Turşular Turşudaki gariplik... Yardimmm

kadinistemezse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
1.395
1.244
83
Merhabalar! Özellikle Nevreste hanım yanitlarsaniz sevinirim. Geçen çarşamba günü salatalık turşusu kurdum. Suyunu da 1 litre kaynamış soğumuş içme suyuna 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı sirke ekledim. Küçük yarım ve 1 litrelik kavanozlara yaptım. Nohut ve sarımsak da attım içine ancak turşu suyunda şimdi beyazimsi tortu şeklinde bisey oldu alt katmanda. Ben bugün tadına baktım turşu olmuş tadı da gayet güzel. Ancak o tortu neden olmuş olabilir? Bir de tursuyu bozulmadan uzun süre nasıl muhafaza edebilirim?

Güneş ışığı alan yada ılıktan daha sıcak ortamlarda duran turşularda oluyor o tortu
Böyle bir yerdeyse yerini değiştir

H
Güneş ışığı alan yada ılıktan daha sıcak ortamlarda duran turşularda oluyor o tortu
Böyle bir yerdeyse yerini değiştir
Hayır dolabın içinde sakladim hem karanlık hem serin peki cabuk bozulmaması için ne yapmalıyım?

Toz değil limon yüzü gibi oto parçalı olandan kullandim
Canım ondan olmuştur başka sebep kesinlikle arama
Geçen yıl benim her yıl yaptığım tarifi anneme verdim(tarifim meşhurdur yaşadığım yerde),annem yaptı senin dediğin gibi berrak bir su oldu,turşu yumuşadı vs...Allah'tan yaz sonu 1 bidon yapmıştı..Aynı sıralar aynı tuz ile bende yaptım benimde aynı oldu..Sonra aynı tarifle toz şeklinde olan kaya tuzu ile yaptık..Turşu muhteşem oldu...Bundan sonra dikkat et onu kullanma canım
Nacizane tavsiyem canım

H

Hayır dolabın içinde sakladim hem karanlık hem serin peki cabuk bozulmaması için ne yapmalıyım?
Yeri iyi o zaman
Açıp kapatırken hava kalmasını engellemek dışında bir çözüm yok bozulmaması için
Benim turşularım neredeyse iki yıl duruyorlar

Anladım çok teşekkür ederim yanıtladığınız için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…