizim ev hazir olunca oraya gectiler. bana da siz gelirseniz biz kendimize kucuk bi daire aliriz siz rahat olun dedi. he ama icraata dokulurmu bilmiyorum:) donusumlu olarak sanirim gelirler. eskiden cok geriliyordum ama bende kendimi geri cektim mesela sohbet etmeyi severim ama bi adim geri attim her muhabbete atlamadim her soyledigini ciddiye almadim baktim aaa iki hafta gecmis hic ondan yana sorun yasamamisim:)
Cok sikintili olur gelmeleri. Herseyini ayarla don döneceksen.Sakin ha cok yuz goz olma.

millet yurdisi yutdisi diye oluyor sizde turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorsunuz. bari bu hatayi cocuklarinz icin yapmayin ( varmi bilmiyorum ama ). turkiyede hayat yok artik ve gidisati pek parlak gorukmuyor. haberleri acin da izleyin.

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok tşk ederim, hepsini okudum ancak rahatsizlandigim icin cevap verememiştim.

Benimde aklıma iyiden iyiye yattı bu geri dönme işi, bakalım nasıl sonuçlanacak hayırlısı.

Burada benim kolayıma geleb yanlız sòyle bir durun var:
hastaysam randevu alip doktora gidiyorum, acilse hastahabeye gidiyorum
discime gidiyorum kan tahlillerimi yaptiriyorum vs ve cepten ödemiyorunama turkiyede mesela gorumcem kucuk kizinin disini cektirecekti baya bi doktor aradi özel buldu bi dis cekmek ona 300tl mal oldu. hani özel olmasa standartmi dusuk oluyor? burada ozel hastahane olmaz(guzellik klinigi haricinde) ve olmasi gereken standart devlet hastahanelerinde vs zateb mevcut. ama turkiyede sanirim özele gidilince daha mi ciddiye aliniyor?
Ozel ve devlet hastanesinin kendine gore avantajlari ve dezavantajlari var. Sistem basta oraya kiyasla farkli ve belki biraz zor gelecek ama zamanla alisirsin diye dusunuyorum.

kv ködye kaldiklari icin kislari eltimlerde kaliyorlardi. bizim ev hazir olunca oraya gectiler. bana da siz gelirseniz biz kendimize kucuk bi daire aliriz siz rahat olun dedi. he ama icraata dokulurmu bilmiyorum:) donusumlu olarak sanirim gelirler. eskiden cok geriliyordum ama bende kendimi geri cektim mesela sohbet etmeyi severim ama bi adim geri attim her muhabbete atlamadim her soyledigini ciddiye almadim baktim aaa iki hafta gecmis hic ondan yana sorun yasamamisim:)

Kv ler önce kendilerine bir daire alsınlar ondan sonra dönmeyi düşünün. Dönüşümlü kalacaklarsa sıkıntı olur döndüğünüze pişman olursunuz.

Zamanında babam kesin dönüş yapıp gelmiş.Neyse ki gelmiş.Bir defa bile keşke demedim özenmedim.Gidip yaşama hakkım olduğu halde ülkemi tercih ettim.Siz de artıları eksileri tek tek hesaplayın.Pişman olmayacağınıza eminseniz dönün.Düzen kurup bozmak kolay değil çünkü.

Merhana hanımlar

ben yurtdisinda dogudym büyüdüm. eşimle tr de tanistik. onun buraya gelmesi ile ailem evlenmemize ikna oldu( ben orda yapamam edemem alisik degilim zor gelir dediler)

esimin ailesi hic istemedi. esimin gayet duzgun temiz bir isi ve bir sitede ankarada evi var. esimin ailesi ciftci, hani ellerinde fazla olmasada gonulleri zengin, biz destek oluruz yeri geldigindr diyorlar..ne derler toprak zenginimi? oyle bir kelime duymustum uyarmi onlara bilmiyorum.

kv en basindan beri bana dert yaniyor buraya yerlesin bak ne guzel oglumun isi vardi orda gunesin altinda insaatlarda calisiyor (insaat iscilerini kucumsediginden degil- ama turkiyedeyken meslegini icra edebiliyordu hayat doluydu).

en son gittigimizde kv bana" bak kizim baban varligini mezara goturecek degil, sen gelsen kocanin isi hala hazir patronu hala diyor gelirse ise baslar. bizde size yardimci oluruz yatirim yapariz ben istiyorum ki iyi yasayin. orda yedigini burdada yersin hicbir eksigin olmaz vs."gibi seyler soyledi.

bende " anne biz tabii kimseye dayanip yuk olmak istemeyiz elimizden geleni yapariz eksik olmayin tsk ederim dusuncen icin" dedim.

herkes sosyal hayatin trde daha guzel oldugunu soylerdi. bende bunlarin refah icinde yasamak icin ilk sart olmadigini savunurdum.
izine gelip gittikce sunu fark ettim ki biz oraya gelince daha mutluyuz. ha tabii eurolarla geliyoruz rahatiz. ama kira derdimiz olmayacak. esimin isi geliri iyi olacak. kvde basta sorunlar yasasakta hala bana der esimden icin " x asla kimseye senin icin bisey dedirtmez bize bile". allah var esimde beni ezen biri degil ozgurlugumu kisitlayan tuhaf cahilce fikirlere sahip degil.

bende son zamanlarda iyice bunaldim. basta gormezden geliyordum ama turk/islam dusmanligi iyice almis basini gidiyor. esim resmen gozumun onunde yaslandi.öte yandan annem babam ailem burada nasi olacak alisabilecekmiyim....yakinimda oturuyorlar bi acil durumumda atlayip geliyorlar veya ben yetisiyorum....ama hayatimida mutlulugumuda dusunmuyor degilim....

sartlarimiz böyleyken sizce dönmek makulmudur?simdiden cok tsk ederim herkese...
Etrafda sizin huzurunuzu bozacak insanlar yoksa her zamn turkiye derim..
Hersey var 4 4 luk..
Biz burda paranla rezil oluyorsun dusunun..
Paran var gidip restorandan damak tadina gore bisey alamiyorsun..
Ama turkiye oyle mi ..
Zeytinyagi meyveleri ucuz taze..
Ne bileyim..
Mecbur olmasam tr de yasarim ama hayat iste..

benim cevremde donupte bir heves yerlesenler var 1 yila kalmadan geri donduler.
teyzem 40 yildir almanyada her geldiginde burasi icin soylenir
siz oraya aitsiniz esiniz buraya
esiniz sikinti yasamaz ama siz yasarsiniz
bir tanidikta her 5ayda bir gitti geldi parasi yoktu ucak icin kresi cekti yine gitti cocuklarini bile orda dogurdu zor yani alismak
trafigi hastanesi siyaseti ayri bir dert buranin
esin almanyada daha iyi bir is bulsun daha suk gidip gelsin tek basina

Ben sirf cocugum egitiminden dolayi bile dönmezdim senin yerinde olsam. Egitim hayati hep sinavdan ibaret olacak. Teogdan tutun kpss'ye kadar. Istedigi bölümü degil, puani tuttugu bölümü okuyacak. Yada iyi bir lisede okumak isterse gencecik yasta yurtta kalmak zorunda olabilir.

Ilkokul 1'e giden cocugu bile anne babalar özel etüdlere yolluyorlar. Sonrasi dersen bircok diplomali issiz var. Yani huzuru herseyi birakin, ki kaynanaya ile dönemsel olarak beraber yasayacaksan hic huzurun kalmaz zaten.

Artık şu Bdv ye "grip oldum" yazılsa BOŞAN denecek :rolleyes: aile ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet ediliyomuşuz da kapanıyomuş site, yuva yıktığımız için:KK70:kadının kocasından gram şikayeti yok ki hani şu yazdığınız "bence dünyayı filan boşverin marsta hayat varmış oraya yerleşin" demekle eşdeğer:KK70:
Agzina sagli be arkadasim dedigin gibi adamlar daha evli bile degil bosan diyor..
Cok komik ya

Merhana hanımlar

ben yurtdisinda dogudym büyüdüm. eşimle tr de tanistik. onun buraya gelmesi ile ailem evlenmemize ikna oldu( ben orda yapamam edemem alisik degilim zor gelir dediler)

esimin ailesi hic istemedi. esimin gayet duzgun temiz bir isi ve bir sitede ankarada evi var. esimin ailesi ciftci, hani ellerinde fazla olmasada gonulleri zengin, biz destek oluruz yeri geldigindr diyorlar..ne derler toprak zenginimi? oyle bir kelime duymustum uyarmi onlara bilmiyorum.

kv en basindan beri bana dert yaniyor buraya yerlesin bak ne guzel oglumun isi vardi orda gunesin altinda insaatlarda calisiyor (insaat iscilerini kucumsediginden degil- ama turkiyedeyken meslegini icra edebiliyordu hayat doluydu).

en son gittigimizde kv bana" bak kizim baban varligini mezara goturecek degil, sen gelsen kocanin isi hala hazir patronu hala diyor gelirse ise baslar. bizde size yardimci oluruz yatirim yapariz ben istiyorum ki iyi yasayin. orda yedigini burdada yersin hicbir eksigin olmaz vs."gibi seyler soyledi.

bende " anne biz tabii kimseye dayanip yuk olmak istemeyiz elimizden geleni yapariz eksik olmayin tsk ederim dusuncen icin" dedim.

herkes sosyal hayatin trde daha guzel oldugunu soylerdi. bende bunlarin refah icinde yasamak icin ilk sart olmadigini savunurdum.
izine gelip gittikce sunu fark ettim ki biz oraya gelince daha mutluyuz. ha tabii eurolarla geliyoruz rahatiz. ama kira derdimiz olmayacak. esimin isi geliri iyi olacak. kvde basta sorunlar yasasakta hala bana der esimden icin " x asla kimseye senin icin bisey dedirtmez bize bile". allah var esimde beni ezen biri degil ozgurlugumu kisitlayan tuhaf cahilce fikirlere sahip degil.

bende son zamanlarda iyice bunaldim. basta gormezden geliyordum ama turk/islam dusmanligi iyice almis basini gidiyor. esim resmen gozumun onunde yaslandi.öte yandan annem babam ailem burada nasi olacak alisabilecekmiyim....yakinimda oturuyorlar bi acil durumumda atlayip geliyorlar veya ben yetisiyorum....ama hayatimida mutlulugumuda dusunmuyor degilim....

sartlarimiz böyleyken sizce dönmek makulmudur?simdiden cok tsk ederim herkese...
Geliyorsan da kvye yakın oturma derin başka bir şey demem
Sonra bu sefer sen yaşlanırsın çünkü kv sürekli bizim evde geri kalan zamanda da biz ondayız vs vs diye

millet yurdisi yutdisi diye oluyor sizde turkiyeye kesin donus yapmayi dusunuyorsunuz. bari bu hatayi cocuklarinz icin yapmayin ( varmi bilmiyorum ama ). turkiyede hayat yok artik ve gidisati pek parlak gorukmuyor. haberleri acin da izleyin.
Nerde turkiyede hayat yok..
Turkiyede hersey var..
Huzur bozanlar olmasa cennet bir ulke..
Avrupa meraklilari kaciyor tr den yoksa kimsenin kactigi yok..

Eşinizin Türkiye'deki "gayet temiz, düzgün" işi nedir onu merak ettim.

Mesleği yok mu? Neden güneş altında inşaatta çalışıyor?

Üniversite diploması var mı?

Avrupa ülkesinde inşaatta çalışıyorsa sanki bana Türkiye'ye dönünce de işle ilgili sorun yaşayabilir gibi geldi.

Toprak zengini aile neden sizin evinize yerleştiler? Neden kendilerine küçük bir daire alıyorlar siz dönerseniz? Nasıl zengin aile bu?

Sanki sizin gözünüzü boyamaya çalışıyorlar gibi.

Eşiniz dönerse kaç ₺ maaş alacak? Sağlık sisteminden bahsetmişsiniz, sağlık burada pahalı. Genele vurduğunuzda oradaki yaşamınızın standardı daha iyi olur bence. Bugünün yarınını da düşünün. Çocuk olursa, doğum masrafları, eğitim, kurs. Orada sosyal imkanlar daha fazla ve çoğu ücretsiz çocuklar için.

Eşiniz inşaatta çalışabildiğine göre çalışma izni de var. Bu kadar aşama kaydettikten sonra dönmenizi doğru bulmuyorum ben.

Ya canım benim sadece kafama takılan şey şu oldu aileni çok ozlersin..Bunu asabilecekmisin iyi düşün..Eşi için Türkiye'ye kesin dönüş yapan bikac tanıdığım var bitanesi sosyal bı kadındı kurslara filan gitti çevre edindi aşırı memnun.digeriyse çok bocaladi.ama sartlarini zorlasada kaldı Türkiye'de.alistu mecbur.Türkiye'ye tatile gelip mutlu olmakla,tamamen yaşamak çok farklı.ama ben canım ulkemden başka yerde rahat edemezdim.gurbetci olsaydım su ezan sesi için bile kesin dönüş yapardım.

Eşimin ailesinde böyle bir kaç kişi var. Yurt dışında büyümüş kızlar. Sonra burdan evlendiler ve hiç alışamadılar. Hatta birisinin kocası kıza uçak bileti yetiştirmek için sürünüyor garibim. Oraya koysan olmuyor buraya koysan olmuyor. Ülkemiz çok güzel kendi vatanımız orası ayrı ama aile ozlemi ve büyüdüğün yer farklı oluyor. Ayrıca ben kayinvalidenizi pek inandırıcı bulmadım. Madem öyle zenginler daha siz gelmeden evlerini alırlardı. Sanki siz gelince eltinler ve sizinle dönüşümlü kalacaklar gibi. Ve hasılı kelam kesin dönmeye karar verdiyseniz bile burdaki herşeyi rayına oturtmadan gelmeyin.

Eger geleceksen kv den uzak bir sehire gel..
Ne bileyim ben oyle agzim yandiki kv ve ve kp den onlar yakin oldu mu sanki hersey cok kotu gibi..
Gurbette olacan ama kafan rahat olsun ayri sehirde yasa onlarla..

Sakın böyle bir hataya düşmeyin. İki yerdede yaşadım. Yurtdışında büyüyüpte, türkiyeye kesin dönüş yapmak kocaman bir hata. Hangi ülkedesiniz bilmiyorum fakat almanya varsayıyorum; o rahatlığı asla ve kata göremeyeceksiniz çünkü standartlar farklı.
Şu an sizi anlıyorum, ülkenizde yaşamak istiyorsunuz ve her şeyi tatillerdeki gibi sanıyorsunuz ama yanıldığınızı kısa bir süre sonra anlayacaksınız. Ayrıca çok istiyorsanız bulunduğunuz ülkedeki haklarınızı öldürmeden, 3-4 ay denemek amaçlı gidin yaşayın ve görün sonra kararınız değişecektir zaten, demedi demeyin

Burada herşey paran varsa güzel. Paran varsa sağlık hizmetinin iyisini alırsın. Paran varsa çocuğunu özel okullarda okutursun ama yine sınavlardan kurtaramazsın. Paran varsa en güzel yiyecekleri alırsın. Birde hangi tarafta olduğun önemli gittikçe ayrıştırılan bir toplum var. Siyasi durum ekonomimizi direk etkiliyor istikrar var diyorlar ama çözemedim ben. Ne kadar apolitik olursan ol etkiler seni bu durumlar bi noktadan sonra. Çocuk varsa veya yapmayı düşünüyorsanız dönmek mantıklı değil bence.
Birde eşinizin mesleği ne ki inşaatlarda çalışıyor?Kendine göre bir iş bulamaması çok tuhaf geldi bana.

Back
X