- Konu Sahibi Nanelimonlupastil
-
Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bulundugumuz mahalleye Iraklı bir aile taşındı. Baba burda ssk'sız bir işte çalışıyor. Lakin küçük kızları 4 yaşında ve hasta. Yürümekte zorluk çekiyor. Anneyle konuştuğum kadarıyla doğumdan bel açıklığı olarak dünyaya gelmiş. Orada ki doktorlar tedavi amaçlı birşey yapmamışlar. Türkiye'ye gelene kadar çocuk yürüyemiyormuş. Iraklı bir arkadaşı yardım etmiş ve burada Beylikdüzünde ameliyat olmuş. Kızın sırtındaki kese alınmış. Kız yürümeye başlamış lakin şuan tekrar ameliyat olması gerekiyor. Sağ ayağını hissetmiyor. Yürürken cok zorluk cekıyor.Büyük ve küçük abdestini kaçırıyor. Kız daha çok küçük olduğu için psikolojik anlamda da kendini kötü hissediyor.(
Bu konuda sizden fikir almak istiyorum.Ailenin durumu yok. Baba 1100 maaş alıyor ve 500 ev kirası veriyorlar.
Lakin çalışma izinleri ve ssk olmadığı için doktor maliyetleri nasıl olur bilemiyorum. Yakınlarında bu hastalığı yaşayan birileri varsa beni yönlendirebilirmi? Şu doktor iyidir....vb ya da tedavide izlenecek yol ve gidişat hakkında nasıl bilgi edinebilirim?
Şunuda düşündüm lakin ne derece doğru olur bilmyorum.
Türkmen aile olduğu için yanımda bakıcı olarak gösterip ssk ödeyip çalışma izni alabilirmiyim?
Çalışma izni almak sıkıntılı bir süreç anladığım kadarıyla.İşin içinden çıkamıyorum.Her biriniz hayat tecrübesi fazla olan insanlarsınız ve bu konuda benim sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
Ya bende bunu anlamiyorum.tamam siginma olarak kabul ediyosun da calisma izni yok olanak yok napcak bu adamlar..kimiyer cikariyor burdada var cezasi varr calisma iznin yok diolar.ya adamgibi olanak sunulsun yada kabul edilmesin yaziktir
Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bulundugumuz mahalleye Iraklı bir aile taşındı. Baba burda ssk'sız bir işte çalışıyor. Lakin küçük kızları 4 yaşında ve hasta. Yürümekte zorluk çekiyor. Anneyle konuştuğum kadarıyla doğumdan bel açıklığı olarak dünyaya gelmiş. Orada ki doktorlar tedavi amaçlı birşey yapmamışlar. Türkiye'ye gelene kadar çocuk yürüyemiyormuş. Iraklı bir arkadaşı yardım etmiş ve burada Beylikdüzünde ameliyat olmuş. Kızın sırtındaki kese alınmış. Kız yürümeye başlamış lakin şuan tekrar ameliyat olması gerekiyor. Sağ ayağını hissetmiyor. Yürürken cok zorluk cekıyor.Büyük ve küçük abdestini kaçırıyor. Kız daha çok küçük olduğu için psikolojik anlamda da kendini kötü hissediyor.(
Bu konuda sizden fikir almak istiyorum.Ailenin durumu yok. Baba 1100 maaş alıyor ve 500 ev kirası veriyorlar.
Lakin çalışma izinleri ve ssk olmadığı için doktor maliyetleri nasıl olur bilemiyorum. Yakınlarında bu hastalığı yaşayan birileri varsa beni yönlendirebilirmi? Şu doktor iyidir....vb ya da tedavide izlenecek yol ve gidişat hakkında nasıl bilgi edinebilirim?
Türkmen aile olduğu için yanımda bakıcı olarak gösterip ssk ödeyip çalışma izni alabilirmiyim?
Çalışma izni almak sıkıntılı bir süreç anladığım kadarıyla.İşin içinden çıkamıyorum.Her biriniz hayat tecrübesi fazla olan insanlarsınız ve bu konuda benim sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
canım Allah senden razı olsun. şu ramazan gününde bir mazlumun sıkıntısını gidermeye çalışıyorsun. valla bu konuda bildiğim bir şey yok. ama kaçak işti çalıştırmanın cezası en az 20.000 tl olduğunu biliyorum. çünkü kp dükkana yanına acıyıp almıştı iki kişiyi. biri hemen ispiyonlamış. hemen para cezası kesildi.
benim tavsiyem belediye, kaymakamlık, ve başbakanlık (bimer) mail atman. çalışıp çalışmadığını yazma sadece durumlarının kötü olduğunu ve hastalıktan bahset.
o sırada da elbette nasıl resmi olarak çalışabilir onu araştır. eminim çalışma izni çıkarma konusunda bilgisi olan çok kişi vardır sosyal medyada.
rabbim yardımcıları olsun.
daha geçen gün sırf bu haftalık yüzünden bebeğini aldıran bir anne başlık açmıştı burda.
ne denir şuan bilemedim.
ameliyat fiyatı hakkında bir bilgim yok ama aylık ödeyeceğiniz ssk ayrıca bu izin çıkana kadar edilecek masraflar vs birkaç bin tl yi bulacaktır.Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Bulundugumuz mahalleye Iraklı bir aile taşındı. Baba burda ssk'sız bir işte çalışıyor. Lakin küçük kızları 4 yaşında ve hasta. Yürümekte zorluk çekiyor. Anneyle konuştuğum kadarıyla doğumdan bel açıklığı olarak dünyaya gelmiş. Orada ki doktorlar tedavi amaçlı birşey yapmamışlar. Türkiye'ye gelene kadar çocuk yürüyemiyormuş. Iraklı bir arkadaşı yardım etmiş ve burada Beylikdüzünde ameliyat olmuş. Kızın sırtındaki kese alınmış. Kız yürümeye başlamış lakin şuan tekrar ameliyat olması gerekiyor. Sağ ayağını hissetmiyor. Yürürken cok zorluk cekıyor.Büyük ve küçük abdestini kaçırıyor. Kız daha çok küçük olduğu için psikolojik anlamda da kendini kötü hissediyor.(
Valilikle irtibata geçmenizi öneririm. Onlar aracığıyla Mülteciler komserliği ya da AFAD a ulaşabilirsiniz. Gerçi AFAD öncelikli olarak Suriyelilerle ilgileniyor bildiğim kadarıyla ama bu kadarla sınırlı olmayabilir.
Bir de zaten geçici TC almaları için de Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü ile işlemleri olacak. Geçici TC aldıktan sonra isteğe bağlı sigortalı olma şansları doğar.
Umarım Dilek için güzel bir şeyler olur. Hassasiyetiniz çok memnuniyet verici. Sizin gibi güzel insanların varlığını görmek beni çok mutlu ediyor.
merhaba
bahsettıgınız hastalıgın adı spina bifida
omurılıktekı acıklık
keselı dogan var kesesız dogan var
turlu turlu kompikasyonları var
benım oglumda 3 aylıkken spina bifidalı oldugunu soylemıslerdı ama kesesı yoktu sadece kuyruk sokumunda degısık bır goruntu o kadar
yanı fırıkık verılen yerde y seklınde vucut kat ızı vardı
oradan bılıyorum bu hastalıgı cok sukur hıc bıseyı cıkmadı zamanından cok once yurudu
Neyse bu kıza sonda takılması gerekıyor cunku ıdrarını tutamamsı omurılıktelı acıklıktan kaynaklanıyor,
buyuk abdestını ıse genelde yapamıyorlar lavman yapmaları gerekıyor
spina bifida perpada derneği var orayı arayıp onlarla gorusmeuye gıdebılırsınız bız cocugum ıcın oradakı aılelerden doktor tavsıyelerı almıstık ve daha onlar bebegımı gorur gormez bu cocukta bırsey yok dedıler ve bazılarının cocukları yanındaydı onlar tekerleklı sandaleye hayatlarını devam ettırıyolar
zekasal sorunu varmı? cunku hıdro sefalıde olabılıyor bu cocuklarda, kafasında aşırı bir büyüklük varmı mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?