• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tutumlulugun dibi..

Bunlari tek tek incelemek gerekirse eşinizin yol yemek sigara azaltılabilir.sigara markası uygun içsin yemek evden götürsün dışardan yemesin yoluda daha ucuz bir ulaşım aracı tercih edebilir mi? Burdan 200 kar edilse
Ortalama 200 fatura dediğiniz tlf sa mesela daha uygun tarifeye geçilebilirmi? Burdan 100 tl etti 300
Isınma işine gelince tek odayı ısıtın salon vs kapatın burdan da 100tl oldu 400
Mutfağı da 700den 400e indirin her hafta pazar yapılsın burdan 300 eklersen 700 olur
Diğer bütün masrafları kısın bir zahmet mesela bu giysi masrafı ise eskilerden idare edin kuaför e gitmeyin evde eşiniz saç boyansın eşiniz berber e gitmesin traş makinesi alınıp evde siz yapsın mesela diyorum bunlar çoğaltılabilir burdan zorunlu olanlar için 200 ayırıp 300üde ilave edersek elimizde 1000tl oluyor bu paraya da kredi ile arabanızı alabilirsiniz :)
O çeyrek altın parasını da benzin parası yapın:)
Güle güle binin arabanıza:)

Of bacim ammada sikmissin bukadar kassam aya cikarim herhalde:KK48:

Bunlari tek tek incelemek gerekirse eşinizin yol yemek sigara azaltılabilir.sigara markası uygun içsin yemek evden götürsün dışardan yemesin yoluda daha ucuz bir ulaşım aracı tercih edebilir mi? Burdan 200 kar edilse
Ortalama 200 fatura dediğiniz tlf sa mesela daha uygun tarifeye geçilebilirmi? Burdan 100 tl etti 300
Isınma işine gelince tek odayı ısıtın salon vs kapatın burdan da 100tl oldu 400
Mutfağı da 700den 400e indirin her hafta pazar yapılsın burdan 300 eklersen 700 olur
Diğer bütün masrafları kısın bir zahmet mesela bu giysi masrafı ise eskilerden idare edin kuaför e gitmeyin evde eşiniz saç boyansın eşiniz berber e gitmesin traş makinesi alınıp evde siz yapsın mesela diyorum bunlar çoğaltılabilir burdan zorunlu olanlar için 200 ayırıp 300üde ilave edersek elimizde 1000tl oluyor bu paraya da kredi ile arabanızı alabilirsiniz :)
O çeyrek altın parasını da benzin parası yapın:)
Güle güle binin arabanıza:)
gerçekten tutumluluğun dibi olmuş .:KK9::KK9:

Gozumu korkutma daha cok:KK64:

Gercekler acidir :KK53:
Ama sorarsan arabasiz yasayabilir misin diye, cok cok zorda kalmazsam asla. Bizde 2 araba var biri külüstür, ikisini satip tek araba alip ortak kullanacagiz artik, ayri ayri vergi kasko sigorta odememek icin.
Cocukla kış gunu ozelikle toplu tasima eziyet oluyor, hele de benimki gibi duraga 1200 metre mesafede bir evde oturuyorsan...

ama işte bence bu kadar kısılıp da araba alınmaz

yani araba hayat standardımız yükselsin rahat yaşayalım diye alınır

evin tek odasını ısıtıp az yiyip de araba alınmaz bence

zira arabaya harcayacak ama ısınmayacak hem de iki çocukla

tabii bir de araba olunca nereye giderken kullanılacağı önemli

biz ilk araba aldığımızda, günde iki kişi 4 vesait git, 4 vesait gel toplam 8 yol parası ödüyorduk; bugünkü eder ile 18 TL ediyordu araba alınca bu masraf azaldı birlikte gidip geldik ve aynı mesafede günlük 18 yakmıyor tabii

ama siz çocuklar ile haftada bir dışarı çıkalım diye araba alacaksanız gerek yok taksi ile gidin daha uygun olur

Gidecehimiz yere gore metro ya da taksi tercih ediyoruz..

Bircok yere sirf araba yok diye gitmiyorum misal bir dugun nikah oluyor cocuklarla sikir sikir 2 vesait gitmek istemiyorum:mad:

Of ben tutumluluğu öğrenemiyorum bir türlü, birikim çok zor geliyor bana, borcu tak tak öderim ama parayı kenara koyup ta unutamam. İnsan nasıl büyürse, nasıl görürse öyle gidiyor Ailem' de de hiç tutumlu insan yok. Biz de araba düşünüyoruz. Baktık gördük ev alamıyoruz bari arabamız olsun dedik, ne yapalım? Hem değer kaybeden bir şey değil. Hem paramız çarçur olmaz, hemde mesafesi uzak olan yerleri dert etmeden gidebiliriz.

2. el maliyeti düşük ve herkes gibi temiz olsun istiyoruz. Hayırlısı olsun hakkımız da :KK66:

Gidecehimiz yere gore metro ya da taksi tercih ediyoruz..

Bircok yere sirf araba yok diye gitmiyorum misal bir dugun nikah oluyor cocuklarla sikir sikir 2 vesait gitmek istemiyorum:mad:

Haklısın ihtiyaç da yani bunun için Yemen'den ısınmandan kısmaya değmez

Eğer eşinin ile gidiş maliyetini azaltmayacaksa fazla olabilir
Ben 10000 tllik alın demiştim ama eşinin masrafını azaltacak ise yoksa hem o yıl parası harcayıp hem de araba da ayrıca olacaksa sizi zorlanabilir

Hayırlısını en iyi siz düşğnürsün

valla araba şart mı hayır öyle aman aman şart değil ama işin içine çocuk giriyorsa onu bilemem henüz yaşamadım. bizde ev kredisi ödüyoruz ve maaşlardan biri krediye gidiyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz takılarla araba aldık biz ve al sat yapıyoruz geçen sene 10 bine aldık satıp 2. arabamızı aldık şuanki 16 bine satılıyor yani içinden karını almayıp üstüne koyarsan araba değerleniyor

her zaman demisimdir. araba yerine taksi kullanin istanbulda daha az masrafli.
istanbulda park yeri sorunu, trafigi, park ucreti sorunu var.
ayrica araba sirf kendi fiyatini verince bitmiyor ki.
mazotu/benzini, vergisi, bakimi ayda en az 500TL ediyor bunlar.
taksi daha ucuza gelir garanti veriyorum!

Hayirli aksamlar hanimlar..

Hicbir zaman fazlasinda gozum olmadi.. Ama bir aile icin hele hele kucuk cocuklu aile icin bir arabanin gerekliligini anlatmama gerek yok sanirim...:KK51:

Simdi odemekte oldugumuz ev borcumuz var 2binin uzerinde heray oraya gidiyor.. ve 3.5 yil boyle devam edecek.. Yani evin borcunun bitmesine daha var elimizdekilerle birseyler yapamazmiyiz diye dusunmekteyim..

Evin borcundan sonra bize yaklasik 2bin lira kaliyor. Kenarda 10binlira kadar paramiz var. Bu sartlarda araba alinabilir mi ama kredisiz kredi cekmek istemiyoruz..

2bin e cocukla ancak yetiyor her ay 1gr altin 1ceyrekte olsa kenara atmaya calisiyorum. Fakat bu devede kulak kaliyor:KK14:

Simdi ben ne yapayim ne edyim de ihtiyacimiz olan arabayi alayim. Burada tutumlulugun dibini gormus para pul islerine kafasi calisan hanimlara soruyorum bu mumkunmudur nasil yapilir:KK48:

Buarada ilk etpta 20bin liralik is goren bir arac yeterli olacaktir..

Sevgiler:KK200:
Araba dediğiniz şeyin alınca masrafı bitmiyor. Her Ocak ayında kasko ve trafik sigortası; ocak ve temmuz aylarında taşıt vergisi; dizel araba ise 10.000 km bakımı. Yıllık masraf 3500 tl. civarında. Herhangi bir arıza vermezse tabi.

Back
X