Turşunun tuzu...

yasminapdr

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
72
0
16
Bilecik
Merhaba bayanlar, tecrübeli arkadaşlarından yardım istiyorum.

eşim turşuyu çok seviyor bende ona turşu yapmak istedim.:) acı biber turşusu.. ama ne kadar tuz koyacağım hakkında bilgim yoktu. internetten araştırdım yumurta testini yapmak kolay geldi açıkçası. işte yumurta yukarı çıkarsa yeterliymiş tuzu.. bende böyle yaptım. yeterince tuz attığımı düşünüyorum ama yumurta yukarı çıkamadı :( bende tadına baktım baya tuzlu oldu. biraz normal su koydum. tuzu yeterli gibi gelip turşu kavanozuna doldurdum..

tuz nasıl ayarlanıcaktı? ben yanlış mı yaptım acaba. çok çok güzel olsun istiyorummm :(((((

Son düzenleme:
yemeğe nasıl tuz koyuyosam o kadar koyuyorum ben. 3 bardak sirke 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatıyorum ben. biberleri de bikaç yerinden del. ben yapıyorum hemen yiyoruz sonrasında.

yemeğe nasıl tuz koyuyosam o kadar koyuyorum ben. 3 bardak sirke 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatıyorum ben. biberleri de bikaç yerinden del. ben yapıyorum hemen yiyoruz sonrasında.

bende yaptıktan sonra suyun tadına baktım hafif ekşimsi bi tat vardı. inşallah çok tuzlu olmaz :( yardımların için teşekkür ederim..

size güzel bir turşu tarifi vereyim kzıalr kendim böyle yapıyorum süper oluyor

5 kgramlık turşu kabına koyacağınız turşuluk mazlemeleri hazırlıyosunuz salatalıkların kafalarını ince koparıyorsunuz biberlerinde uç kısımlarını kesiyorsunuz içine yeşil domates koycaksanız dibine bıçakla artı şeklinde kesik atıyosunuz acur atıcaksanız yine onunda uç ksıımalrını kesiyosunuz havuçları çubuk şeklşnde atıyosunuz bi kaçtaneede kırmızı biber atabilirsiniz.1 baş sarımsak kabuklarını soyuyoruz.

malzemeler hazırsa bir leğene 2lt kadar su koyuyorsunuz içine 1 çay bardağı tuz,1 çaybardağı sirke,bunları iyice eritiyoruz turşu kabımızın dibine 3-4 tane kuru nohut ve 2-3 küçük parça limon tuzu koyuyoruz,malzemelerikarışık ı bir şekilde diziyoruz.aralarına sarımsak serpiyoruz,(İSTERSENİZ 6-7 TANEDE tane karabiber atabilirisniz çok hoş aroma veriyor) bu sirkeli karışımı döküyoruz,en üste bir tutam maydanoz,bir tutam dere otu,ve 2 tane defne yaprağı koyuyoruz eğer su az gelirse birazdahas ilave edin agzına kadar su ile dolcak ağzını kapatıyoruz.2 gün sonra açıp tuzuna bakıyoruz eğer tuzu azalmışsa tekrar tuz ilave ediyoruz agzını sımsıkı kapatıyoruz enaz 20 gün kağaını açmayın sonra turşunuz hazır çıtır çıtır lezzetli aromalı bir turşu süper

Back
X