- 20 Kasım 2015
- 1.395
- 1.244
- 83
- Konu Sahibi kadinistemezse
-
Toz değil limon yüzü gibi oto parçalı olandan kullandimMerhaba canım kaya tuzu hangisini kullandın
Toz halinde olan mı yoksa limon tuzuna benzeyen kaya tuzunu mu?
Güneş ışığı alan yada ılıktan daha sıcak ortamlarda duran turşularda oluyor o tortuMerhabalar! ÖzellikleNevreste hanım yanitlarsaniz sevinirim. Geçen çarşamba günü salatalık turşusu kurdum. Suyunu da 1 litre kaynamış soğumuş içme suyuna 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı sirke ekledim. Küçük yarım ve 1 litrelik kavanozlara yaptım. Nohut ve sarımsak da attım içine ancak turşu suyunda şimdi beyazimsi tortu şeklinde bisey oldu alt katmanda. Ben bugün tadına baktım turşu olmuş tadı da gayet güzel. Ancak o tortu neden olmuş olabilir? Bir de tursuyu bozulmadan uzun süre nasıl muhafaza edebilirim?
Merhaba canım kaya tuzu hangisini kullandın
Toz halinde olan mı yoksa limon tuzuna benzeyen kaya tuzunu mu?[/QUOTEtelden zor yazıyorum kusura bakmayın iri parçalı olandan kullandim ama erittim
Hayır dolabın içinde sakladim hem karanlık hem serinGüneş ışığı alan yada ılıktan daha sıcak ortamlarda duran turşularda oluyor o tortu
Böyle bir yerdeyse yerini değiştir
Canım ondan olmuştur başka sebep kesinlikle aramaToz değil limon yüzü gibi oto parçalı olandan kullandim
Yeri iyi o zamanH
Hayır dolabın içinde sakladim hem karanlık hem serinpeki cabuk bozulmaması için ne yapmalıyım?
Anladım çok teşekkür ederim yanıtladığınız için...Canım ondan olmuştur başka sebep kesinlikle arama
Geçen yıl benim her yıl yaptığım tarifi anneme verdim(tarifim meşhurdur yaşadığım yerde),annem yaptı senin dediğin gibi berrak bir su oldu,turşu yumuşadı vs...Allah'tan yaz sonu 1 bidon yapmıştı..Aynı sıralar aynı tuz ile bende yaptım benimde aynı oldu..Sonra aynı tarifle toz şeklinde olan kaya tuzu ile yaptık..Turşu muhteşem oldu...Bundan sonra dikkat et onu kullanma canım
Nacizane tavsiyem canım
Tmm baya iyi dayanmışlar.. Ben de dikkat edeyim o zaman sagolunYeri iyi o zaman
Açıp kapatırken hava kalmasını engellemek dışında bir çözüm yok bozulmaması için
Benim turşularım neredeyse iki yıl duruyorlar
Rica ederim canımAnladım çok teşekkür ederim yanıtladığınız için...
Hmm tamam bir dahaki sefere bunu deneyeyim o zaman çok sagolunRica ederim canım
Birde ben su,sirke ve tuzu birlikte kaynatıp soğutuyorum..Sonra turşu suyu olarak kullanıyorum...Çok güzel oluyor tavsiye ederim
1 litre sirke
3 litre su
4 kaşık tuz
Rica ederim canımHmm tamam bir dahaki sefere bunu deneyeyim o zaman çok sagolun
Amin inşallah hepimiz için bereketli olsunRica ederim canımBereketli kış hazırlıklarınız olur inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?