Merhaba kızlar. Yaklaşık 2-3 haftadır forumu takip ediyorum. Özellikle bu diyet topiklerinde zamanımı oldukça harcıyorum. 10 Haziran'dan beri düzenli spor yapıyorum her akşam. Başta 2.5-3 km.lik hafif tempolu yürüyüşlerimin yerini bir haftadır en az 5 km.lik orta tempolu yürüyüşler aldı. Öyle ki dün kendimi durduramayıp 9 km. yürümüşüm. ☺️ Yürüyüş yapmayı sevdiğim için yaparken hiç zorlanmiyorum. :) Hem kilolarımı veriyorum hem de rahatlıyorum.
Diyet konusuna gelirsek, açıkçası normalde de abur cubur çok yemeyen biriydim. Fakat çikolataya hiçbir zaman dayanamazdım. Yaklaşık 1 haftadır çikolata yemiyorum. :) Hatta babam önümde bitterleri yese bile dayanıyorum. Tadını unutmaya çalışıyorum. Eğer vücuduma hatırlarırsam tadını tekrar yemeye devam edeceğimi biliyorum. O yüzden çabalıyorum. Sabahları geç kalkıyorum genelde. Sabah sporu yapmayı çok istesem de uyku daha tatlı geliyor ve bırakamıyorum. 😢 Yaklaşık 11-12 gibi kalkıyorum. E öyle olunca da öğle yemeği gibi oluyor. Menemen yapıyorum 2 yumurtayla. Biraz peynir, salatalık, domates yiyorum. 1 dilim de annemin yaptığı tahıllı ekmeği yiyorum. Yanında da yeşil çay, kabuk tarçın, tane karabiber ve karanfilden yaptığım çayımı içiyorum. Günde 2 kez bu çayı içmeye çaba gösteriyorum. Yaklaşık olarak saat 3 gibi de ara öğün yapıyorum. Beyaz leblebi, kuru kayısı, incir, ceviz, hurma... Bunlardan birini yiyorum. Bazen de activia yiyorum. O da oldukça tok tutuyor. Saat 6 gibi de akşam yemeğimi yiyorum. Genelde sebze yemekleri pişer evde o yüzden ondan yerim. Yanında yoğurt ve salata yerim. Ekmek asla yemem. Saat 8 gibi yürüyüşe çıkarım. Gelince de duşumu aldıktan sonra ya çayımı içerim ve yanında 3 tane form bisküvi yerim ya da biraz karpuz yerim. Saat 2-3 gibi yattığım için açıkçası baya acıkıyorum.
Bu arada yazmayı unutmuşum yukarıda.
Boyum: 1.62
Kilom: 57.5
Hedefim: 50
Yazın vermek istiyorum şu kilolarımı. Özellikle bayrama kadar bi 53 kg. olmak istiyorum. Ama Ramazan'da kilo vermek benim için oldukça zor. Umarım başarabilirim. Yarın buraya neler yaptığımı yazacağım...