Turner sendromu

Fatmaaazzzzzz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2022
82
14
18
25
Merhaba ikili tarama testimin riskli çıkması sonucu fetal dna yaptırdım ve turner sendromu çıktı bugün 13 haftalık gebeliğim sonlandîrıldı içim yanıyor maf oldum bir daha aynı durumu yaşamaktan korluyorum başına gelen var mı

Rabbim yardımcınız olsun. Melek olmuş sizi cennette bekleyecek inşallah. Herşey bir imtihan. Tekrar gebe kalmadan önce bütün tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm.

Rabbim yardımcınız olsun. Melek olmuş sizi cennette bekleyecek inşallah. Herşey bir imtihan. Tekrar gebe kalmadan önce bütün tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm.
Yaptıracaz ama hem cesaretim yok birdaha anne olmaya hemde cok istiyorum ama tekrar ayni sey olacak veya bu sefer baska bir sey olacak kokrusu yiyor beni

merhaba bende 23 haftalik bebegimi gecen hafta ölü dogurdum.
3 aylikken ense kalinligi 9mm di amenyosentez yapildi turner sendromu ve hydrops fetal tehsisi konuldu.
Aldirmam icin baski yapildi bana ama ben istemedim hep belki düzelir diye bir umut vardi icimde. ALLAHIN verdigi cani ben alamazdim
20 haftalardan sonra cigerlerinde karninde ve etrafinda su biriktini soyledi dr hic kibirdayamiyordu kuzum.
23 haftalikken kontrolde dr kalbinin atmadigini soyledi ve 2 gün sonra ilaclarla dogumum baslatildi. kendimi hazirlamama ragmen cok aci cektim cok üzüldüm 3 gün önce defnetik prensesimi.Artik bebek görmek istemiyorum cok kislaniyorum normalde ben kiskanc biri degilim hayatim cok bosmus gibi geliyor bidaha cesaret edebilirmiyim bilmiyorum.
Bitane Oglum var 5 yasinda o olmasa benim icin daha zor gecerdi.

Aynı şekilde biri doğum yaptığı zaman bebegini gormek istemiyorum marketlerde bebek esyalarının önunden geçerken çok tuhaf oluyorum benimle aynı donem hamile kalan arkadaslarim bebeklerinin ultrason resimlerini atıyor çok kıskanıyorum benimde bebeğim karnımda olsaydı diye biran once hamile kalmak istiyorum hemde cok korkuyorum tekrar aynı seyi yasarim diye allahım sizin diğer çocugunuza sağlık versin benim baska cocugum da yok

Merhaba. 18 haftalık gebeyim bizede turner sendromu teşhisi konuldu. Bebeğinizin kalbi durmadan önce ayrıntılı da kalpte herhangi bir sorun çıkmış mıydı? Lütfen dönüş yapın kafamdaki sorulardan kurtulamıyorum.

Merhabalar bu durumu ben de yaşadım başta ense kalınlığı ile perinatoloji bölümüne gittim Dr bu durumun sağlıklı olmadığını yüzde elli genetik problem de olabilir dedi öyle olmasa bile herhangi bir rahatsızlığı olabilir kalp hastalığı vs genelde 6. Aya kadar anne karnında kayıp yaşanır dedi çok düşük bi ihtimalle gerileme olasılığı da olabilir dedi biz de beklemeye karar verdik her kontrolde geçmesi için dua ettik ama ense kalınlığı giderek arttı sonrasında amniyosentez yaptırdık ayrıntılı ulrasyonda kalbinin yarısının gelismedigi ortaya çıkti diğer organlarda da sikintlar vardı başından beri sonlardimam konusunda baskı yapıldı ama ben yapmadım böyle bi durumda karar vermek çok zor

22. Haftada bebeğimin kalbi durdu ve ilaçla doğum yaptım çok zor bir süreçti amniyosentez sonucu da turner sendromu çıktı bız daha öncesinde kayıp yaşadığımiz için genetik test yaptırmıştık ama hiçbir sıkıntı çıkmamıştı Dr bu durumda böyle biseyle binde bir karşılaşılır dedi öyle

Sizi çok iyi anlıyorum üzülmeyin dua edin inşallah hayırlısı olsun hakkınızda sizin sagliginiz da çok önemli bunu da düşünerek harekt edin her gittiğimde bana bi zararı yoksa sonlandırmak istemiyorum dedim ama her an kalbi durabilir diye sürekli kontroldeydim eğer fark edilmezse zehirleyebilirdi sonunda suyum bitmişti bobreklerinde sorun olduğu icin yavrum melek olalı 7 ay oldu hala acısi taze

Şimdi tekrar hamileyim kaybettiğim kızıma hamile olduğumu bu aylarda öğrenmiştim inşallah bu sefer sağlıkla devam eder diye dua ediyorum en başta hayırlısı neyse o olsun hepimiz için

Şimdi tekrar hamileyim kaybettiğim kızıma hamile olduğumu bu aylarda öğrenmiştim inşallah bu sefer sağlıkla devam eder diye dua ediyorum en başta hayırlısı neyse o olsun hepimiz için
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kistik higroma küçülse bile hasar bırakma ihtimali çok yüksekmiş ne yapacağımı şaşırdım artık. Aldırmalı mıyım yoksa riskleri göze alıp beklemelimiyim bilmiyorum

Amin inşallah karar sizin ben sonlandırma kararı veremedim eğer olecekse de benim kararım olsun istemedim

Karar vermesi çok zor bi durum biraz sakinleyin kafanızı toparlayıp karar verin

Merhaba. Benimde bebeğim turner sendromu çıktı aldırmak istiyorum ama doktor onay vermiyor. Bu konuda fikir ayrılıkları çok fazlaymış. Bebekte kistik higroma var ve büyük ne yazık ki. Riskleri göze alamıyorum. Siz nerde sonlandırdınız gebeliği size bu konuda aldırmaya onay vermeme durumu falan oldu mu

Biz izmirde özel bir klinikte sonlandırdık ama çok pişman oldum vicdan azabı beni yedi bitirdi lütfen iyi düşük facebokta turmer sendromlular grupları var aldırdıktan sonra buldum orayı keske daha once bulsaydım norlam çocuklardan farkları yok akıl ve zeka olarak sadece boyu uzamazsa hormon iğnesi veriyolar ve kısır oluyor tam turmer olanlar mozaik turnerler hamile kalabiliyir girin o gruptaki annelerle konusun lutfen

İstersen numaramı vereyim konusuruz ultrasonda cok sorun yoksa dusun derim

Merhaba nifty testi yaptırdım sonucunu aldim birkaç gün önce bebeğimde Turner sendromu olduğunu öğrendim ultrason da herşey çok normaldi dünyam yıkıldı ağlamaktan perişan oldum bu hastalığı ne duydum ne gördüm Nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olur musunuz. Perinatolojiyi yönlendirdi doktorum 12+3 teyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…