Tutku bir ilişkide yeter mi?

Bizlerin çocukluktan itibaren oluşturduğu çeşitli kalıplar vardır. Biz buna psikolojide şemalar deriz. Özellikle ilişkiler konusunda bu şemalarımızı tetikleyen ve doğrulayan kişileri çok çekici buluruz. Bu kişi sizin kendinize ve ilişkilere dair bir ya da birden çok şemanızı tetikliyor belli ki. O yüzden kendinize çok yakın hissediyorsunuz. Size önerim psikolojik destek alarak bunun farkına varmanız olur. Şemalarımız elbette çok çabuk değişmez fakat çaba göstererek ve farkındalık kazanarak bunu dönüştürmemiz mümkün. Bilişsel-Davranışçı terapiden faydalanmanızı öneririm. Başlangıçta mutlaka bir direnç olacaktır ancak iyi bir klinik psikologla bu direnci aşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim gercekten beni bilgilendırdıgınız ıcın. İlişkiyi nasıl kodladım kafamda kucukken bılmıyorum ama; gercekten benim kafamda hıc olmayan ve kabul gormeyen bir model biri , hıc biseyden memnun olmayan beni dinlemeyEn, benim duygularımı önemsemeyen , her daim ama bana gelen, her sorununu anlatan , bence beni kullanan biriydi özellikle de enerjimi emdi mutsuzluguyla sorunlarıyla, ama neden hala istiyorum cozemıyoeum. Sadist olduğumdan şüphe duyuyorum.

Ten uyumuda bi yere kadar. İlişki sadece Cinselliğe evriliyor zamanla.
Bence sen bırak bu adamı karşına hem sevip hem ten uyumu yakaladığın biri çıkar belki.
Bence tensel doyum değil ruhsal doyum çok önemli. Saygı sevgi olmadan hiçbir ilişki yürümez.

Çok teşekkür ederim gercekten beni bilgilendırdıgınız ıcın. İlişkiyi nasıl kodladım kafamda kucukken bılmıyorum ama; gercekten benim kafamda hıc olmayan ve kabul gormeyen bir model biri , hıc biseyden memnun olmayan beni dinlemeyEn, benim duygularımı önemsemeyen , her daim ama bana gelen, her sorununu anlatan , bence beni kullanan biriydi özellikle de enerjimi emdi mutsuzluguyla sorunlarıyla, ama neden hala istiyorum cozemıyoeum. Sadist olduğumdan şüphe duyuyorum.

Rica ederim. Sadizm değil de mazoşizm elbette bir ihtimal. Dediğim gibi bu tarz sorunlar gerçekten derin konular. Sizinle derinlemesine görüşmeler yapıldıktan sonra karar verilebilir. Ama şu anlattıklarınıza bakarak sizin kendi değer algınızla ilgili bir sorununuz olduğu çok açık. Belki de bir kurban-kurtarıcı modeli gelişti aranızda. İşlevsel olmayan düşünceler hepimizde var ancak önemli olan bunların davranışlarımızı etkilememesidir. Yani sorun her ne olursa olsun bir iradeniz olduğunu hiç unutmayın ve çözüm odaklı yaklaşın.

Ikili iliskilerde hepsi bir arada bulunmuyor cogu zaman. Hem saygi sevgi olacak hem de ten uyumu mukemmel olacak, hem de bu duygular karsilikli olacak. Kim kaybetmis biz bulalim :işsiz: Olmazsa olmazinizi bulup tercihinizi o yonde yapin derim.

son geri döndüğünde aldattım
Dilerim Allah'tan sırf aldatanları etkileyen bir virüs gönderirde hepiniz şu evrenden aniden silinip gidersiniz.
Ah soyle disaridan kendinize bakabilsenizde ne derece igrenc bir seviyede oldugunuzu gorebilseniz.
Bu arada aldatma sebebiniz bir sebep degil sadece bahanedir, zira aldatmanin hicbir sekilde bir sebebi yada aciklamasi olamaz. Ve aldatmak karsinizdaki kisinin ne oldugu ile alakali degildir, bir melekle yada bir seytanla birlikte olabilirsinz ama bu zerre fark etmez, cunku aldatmak kisinin kendi karakteri ile alakalidir.

Son düzenleme:
Sakami yapiyorsunuz. Gercektenmi soruyorsunuz. Merak eden girip bakar kural yok.

Hayır ne alakası var??

Konu sahibinin yazdığı konuya yorum yapmadan önce neden girip profiline, mesleğine, yaşına, eski konularına bakma gereği duyuyorsunuz onu soruyorum.

Konu ile avukat olup olmamasının ne gibi bir ilgisi var ayrıca?

Avukatların flört hayatı daha mı farklı olmalı? Avukatların ne gibi bir farkı var diğer mesleklerden ya da ev hanımlarından?

Avukatım, o yüzden soruyorum.

Ayrıca profilde verilen bilgiler için doğru yazma zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla. Genel anlamda soruluyor. Ben avukat olduğum halde, akademisyen görünüyor mesela şu an...

Konu sahibinin yazdığı konuya yorum yapmadan önce neden girip profiline, mesleğine, yaşına, eski konularına bakma gereği duyuyorsunuz onu soruyorum.

Konu ile avukat olup olmamasının ne gibi bir ilgisi var ayrıca?

Avukatların flört hayatı daha mı farklı olmalı? Avukatların ne gibi bir farkı var diğer mesleklerden ya da ev hanımlarından?

Avukatım, o yüzden soruyorum.

Ayrıca profilde verilen bilgiler için doğru yazma zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla. Genel anlamda soruluyor. Ben avukat olduğum halde, akademisyen görünüyor mesela şu an...

Siz yargisiz infa yapiyorsunuz suan :)) ben bisey soracaktim oyuzden avukatmisiniz dedim :) konuyla alakali degil :)

Siz yargisiz infa yapiyorsunuz suan :)) ben bisey soracaktim oyuzden avukatmisiniz dedim :) konuyla alakali degil :)

1- ben zaten durup dururken girip profiline bakmanızı garipsedim. Bunu da belirttim. “Konusuna yorum yapmadan profile bakmak neden?” diye...

2- avukat olsa da danışma ücrete tabidir:KK39:

Yok, olmaz.
Masumiyetini güvenini kaybetmiş laçka bir ilişki sadece.
Adam sizi sadece kendini tatmin etmek için kullanıyor bence, sizin kadar dert ettiğini sanmiyorum

Adamın ki çekim değil de cinsel ihtiyaç ,seninki de alışkanlık .. birbirinizi somurmekten vazgeçin ..ayrıca "çocuğum gibi görüyorum " ne demek ya ? Anası yok mu adamın ? Sen de çok istiyorsan doğur bi tane yap analigini. . Baştan bu bozuk düşüncelerle ilişkiyi bitirmissiniz zaten .. sevgili sıfatıyla hayatına giren birinden sana çocuk olmaz ,bırak evcilik oynamayı ..bak o zaman işler yoluna girer ..

mükemmel bir yorum olmuş. Harikasınız.

Başlığa istinaden söylüyorum ki ; Tutku ilişkiyi hareketlendirir,renk verir .

Back
X