Tuvalet eğitimi değil çin işkencesi

Gamzeliia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
92
27
3
29
Oğlum 2 yaşında, yaklaşık iki aydır kendi isteğiyle tuvalete oturup etraftaki her şeyi inceleyip çişini yapmadan kalkıyor, bir aydır da kakası çok katıydı şurup şu bu derken baktım biraz yumuşadı ama bezine yapmak istemiyor kakası gelince başlıyor ağlamaya tepiniyo oturmuyo ayakta yapmaya çalışıyor kabızdan dolayı acıyacağını düşünüyo diye düşünüyorum ama artık her an stresle ne zaman ağlamaya başlayacak diye bekliyorum, geçen gün de saatlerce ağlandıktan sonra zorla ayakta kakasını yaptı alaturka tuvalete sonra kakasından korktu hala aynı şeyi yaşıyoruz oturuyor tuvalete ama bildiğiniz içinde tutuyo, bezi bağlıyken de lekeleniyo geri çekiyo herhalde nası yapıyosa anlamadım ucunda duran şey çıkmasın diye uğraşıyor resmen uykusundan uyanıp ağlıyo, nasıl alıştırcam napcam bilemiyorum iki tuvalete de oturuyo, siz neler yaptınız nasıl yapcak kakasını yahu?

2yaş çok erken tuvalet eğitimi için. En başından yanlış yapmışsınız.
Ben tuvalet eğitimine başlamadım ki oğlum kendisi götürdü tuvalete oturmak istedi klozet için böyle desenli kapak almıştık ona oturdu etrafı inceledi sürekli sonra alaturka tuvalete gitti, ben zorlamadım yani hala bez kullanıyorum ama kabız olduktan sonra kendisi gösterdi hep tuvaleti bezden rahatsız olmaya başladı çiş kaka diyip tuvalete gidiyor sürekli bezine de yapmıyor geceleri çişini tutuyor, kakası gelince de kıyamet kopuyor sürekli bezini çekiştirmeye açmaya başladı yani hem tuvalete gitmek istiyor hem tuvalete yapmıyor hem de bezden rahatsız oluyor ki kakasıyla üç dört saat gezse yine de altını zorla değiştirirdik o kadar rahatsız olmayan bi çocuk

Daha kasları gelişmediği için işte böyle siz bir adım atmasaydınız bu şekilde zorluk çekmezdiniz. Zamanı gelince herşey yolunda giderdi. Allah kolaylık versin ne diyim

Tuvalet eğitiminden önde kabızlık sorununu çözün bence yaparken canı yandığı için yapmak istemiyor ne zamandar beri kabızlık çekiyor

Daha kasları gelişmediği için işte böyle siz bir adım atmasaydınız bu şekilde zorluk çekmezdiniz. Zamanı gelince herşey yolunda giderdi. Allah kolaylık versin ne diyim
Başlamak için en doğru zaman ne zaman diye düşünüyorsunuz ortalama olarak

Başlamak için en doğru zaman ne zaman diye düşünüyorsunuz ortalama olarak
Çoğu doktor merdivenleri desteksiz çıkmaya başladığında başlayın diyor. En güzeli 3yaşa girmeden 30 aylık olduğu zamanan bence. Bizde 29 aylıkken halletmiştik 1hafta bile sürmemişti alışması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…