- 24 Kasım 2023
- 1.384
- 386
- 43
- Konu Sahibi morciveert
-
Kızlar
Biliyorum hep aynı konular açıyorum kaynanamla ilgili. Şuan bir problemimiz yok ama ben bilmiyorum vicdan yapıyorum sanırım. Şimdi ramazanda geliyor ya aşağıda tek yiyip içecek olmasını düşünüyorum. İftarı sahuru tek yapması üzülüyorum vicdan yapıyorum. Ama ramazanda beraber yiyelim dersem bunun sonu gelmez hep isteyecek diyorum. Kadının her hareketi batıyor bana ne dese bir ima arıyorum sanki o kahvaltı meselesinden hatırlarsanız. Ama bu şekilde vicdan yaptığımda oluyor. Nasıl sevebilirim bu kadını? Ya da nasıl tam anlamıyla mesafe koyabilirim? Tutarsızım çünkü
TuhafKızlar
Biliyorum hep aynı konular açıyorum kaynanamla ilgili. Şuan bir problemimiz yok ama ben bilmiyorum vicdan yapıyorum sanırım. Şimdi ramazanda geliyor ya aşağıda tek yiyip içecek olmasını düşünüyorum. İftarı sahuru tek yapması üzülüyorum vicdan yapıyorum. Ama ramazanda beraber yiyelim dersem bunun sonu gelmez hep isteyecek diyorum. Kadının her hareketi batıyor bana ne dese bir ima arıyorum sanki o kahvaltı meselesinden hatırlarsanız. Ama bu şekilde vicdan yaptığımda oluyor. Nasıl sevebilirim bu kadını? Ya da nasıl tam anlamıyla mesafe koyabilirim? Tutarsızım çünkü
Aynı binadayız. Kimsesi yok ki eşimin burada akrabaları yok. Bilmiyorum ı yüzden zaten vicdan yapıyorumTuhaf
Her gün çağırmayın onun da geleni gideni olur, bazen sizin evde bazen onun evinde indirin yemeklerinizi yiyin veya yapabiliyorsa yaptığı kadarını yiyin. Bazen zaten iftara misafir geliyor, bazen siz gidiyorsunuz, e hadi bir iki gün de dışarıda yapılsa :) iftar yapınca illa sahuru da yapmak zorunda değilsiniz ama sanırım tek kendisiaynı binada değilseniz sorun olmaz gibi ama
EvetKendi yemeğini yapabilecek durumda mı kayınvalideniz?
Bilmiyorum ki çağırır mı. Aşağıda yemek istemediiğimiz için küsmüştü ya bize taa o zamanlar, sizde yorum yazanlardandınız hatırlarsınız. İşte şimdi ramazanda biz gitsek o gelse sonra hep isteyecek diye düşünüyorum, ama üzülüyorumda. Eşimde vardiyalı çalışıyor bazı geceler olmayacak bile onun aşağıda tek benim yukarıda tek yemem ne kadar mantıklı olur bilemedim. Ama bende hayatta diyemem senle sizde yiyelim diye. Zamanında istememiştin diyebilir. Yada çalışıyorum iftar hazırlayamıyorum gibi düşünebilir, malum açık bulmaya yer arıyorSiz de oruç tutuyor musunuz? Eğer eşinizle siz iftar yapacaksanız bence de çağırmanız iyi olabilir yalnız bir başına ben de vicdan yapardım
Her gün kural gibi değil de misal bir gün yapın ertesi gün hazırlayamadım dersiniz başım ağrıdı dersiniz belki zaten o sizi çağırır böyle dönüşümlü yaparsınız
Evet haklısınız. Böyle düşünen yanım daha ağır basıyor benim de. Ama kaynanam değişik birisi, şimdi ramazanda beraber yiyelim dersem bin tilki dolaşacak kafasında onu da biliyorum. Çalıştığım için zorlanıp onu kullandığımı düşünecek yine. Bilmiyorum eşime söyledim o güzel düşünüyorsun bencede annem yalnız olmamalı ramazanda diyor.Ramazanlığına bence sinirleri biraz aldırın, yaşlı ve yalnız olmak çok zor, diğer insanlar aiileleriyle beraberce iftar yaparken tek başına olmak çok kötü. Ben olsam her gün davet ederdim, Ramazanın amacı zaten maneviyat değil midir, oruç bahane ama ne olursa olsun Allah rızası için diğer insanların bazı yanlışlarına göz yummak gerekiyor (bence). genel olarak burdaki KVler yaşlı, cahil insanlar hiçbiri Oxford mezunu da değill, böyle görmüş böyle gidiyorlar işte. Yaşayacağı max 20 yıl olan bir insanı ben hoşgörürdüm herhalde.
O zaman her gün olması şart değil.
60 yaşlarında. Ya önceden hep orda yememizi istemişti yeni evliyiz bu arada 5 aylık. İşte bu duruma karşı geldiğimiz için bana da eşime de küsmüştü ve biraz zor zamanlar yaşadık. Şimdi düzeldi her şey ben mesafeliyim ama saygı sevgi gösteriyorum da bana bir şey diyemiyor. Uğramıyorum çıkarken tekken yani kafama eserse sadece, ama eşim hep uğrar. İşte bu tarz şeyler yaşadığımız için çekiniyorum sadece.Kaç yaşında kayınvalideniz??
Arada çağırın arada cagirmayin. Davet ederse sizde davete icabet edin. Her gün çağırmak şart değil. Madem kafasında bin tilki dolaşacak haftanın üç günü çağırın.
Bende yalnız olmasına kıyamazdım.
Hayır asla olmazdıAltkatta ki kendi anneniz olsaydı, ona nasıl davranırdınız onu düşünüp öyle karar verin. Ramazanda her akşam iftarda yalnız kalmasına gönlünüz razı olurmuydu?
Çekinme cekinicek bişey yok. Sen davet et gerisi ona kalmış ha her zman davete gerek yok tabi alışır.bu sefer hiç cikmaz60 yaşlarında. Ya önceden hep orda yememizi istemişti yeni evliyiz bu arada 5 aylık. İşte bu duruma karşı geldiğimiz için bana da eşime de küsmüştü ve biraz zor zamanlar yaşadık. Şimdi düzeldi her şey ben mesafeliyim ama saygı sevgi gösteriyorum da bana bir şey diyemiyor. Uğramıyorum çıkarken tekken yani kafama eserse sadece, ama eşim hep uğrar. İşte bu tarz şeyler yaşadığımız için çekiniyorum sadece.
yani dimi her zamana gerek yok..Çekinme cekinicek bişey yok. Sen davet et gerisi ona kalmış ha her zman davete gerek yok tabi alışır.bu sefer hiç cikmaz
Aynen fazla yüz vermeyede gerek yok bu sefer sizden çıkmaz alışkanlık haline gelir.yani dimi her zamana gerek yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?