tutumlu hanımlarrr

eyyay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
3.120
4.250
6 aylık evliyim.ikimizde çalışıyoruz.aylık 5.500 gibi bir rakam elimize geçiyor.ancak biz düğün öncesi 20 bin kredi çektik.tatile gttik karttan cektik.tv aldık karttan.öğrenim ödyrz bir de.ayda 1800 kredi veryrz.450 öğrenim veryrz.kartlardaki borçlar 2000 sabit ve aylık harcamavaaaaar.300 fatura fln derken eksiye düşyrz.
sizden isteğim evi nasıl gecndryosunuz?aylık ne kadar gıdaya gidiyor?nasıl tutumlu olabilirm?para biriktirmek istyrz artık:KK43:

6 aylık evliyim.ikimizde çalışıyoruz.aylık 5.500 gibi bir rakam elimize geçiyor.ancak biz düğün öncesi 20 bin kredi çektik.tatile gttik karttan cektik.tv aldık karttan.öğrenim ödyrz bir de.ayda 1800 kredi veryrz.450 öğrenim veryrz.kartlardaki borçlar 2000 sabit ve aylık harcamavaaaaar.300 fatura fln derken eksiye düşyrz.
sizden isteğim evi nasıl gecndryosunuz?aylık ne kadar gıdaya gidiyor?nasıl tutumlu olabilirm?para biriktirmek istyrz artık:KK43:
Mesela yoksa imkanım kartla tatile gitmem. Yoksa kartla tv falan almam olmasın derim. meyve sebzemi pazardan alıyorum çok farkediyor. 2 kişi olduğumuz için öyle kilolarca almıyorum hicbiseyi hatta daha bazı meyveler dışında hicbiseyi 1 kilo almadım diyebilirim :) diğer bakliyat falan da aylık alınıyor. aylık 300 falan gıdaya gidiyor. Altininiz falan var mı düğün Takıları ben olsam bozdurur borclarimi kapardim sonra aylık kenara atınca zaten yine birikmiş olur. Dışarda yemek çok götürüyor dışarda yememeye çalışın. Krediler olmasa zaten birikim fazla fazla yaparsınız ama kredi borçları varken pek imkan yok gibi

Önce borçları bitireceksiniz
Yazdığınız kalemlere göre elinize ayda 1.000 lira kalıyor
Kredi kartını hiç kullanmadan bu parayla geçineceksiniz
2 kişi mutfak masrafını 400-450 ye kotarabilirsiniz
Düzenli olacaksınız, borçlar bitene kadar giyimdi, hediyeydi, gezmekti, dışarıda yemek yemekti yapmayacaksınız
Kazancınız hiç az değil, gereksiz açılmışsınız, önce toparlayacaksınız, sonra biriktirmeye başlayabilirsiniz

1800 neyin ödemesi 20 binin mi eğer öyleyse çok değil mi?

5500 tl ıle borcta odenır bırıkım yapılıp gecınılebılırde ,
once lıste yapın bence aylıklar gelınce ayırın bır kısmını ayırdgınız mıktar yokmus gbı davranın boyle boyle brıkır

tutum demek gereksiz hiç bir harcamada bulunmamak demek. sabırlı olun taksitleriniz bitecektir. geliriniz bir çok insanına nazaran çok iyi. önemli olan parayı kazanmak değil işte. parayı doğru kullanmak...

Borçlarını bitirdikten sonra başlarsınız birikime niye bu kadar borç varken kendini kasiyosun ki ? Yeni evlisin biraz rahat ol tadını çıkar borclarniz hafifleyince zaten yaparsınız herşey para değil sonuçta

Mevsimlik yeyip için, pazarlar marketlere göre daha ucuz. Şimdi kış meyve sebzesi var onlardan tüketin. İhtiyacınıza göre aylık alış veriş yerine indirimleri kovalayın. Diyelim 5 kiloluk zeytinyağı indirime girmiş, alın dursun. Nasılsa bugün değilse yarın bitecek. Marketlerin kitapçıklarından bu tarz indirimleri takip edebilirsiniz. Dışarıda yemek yemek yerine evde yapın, elektrik sayacınızı kontrol edin. Akıllı sayaçsa, çamaşır, bulaşık makinasını akşam 10'dan sonra çalıştırmak ciddi tasarruf sağlar. Ütü yine öyle 10'dan sonra yapılacak. Hem evde hem cep telefonlarınızda internet varsa, evi iptal ettirin. Yeni evlisiniz zaten, birbirinizle vakit geçirin.

Ben hiç tutumlu değilimdir eşim olmasa bilmiyorum ne olur halimiz :KK45: bizimde elimize 6000 tl geçiyor 900 tl araba - 500 tl ev - kredi kartı - 1500 - 2000 tl civarı (her ay elektrik-su-doğalgaz karttan ödüyoruz) market alışverişi ayda bir yapıyoruz ikimizinde yemek kartı var oradan marketi hallediyoruz, aylık ben kendime harçlık alıyorum, hemen hemen her ay eşim çeyrek altın alıyor köşeye koyuyoruz hoş bu aylar almadı altın yükseldi diye, ama inan kalan para nasıl gidiyor anlamıyorum paranın hiç bereketi yok :KK43: eğer yapabiliyorsanız köşeye ya para atın unutun o parayı yada çeyrek alabilirseniz alın atın köşeye sıkışınca inanın ilaç gibi geliyor :KK43:

Mesela yoksa imkanım kartla tatile gitmem. Yoksa kartla tv falan almam olmasın derim. meyve sebzemi pazardan alıyorum çok farkediyor. 2 kişi olduğumuz için öyle kilolarca almıyorum hicbiseyi hatta daha bazı meyveler dışında hicbiseyi 1 kilo almadım diyebilirim :) diğer bakliyat falan da aylık alınıyor. aylık 300 falan gıdaya gidiyor. Altininiz falan var mı düğün Takıları ben olsam bozdurur borclarimi kapardim sonra aylık kenara atınca zaten yine birikmiş olur. Dışarda yemek çok götürüyor dışarda yememeye çalışın. Krediler olmasa zaten birikim fazla fazla yaparsınız ama kredi borçları varken pek imkan yok gibi
dışarda yemk pek yemyrz altın var ama ilerde ev alnca kullnrz dye duruyo.pazar iş dolaysyla pek gdemyrz

Önce borçları bitireceksiniz
Yazdığınız kalemlere göre elinize ayda 1.000 lira kalıyor
Kredi kartını hiç kullanmadan bu parayla geçineceksiniz
2 kişi mutfak masrafını 400-450 ye kotarabilirsiniz
Düzenli olacaksınız, borçlar bitene kadar giyimdi, hediyeydi, gezmekti, dışarıda yemek yemekti yapmayacaksınız
Kazancınız hiç az değil, gereksiz açılmışsınız, önce toparlayacaksınız, sonra biriktirmeye başlayabilirsiniz
Keske kalsa bin.ayrntya girmedm dedgm gbi bu ay eksideyz.hc bişi almyrz kendmze.memlkete gttık bir ay arayla o çok kötü yptı bzi

dışarda yemk pek yemyrz altın var ama ilerde ev alnca kullnrz dye duruyo.pazar iş dolaysyla pek gdemyrz
Eğer tasarruf yapmak istiyorsanız pazara gitmeniz gerek çünkü marketteki satılan sebze ve meyve fiyAtları arasında ciddi fark var.

selamlar. Tasarruf için birazda şansamı ihtiyaç var ne. 71 lira kalmıştı bankada. Öylece duruyo nasılsa bari dolar yapayım üzerinede koyarım dedim ve 29 USD Yaptım pazartesi. Her ay 90 lirasıyla(kazancımın %10 U)Yaparım artık diye düşündüm. Dün 180 lira daha yatırmaya gittim.(elimdeyken harcıyorum ya güya)20 lirasını USD çevirip gerisi kalacaktı. Ama bir baktım benim dolar 21 dolar kalmış. Milletinki büyür benimki küçülmüş. Kesmiş banka paramı.

valla tasarru için ne lazım bende anlamış deili.yok beceremedim bir türlü ya:KK43:

X