Turşuu

Ben yaptım onlardan bir hafta önce,1 litrelik kavanozlara doldurdum iki kişi olduğumuz için çabuk bitsin bozulmasın diye.
1 litre suya 1 su bardağı sirke 2,5 kaşık kaya tuzu koydum,dibine ve aralara da sarımsak koydum bu şekilde kurdum. Temizlemeye dikkat et ama çör çöp kalmasın.

Siz de yaparsınız ya, öyle koca koca bir kaç bidona değilse, zor olmaz. Patlıcanı biraz haşlamak gerekiyor, içi konulanlar çiğ. Doldurup iple sarıyor. Benim de aklıma düştü; ekmek turşu yeter, ana yemek şart değil :KK66:

İşin şakası tabi normalde severimde dokunuyor genelde hazır alıyorum turşuyu çok yenmiyor birde.:KK66:
Hamileyken tabak tabak patlıcan turşusu yemiştim gece yarısı kalkar keyifle yerdim..

Arnavut biberi.
Biberleri yikayin bicakla cizik atin
Cam kavanoza biraz nohut koy,bibarlerini boy aralara sarimsak at,baska kapta bir bardak sirke,kaya tuzu,bir kasik limontuzunu karistir sonra kavanoza dok kapagi sikica kapat serin bir yerde en az 15 beklet.afiyet olsun

20150922_184349.webp

buda benden

Arkadaslar yazmislar genek olarak. Püf noktasi olarak kürdanlar biberleri delerseniz cok daha iyi olur.

Back
X