Tutucu annemin amerikalı modern bir ladye dönüşme serüveni

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
arkadaşlar dert değil ama ağrıma giden bir durum var paylaşmak ve yorum almak istedim.
şimdi benim ailem özellikle de annem çok çok tutucu bir kadındır.öyleki sevgilisi olan bir insana bile kötü yollugözüyle bakar."biz namusumuz için yaşarız" gibi ağır laflar kullanır.genç kızlığımda bu bakış açısıyla çok bunaltmıştır beni.bir erkek arkadaşım olduğunu öğrendiiğinde dünyayı dar etmişti.haftalarca usanmadan bağırıp çağırıp bunalımlara girmeme neden olmuştu.ben okudum ettim ve asla onla aynı mantalitede olmadım ama bilinçaltımı bu tip laflarla o kadar doldurmuş ki kendimi çoğunlukla baskı altında hissettim ve psikolojik problemler bile yaşadım.

neyse asıl konu ve zoruma giden şey şu.abim yeni evlendi benim.evlendiği kızın annesi metres hayatı yaşıyor.üvey babası içkici,kız daha önce kocaya kaçmış,ailesini silmiş 1 ay sonra ise olmadı deyip geri gelmiş.yani annemin düşünce ve yaşayışına ne kadar tersler siz düşünün.yalnız gelin görünki benim namusu için yaşayan annem gitti amerikalı modern bir kadın geliverdi onun yerine.onların herşeyine anlayış gösterdi.kızın boşanmış olduğunu en yakın çevremizden dahi sakladı.kıza gelince bunları sormadı bile herşeye eyvallah çekti.kızın annesinin metres hayatı yaşayıp sefa sürmesine bile "kader,aslında o da çok üzülüyor (nerden biliyorsa)" şeklinde yorumladı."e anne yazık değil mi birinci adına" diyorum KADER diyor.üvey babası içki satıyor bizimkiler içki içmeyi bırak içki kelimesini bile telaffuz etmezler ama ona bile hiç sorun çıkarmadan olabilir dediler.

yanlş anlamayın dünürlerimizin durumu beni hiç bağlamaz.isterse fahişe olsunlar abim sevmiş almış.kız ve annesine saygım var.benim derdim onlar deil annemin bu çifte standartı.inanın ben boşanmış biri ile evlenmek isteseydim hadi hepsini geçtim evleneceğim kişi sadece boşanmış olsaydı benim başıma dünyayı yıkar ayrılmam için herşeyi yapardı.

geçen bana diyor ki "iyi ki oğlun olmuş kızın olsa mini eteği çekerdi". ben de "annecim senin mezhebin o kadar genişledi ki çıplak bile gezsek kaldırırsın artık" dedim.evlenmişim etmişim hala baskı yapıp laf geçirmek istiyor.ama artık durur muyum en ufak bu tarz bir laf etsin dünürlerini yüzüne vuruyorum.susup oturuyor.

bana haksızlık değil mi madem bu kadar geniştin niye bana onca çile çektirdin?

offf insan delirir böyle durumlarda. haksızlık yaşamak çok kötü

aklınıza hiç takılmasın ... evlenmıssınız gıtmıssınız bırakın ne konusursa konussun... basına gelınce anladı demek kı...:26::26::26:

takılmamaya çalışıyorum ama yine de zoruma gidiyor.o musun bu musun?karar ver.kırk yılda bir eşim bira içer sabah eve annem gelecekse hemen bulamayacağı bir yere saklarım şişeyi biliyorum çünkü o şişeyi görse eşin içki mi içiyor diye burnumdan getirecek alkolik ilan edecek. çok kötü haksızlığa uğramak.

ne desem olmayacak annen cunku kaynanan olsaydı cok sey soylerdım ama orası senın evın kocan ıcıo bu kımseyı ılgılendırmez..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kötü gerçekten. Annemde yaşamadım ama bizde de sülale tutucudur, daha dogrusu öyle geçinirler. Beni başörtülü değilim diye neredeyse o.. ilan eden, 13-14 yasımda evlerine almak istemeyen akrabalarım oldu. Kendilerinin evlatları nikahsız dost hayatı da yaşadılar, kerhaneden cıkartılan kızlar üstlerine 2. eş de getirildi-boşanmayıp susup oturdular-, eşlerinin metresleri de oldu, aileye örtülü olmayan Antalya tatillerinde diskolarda tanışılan gelinler de geldi, örtülü kızlarımız açılıp pür makyaj gezer de oldu. Tüm bunlar yaşandı da bana tavırları değişti mi? HAYIR:) "ya ben zamanında büyük konuşmuşum, insan evladına bile söz geçiremiyormuş" dediler mi hayır. Hıncını senden alıyor annen güzelim, benim anladıgım bu. Benim akrabalar da öyle çünkü evladı ne yaparsa yapsın en doğru o, en müslüman o vs.Her zaman bi açıklama bi mazaret var.Benimse kaşımı almam (24 yaşında başladım kaş almaya ya!) mesele, sen bi bak önce kızına gelinine demi? Ama kazın ayağı öyle değil işte onu yaralamamış ki yıllardır, o psikolojik tatmini ancak benle yaşıyor. Annen seninle şimdiye kadar hep o iletişimi kurmuş, başka türlü bi iletişim bilmiyor, ayrıca sen de zamanında tavizler vererek bu yolu yapmışsın. Maalesef içki şişesini saklayarak olmuyor- özellikle göz önüne koyacaksın ve böylece diyeceksin ki ben buyum işine geliyorsa!
Bu arada , dost hayatını, tatilde tanışmayı eleştiriyorum gibi anlaşılmasın ben insanların hayatına karışmam, eleştirmem sadece bakış açısını anlatmak için örnek verdim.

çok haklısın canım ama artık çok geç.yaşanılanlar yaşandı artık.o zamanlarda küçüktüm ,korkaktım resti çekemedim.şimdi evim ayrı yolum ayrı deyip uğraşmak istemiyorum.
aslında hiç laf da sokmuyordum anneme ama artık bana en ufak bir eleştiri yapsın o tip konularda senin hoşgördüğün insanlar binbetere getiriyorum işi.o da laf yememek için daha dikkatli olmaya başladı.şimdi dediklerini sallamıyorum da eski yaptıkları canımı yakıyor hala.hele de dünürlere olan bu modern ve ultra hoşgörülü yaklaşımları içimi iyice acıtıyor,eski günleri getiriyor aklıma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuçta annen ne kadar da olsa aran bozulsun istemezsin (ben bazı restlerden sonra kimi kuzenlerimle aramın bozulmasını göze aldım açıkçası umrumda da değildi) ama hep dedim keşke zamanında ezileceğime restimi çekeymişim:)Sadece "neleri hoşgörüyorsun" tarzında bi laf bile anneni susturmuşsa o da herşeyin farkında demektir. Farkındadır ama sen susup dinlersen, ya da onun dediklerine uyum saglamaya çalışırsan, gücü sana yeteceğinden ve böylece birinize bari dediğini yaptırmış olmanın heves ve memnuniyetiyle devam edecektir. Fazla uzatmadan, fazla restleşmeden sana bişey dediğinde "ben yalnış bişey yapmıyorum" ve "daha beter neleri görmüyorken bunu mu başıma kakıyorsun" modunda devam etmek durumundasın. Ama bu bile çok can sıkıcı ya kendi adıma sunu da söylemeliyim 20 yasındayken filan hem eleştirilere tahammülüm hem de başa çıkma gücüm, mücadele azmim çok yüksekti. Ama şimdi hayatımı bunlarla geçirmek de istemiyorum, o güç de yok zaten artık. Başkası olsa sana da çek restini diye ısrar ederdim sırf annen diye böyle idare et, kolayliklar diliyorum.

evet canım artık beni baskılayamazsın mesajını her türlü veriyorum anneme.hakkını da yemeyim o da yaşım ilerledikçe baskıların dozunu azaltmıştır.en çok ergenken burnumdan getirdi ne yazık ki.üstelik ondan birşey beklemeyen kendi dünyamda bir kız olmama rağmen.üni de şehir dışına çıktım da bir oh dedim,kendimi buldum.ama o hayalet baskısını da benden önce valizime yerleştirdi hep.

geçenlerde ona "anne ben bırak bunca olayı sadece dul biriyle evlenmek istesem neler yapardın" dedim "ne yapacaktım ki" falan diye geveledi,ağzında dolandırdı lafı.ama mimiklerinden öyle güzel anlaşılıyor ki herşeyin farkında olduğu.

anne kiz arasinda surekli olan seyler bunlar, ama sorarsan annelerimize sen benim icin daha kiymetlisin, daha degerlisin derler. Bende annemle bu tarz cekismeler yasiyarak buyudum.
Ne zaman yurt disina gitti geldi ozaman hersey degisti, cok lafini yedim cok hirpalandim.
Simdi kucuk kiz kardesime gayet modern olgun bir anneymis gibi davraniyor.
Kiskanmiyor degilim ama kusak farki ne yapabilirizki, onlarda bize ayak uydurmaya calisiyor.

Kandee dediğin kadar masum olmuyor maalesef her zaman. O kuşak çatışması, ailenin baskısının sonradan hafiflemesi başka bi olay -mesela babam beni hiçbir arkadaşımın dogumgününe göndermezdi küçük kız kardeşimi kendisi arabayla bırakıyor- bu ise başka bir olay. Eş zamanlı olan olaylar akillibidik8 in eşinin içki içmesi ile kardeşinin kayınpederinin içki satıyor olması. Annesi o adamın satmasına bişey demiyorsa eşinin ayda yılda bir içmesine hiç bişey dememeli.Ama erkek kardeşine baştan kabullenip razı olmuş bi şey diyemiyor. Akillibidik8 e ise hep alışmış böyle davranmaya.Kız cevap vermese de öyle devam edecek. Ahkam kesmek gibi oldu ama benim görüşüm bu.
Bir de maalesef kız-erkek cocuk farkı bence yaştan çok bu önemli bi faktör burada.Erkeklere kızlar kadar baskı yapsalar erkeğin tepesi atar çeker gider vs diye korkup fazla yüklenmiyorlar kızlarsa üzülseler de itaat etmeye çalışıyorlar, boyun eğmiyorum bile deseler içten içe o baskıyı yaşıyorlar.

benim durumumu benden iyi anlamışsın sınırboyu. kandeenin dediği gibi annem kendini zamanla aşmış değiştirmiş olsa birşey demiyeceğim.ama aynı zaman diliminde aynı durumlara tepkiler farklı olunca sorguluyor,üzülüyor insan. sert çıksalar abim kendilerini silecek diye korkuyorlar.ama kız olunca her lafı söyle.dolaylı ya da direkt baskını kur.zaten toplumda da böyle değil mi kadınlara herşey söylenir ama erkeğin fazla üstüne gitmeyeceksin denir.bir şekilde erkekten korkuluyor baba da olsa evlat da olsa koca da olsa.

iltifat için teşekkür ederim, anlıyorsam çok karmaşık ve büyük bi aileden geliyorum görmediğim şey kalmadı ondandır. Bi de insanları anlamaya çok uğrasırım.
Kendini üzme, annen ama ne yapalım o da böyle zaten artık tepkini dile getiriyorsun baskıya karşı, yapman gerekeni yapıyorsun zaten.Başka bişey yapamazsın. Bu konuyu çok düşünme bir işe yaramıyor, test ettim onayladım ben:)

Canım artık geçmiş geçmişte kaldı.
Tamam psikolojiniz bozuldu bilinç altına önemsiz şeyleri doldurmuş anneniz
Fakat yapacak hiç birşey yok olan olmuş geçmişte.
Şimdiye bakın artık.Sizi sinirlendirdiğinde yok mini yok fifi diye.
Hemen bazı şeyleri ona göstermeye çalışın ama sonunda anneniz fazlada yıpratmayın birbirinizi.

annelerin erkek evlatları nedense kıymetli oluyor.anlaşılan geline göz yummasa erkek kardeşini ondan uzaklaştıracak diye düşünüyor.bu yüzden laf ettirmeyip,gelinin kusurlarını kapatıyor.bilinçaltında onu kabullenmek için savunma mekanzmaları geliştirmiş.bence hepsi bu.ama size karışma hakkı buluyor.sizi kırsada üzsede yine kızısınız.nazı ,sözü size geçiyor.

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.

:)

konu sahibi arkadaş anneniz klasik türk kadını. böyleler malesef. kızlarını düşman oğullarını melek sanırlar.

Anneler bazen takar, kendi kızları mı çok değerli, yoksa başka sebeplerden mi bilmem. Benim annem hiç tutucu değildir. Genç kızlığımda da bana "kimsenin sana zarar vermesine izin verme. Kendini üzecek, sonradan pişman olacağın hiçbirşey yapma" derdi. O kadar. başka hiçbirşeyime karışmazdı.

Bira konusuna gelince. Geçenlerde balkonda bira şişesi görmüş. Onu da kııırk yılın başında eşimle beraber içmiştik. Eşim bensiz içmez zaten. Bana ne dese beğenirsiniz. Kocan biracı olmuş senin galiba. Nerden alıştı içkiye böyle:26:....Yorumsuz......:26:

ay sorma damgalanmamak için ne yapacağımızı şaşırıyoruz valla.
biz de dün gece eşimle diskoya gittik.bende içtim biraz (2 yıldır hamilelik bebek derken ilk defa)
annem de bizde bebeğe baktı sağolsun.neyse biz döndük gece bebek kalktı,dur dedim anne meyve püresi yapayım.annem ne püresi kızım emzirsene diyor alkol aldım diye emziremiyorum anneme de diyemiyorum.kem küm ettim "o gece meyve yer illa" falan diye saçmaladım.bir gönlüm rahat ol söyle dedi sonra aman dedim onun vaazını dinleyemem dedim.dünürlerine herşey mübah ama

Hay Allahım ya ne traji komik şeyler.
Malesef arkadaşım erkek annelerin de genel bir çifte standart durumu hakim.
Kızlarına senelerce hayatı zindan ederler de,esefle kınadıkları şeyi gelinlerinde gördüklerinde
üç maymunu oynarlar.Hayat işte çok fazla kınamayacaksın kimseyi böyle gelir bulur seni.
Şimdi gelinini yaşamış olduklarından ya da kendisiyle taban tabana zıt ailesinden dolayı istemezse,
oğlunu kaybedicek belki de!Bunu göze alamaz.
Ama kızına sesini yükseltir,yasaklar koyar,baş kaldırırsa babaya şikayet eder yinede sindirir.
Çok var bu tip anneler de.Boşver ne güzel yuvanı kurmuşsun,yeniden aile olmuşsun.
Hiiiiç takılma bu duruma,bırak ne yaparsa yapsınlar.Sen hep yüzeysel kal görüşmelerinde.
çok da fazla laf sokma bu defa gelini kıskanan görümce olursun:)
Aslında annenin içinde de ne fırtınalar kopuyordur da belli etmiyordur.
Yoksa yurdum kadını oğlunu kimselere layık göremez:)
Seçicidir:)kaldı ki boşanmış birine gönlünü kaptıran oğluna,hayatı zindan etmek yeterince geçerli
bir nedenken susuyorsa bir kadın,bunun tek nedeni oğlunu kaybetmek istemeyişidir.
Karşı çıktığında,oğlunun tercihini eş adayından yana kullandığını görmekten ve bu gerçekle yüzleşmekten korkuyordur,yoksa emin ol yine aynı kafadadır annen,can çıkar huy çıkmaz çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…