Tuvalet eğitimi çikmazindayim

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.460
198
Herkese iyi akşamlar
Umarım konum taşınmaz hem diğer yerlerde cevap gelmiyor hem de bu da benim şu anki derdim
Bir kızım var şu an 31 aylık
Temmuzda 27 aylıkken tuvalet eğitimine başladım on gün uğraştık annemle olmadı hazır değil dedim bıraktım
Aradan zaman geçti ve yaptığını artık biliyor yaparken saklanıyor bizi kovuyor diye tekrar başladım cumartesi günü
Ilk gün gece on iki buçukta sadece lazimmis oturabildim çok sevindim yazın onu bile.yapamadik
Dün üç defa yaptı denk.geldi.
Bugün eşim.bir kere yakalamış ben 1 civarı işten geldim o zamandan beri götürüyorum yarim saat belki daha fazla duruyoruz çıkınca yapıyor orda yapmıyor deli olacağım sabrım bitti hicbir ilerleme yok dünden bile kötüyüz o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar bırakmak istemiyorum kafası karışacak diye
Ne yapabilrim? Benim de öyleydi düzeldi falan der misiniz ? Moralim çok bozuk

Aslında bırakmak için ay takvimine göre zamanlar var. O günlerde deneseniz belki faydası olur.

Biz tuvaleti eğlenceli bir hale getirmiştik. Beraber stikerlarla klozetin üzerindeki duvarı süslemiştik. Eğlenceli bir şekilde şarkı söyleyerek tuvalete giriyorduk. Bir de başlayınca tekrar bez takmamak lazım.

Oğlum sifonun sesini çok sevdiği için o bası yordu. Birde artık abi oldun, abiler buraya yapar demiştim,. Başlangıç herkes için zor olur, zamanla alışır

Çocukdan çocuga degişiyor öğrenmeleri
Tuvalete gittiginde ödül verin
Tuvaletini yaptıgında yine ödüllendirin
Zaten bir kere yapınca arkası geliyor

Ama sakin kalın korkmasın
Sakin kalmaya çalışıyorum ama sanırım gerginliğimi anlıyor kızmıyorum suyla oynamak istiyor hayır diyorum hemen ben gideceğim diyor
Ödül veriyorum
Bir kere yaptık bugün daha kotuyuz

Biz tuvaleti eğlenceli bir hale getirmiştik. Beraber stikerlarla klozetin üzerindeki duvarı süslemiştik. Eğlenceli bir şekilde şarkı söyleyerek tuvalete giriyorduk. Bir de başlayınca tekrar bez takmamak lazım.
Yazın hiç hazır değildi o sebeple bıraktım artık düşünmüyorum ama ne yaparım onu da bilmiyorum stiker deneyeyim bakalim ama öyle şeylerle sadece anlık ilgileniyor

Oğlum sifonun sesini çok sevdiği için o bası yordu. Birde artık abi oldun, abiler buraya yapar demiştim,. Başlangıç herkes için zor olur, zamanla alışır
Klozete değil lazimliga oturuyor sifonu bilmiyor klozeti de gösterdim ama.istemedi
Yanı ne durumdayım bilmiyorum yaşadıklarım normal mi yanlış mi yapıyorum onu da bilmiyorum

Renkli klozetler var belki işe yarar
Her tuvalette ödül sevdiği birşey de işe yarayabilir.
Ama o dönem zor oluyor 2 günde düzene girer umarım .

Konu ile ilgili kitapları okuyun öncelikle okumadı iseniz.
Tuvalet eğitimi çok zor bi süreç.
Çok da önemli bir evre çocuğun kişilik gelişiminde.
Tuvelet becerisi kazanana çocuklar bir anda konuşmada ve diğer öz bakım becerilerinde ustalaşmaya başlar.
Özgüven kazanır.

Ben büyük kizimda tuvalet eğitimine hazır olduğuna dair hiç bir belirti görmediğim için 33 aya kadar beklemiştim.Yaz tatiline denk getirince tuvalet adaptörü ile başlamıştım.İlk zamanlar tuvalete oturttugumda " çiş yok" diyor..tuvalet kapısından kolidora ciktigimiz an ise çisi bacaklarının arasından süzülüyordu.Gunde 12 kilot yikadigim oluyordu.3/5 gün baktım olmuyor...Aslinda doğru bir davranış değil ama tuvalete oturunca özel bölgesine çok az degdirerek çiş yapıyorsun diyip az az su döktüm.Cisini o arada bıraktı.."afferin sen çişini yaptın " diyerek yureklendirdim .Birkaç günün sonunda bu eyleme gerek kalmadan kendisi çişini bırakmaya başladı tuvalete oturunca.Cocuklar bazen tuvaletini tutmayı biliyor ama kontrollü ,istendik şartlarda bırakmayı bilmiyor ...biraz yureklendirme ve çok sabır gerekiyor bu dönem.

Öncelikle rahat olun. Unutmayın ki öğrenemeyen çocuk yok. Her çocuğun mizacı farklı. Kimi daha asi kimi daha uysal olabilir. Çok dirençli ise ara verip bir kaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz

Ödül ve ceza uygulamayin. Çiş yapacağı saatlere denk getirip klozete yada lazimliga sık sık oturtun. Alıştırma kilodu kullanın. Altına yapması iyi birşey. Zamanla rahatsız olacak. Şu an o istediği an altına yapma hazzından vazgecemiyor. Aslında tek yapmanız gereken sık sık lazimliga oturtmak. O lazimlikta iken siz de klozette oturabilirsiniz mahremiyete dikkat ederek

Renkli klozetler var belki işe yarar
Her tuvalette ödül sevdiği birşey de işe yarayabilir.
Ama o dönem zor oluyor 2 günde düzene girer umarım .
Işe yarayacağından emin olsam alacağım
2 günü bitirdik düzelme yok henüz
Çok zor beni üzen bugün dünden daha kötü geçiyor

Öncelikle rahat olun. Unutmayın ki öğrenemeyen çocuk yok. Her çocuğun mizacı farklı. Kimi daha asi kimi daha uysal olabilir. Çok dirençli ise ara verip bir kaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz
Bir defa ara verdim bir daha verirsem daha da zor olacak o yüzden ara vermiyorum ama pişman da oldum keşke üç yaşını bekleseydim diyorum

Konu ile ilgili kitapları okuyun öncelikle okumadı iseniz.
Tuvalet eğitimi çok zor bi süreç.
Çok da önemli bir evre çocuğun kişilik gelişiminde.
Tuvelet becerisi kazanana çocuklar bir anda konuşmada ve diğer öz bakım becerilerinde ustalaşmaya başlar.
Özgüven kazanır.
Kitap okumadım çok yazi okudum
Evet çok çok önemli bu sebeple çok dikkatli davranıyorum ama bilmiyorum ne yapacagimi

Ben büyük kizimda tuvalet eğitimine hazır olduğuna dair hiç bir belirti görmediğim için 33 aya kadar beklemiştim.Yaz tatiline denk getirince tuvalet adaptörü ile başlamıştım.İlk zamanlar tuvalete oturttugumda " çiş yok" diyor..tuvalet kapısından kolidora ciktigimiz an ise çisi bacaklarının arasından süzülüyordu.Gunde 12 kilot yikadigim oluyordu.3/5 gün baktım olmuyor...Aslinda doğru bir davranış değil ama tuvalete oturunca özel bölgesine çok az degdirerek çiş yapıyorsun diyip az az su döktüm.Cisini o arada bıraktı.."afferin sen çişini yaptın " diyerek yureklendirdim .Birkaç günün sonunda bu eyleme gerek kalmadan kendisi çişini bırakmaya başladı tuvalete oturunca.Cocuklar bazen tuvaletini tutmayı biliyor ama kontrollü ,istendik şartlarda bırakmayı bilmiyor ...biraz yureklendirme ve çok sabır gerekiyor bu dönem.
Dün yaptı aslında bugün yapmıyor gitmek bile istemiyor ilerleme değil gerileme var şu an anlamıyorum
Aynı durumdayız tuvalette yapmıyor odaya gidiyor yapıyor
Kaç esofman yıkadım bilmiyorum bir yandan elde bir yandan makinede bunlar da önemli değil dün yaptığını bugün yapmaması beni uzuyor

Back
X