Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi ( tecrübeli anneler)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Kızım 22 aylık tuvalete alıştırmak istiyorum bugün gittik lazımlık(ördek) aldık ama bir türlü oturmak istemiyor ağlıyor
Bezini falan çıkardım üzerine yaptı çişini rahatsız oldu
Şimdi sorum şu çok mu erken başlamak için biraz daha beklesem mi
5 ay sonra doğumum var 2. Bebek gelmeden öğrensin istiyorum
Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum🙏🏻
Yada değişik alıştırma metodu falan bilen varsa yorum yapsın lütfen 😇
Çok çok teşekkür ederim hepinize şimdiden☺
Bide ek olarak ne kadar bir sürede alıştı bebekleriniz

Eenkli güzel bir adaptör seçin beraber ve Klozete alıştırın. Alıştırırlen her oturuşunda duvara sticker yapıştırın. Abartılı tepkilerle onu kutlayın. Tabii en baştan kendisine artık bezi bırakacağını anlatıp psikolojik hazırlık yapmanız lazım. Kolay gelsin

Eenkli güzel bir adaptör seçin beraber ve Klozete alıştırın. Alıştırırlen her oturuşunda duvara sticker yapıştırın. Abartılı tepkilerle onu kutlayın. Tabii en baştan kendisine artık bezi bırakacağını anlatıp psikolojik hazırlık yapmanız lazım. Kolay gelsin
Tuvalete de sokamıyorum ki korkuyor o yüzden lazımlık tercih ettim

ben ogluma youtube dan kakulinin tuvalet egitimini açarak alıştırdım , lazımlıga oturtup izletmiştim sonra anne ben yapmak istemiyorm dedi tamam dedm bezini bagladm ama bu surecte cok da konustum hediyler alacagımı söledim falan bir hafta sonra kendisi anne çişim var deyip kendisi oturdu ve yaptı gece gündüz hiç bir şekilde bez baglamadm

kızınız hazır mı öncelikle bunu gözlemleyin sabahları kalktıgında bezi kuru mu
veya bezinden rahatsz mı
siz kendi cocugunuzu daha iyi bilirsiniz

ben ogluma youtube dan kakulinin tuvalet egitimini açarak alıştırdım , lazımlıga oturtup izletmiştim sonra anne ben yapmak istemiyorm dedi tamam dedm bezini bagladm ama bu surecte cok da konustum hediyler alacagımı söledim falan bir hafta sonra kendisi anne çişim var deyip kendisi oturdu ve yaptı gece gündüz hiç bir şekilde bez baglamadm

kızınız hazır mı öncelikle bunu gözlemleyin sabahları kalktıgında bezi kuru mu
veya bezinden rahatsz mı
siz kendi cocugunuzu daha iyi bilirsiniz
Evet bezi kuru bazen kaka yaptığını eliyle gösteriyor rahatsız ediyor onu sanırım
Bazen de hiç oralı olmuyo

Her cocuk farkli oluyor.. ben 2 yasinda bi basladim egitmeye lazimliga asla oturmadi.. geceleri bezi kuru degildi islatirdi dolardi bezi.. lazimliklardan kactane almadim ki cesit cesit.. psikayti pedagog herkese danistim ustune gitmeyin korkarsa hic yapmaz kendisi hazir oldugunda anlarsiniz dediler.. ben koca bi yaz hic cisle ilgili bi konu acmadim kizima 2.5 yasina geldiginde de klozete oturtmak istedim okadar korktuki sanki korkusu dahada artmisti.. ben heralde hicbizaman alistiramicam dedim ve tamamen biraktim egitme isini. 3 yasina geldiginde ufaktan sarkilar soylemeye basladim cisle kakayla ilgili.. sonra oyuncak bebeklerini tuvalete goturduk oyunla cis kaka yaptirdik falan.. yine ara ara denerdim yanasmazdi tuvaletini lazimliga yada klozete yapmaya tabii.. hatta bi ara lazimliga oturmaya alistirdim ama asla bezini cikarmama izin vermedi kakasi geldiginde lazimliga otururdu ama beziyle otururdu bezine yapardi yine.. gel zaman git zaman derken lazimlik oyuncak niyetine kullndigindan kirildi attim bende haliyle.. kac tane kirildi ustune cikip tepindi kalmadi lazimlik evde hic.. bigun cocuk magazasinda gezinirken gozum klozet aparatlarina ilisti acaba dedim alsam klozete otururmu bi umuttur aldim ama yinede pek umutlu degildim.. eve geldik iste kizima bak sana ne aldim diye heyecanla actik birlikte.. bununla tuvaletini cok rahat yapabiliceksin hemde hic dusmiceksin dedim istemsizce.. cok sevindi hadi deneyelim dedi.. cok sasirdik esimle klozete koyduk once kiyafetiyle oturttuk anne bak ben dusmuyorum dedi.. o an anladik bizim kizin dusme korkusu varmis meger.. bezini cikariyim oyle otur cok rahatliycaksin dedim tmm dedi.. oyle oturdu bi sure o sirada cisinide yapti.. hal boyleyken madem oturabiliyo artik dedim bez baglamadim.. kakasi cisi geldigindede oldugu gibi altina yapti tabi.. biraz bendede hata var hani soyler belki dedim ama benim ona devamli sormam gerekiyodu cisin geldimi kakan varmi diye.. cunku soylemeyi bilmezler bizim onlara hatirlatmamiz gerekiyor.. bez bagladim tabi tekrar ama devamli cisin varmi kakan varmi diye hep sordum. Bu cok onemli devamli cisin varmi kakan varmi diye sorarsaniz akillarina yer ediyor bi sonrakinde siz sormadan soyluyorlar cisim var kakam var diye.. oyle oyle bezine yapmamaya basladi cisim geldi kakam geldi dedikce bezini cikardigimda klozet aparatina oturttum.. soylemeye baslayinca bez baglamayida biraktim.. baya bi sure klozet aparatini gitigimiz her yere tasir olduk ona okadar guvendiki onsuz dusucem sandi hep.. bunuda soyle astik.. sen artik buyudun bak bu klozet tam senin popona gore dusmiyceksin guven bana ben seni tutucam diye diye o korkuyuda yendi simdi klozet aparatinida kaldirdik kenara kucuk bi tabure aldim ona cikiyor klozete oyle kendi oturuyor.. 🤗 ama ben ara vererek tamamladim bu egitimi ustune gitmeden korkutmadan benimm kizim cok inatcidir dedigim dediktir eger istedigim gibi diretmis olsaydim benimle daha fazla inatlasirdi.. o istedigi zaman ben egitmeye basladim.. ve psikiyatri benim kizim icin karakterinin zor oldugunu sen istediin zaman degil ben istedigim zaman yaparim demek istedigini soyledi cunku kizimla baya konustular bana oyle soyledi ve dediki inatlasma sakin.. ona deki sen istedigin zaman cisini siyleyebilirsin kakani yapabilirsin sen nezaman istersen yapabilirsin diyin dedi.. oyle yaptim faydasinida gordum.. yine diyorum her cocuk bir degil ben cok ugras verdim bu surec icin.. bazi annelerden dinledim kimisi hic ugrasmamis bi ikikez altlarina yapmislar bezi cikarmislar sadece baska bisey yapmamislar.. cocuklari altlarina yapinca rahatsiz olmuslar kisa surede tuvalete alismislar.. oyle iste.. baya uzun oldu yazim kusura bakmayin artik.. ☺️

Kızım 22 aylık tuvalete alıştırmak istiyorum bugün gittik lazımlık(ördek) aldık ama bir türlü oturmak istemiyor ağlıyor
Benim kızımda şuan 39 aylık geçen yaz 2 bucuk yasindq eğitime başladım cisinde hiç sorun yok söylüyor ama kakası geldimi saklanıyor soylemiyor 1 senedir anlatıyorum tamam tuvalete gidecem diyor altına yapıyor yapmadığım kalmadı ödüller sevinç alkışları zorla otuttururum yapıyor hemen dondurma şeker ödül veriyorum ama tekrar kakası geldimi yine başa sarıyor yapmak istemiyor kabızligin etkisinde var korkuyor cisi geldimi altina bile kacirmiyor hemen soyluyor benimde sabrım tükendi artık kendi haline bıraktım çok zor süreç Allah kolaylık versin

Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki cocguda 18-20 aylık arası öğretmiş tim ikisinde erkekti

Çok kolay uyum sağlamışlardı

İlk yaptıklarında alkoslayip aferin falan demiştik

Zaten yaptıklarında altına bez olmadığı için rahatsız oluyor lar burda altlarına yapmama sebebi oluyor

Suna 24 aylık kızım var o kadar zor geliyor ki alıştırma dönemi sırf bu yüzden göze alamiyorim halı çamaşır yıkamak düşününce vazgeciyorim bende 🙄

Bir pedagog tuvalet çalışmayan çocuk yoktur zorlamayın diyordu.oğlum 27 aylıkken alıştım 3 gün içinde alıştı ve 5.gün gece bezini de bıraktım. Tabii 3 ay boyunca her gece kaldırdım.Sonra kendi geceleride kalkmaya başladı.alıştırma sürecinde bir kaç kere çişini Bir kere kakasını altına yaptı. kakasından çok korktu ben halbuki kaka çiş dediği için çok bilinçli olduğunu düşünüyordum yanılmışım. Buna rağmen çok rahat alıştı

şimdi ikizlerin 28 aylık prematüre oldukları için hem de hazır olmadıklarını düşündüğüm için bekliyorum.

Bence bebeğiniz hazır değil biraz bekleyin. Korkmasın. hamilesiniz diye acele etmeyin en fazla 2 bebeğin birlikte altıni birlikte açarsınız. Daha küçük boşuna strese sokmayin

Ben de yaptığı zaman ödül veriyordum

Benim kizkardesim yegenime 1 yasindayken baslatti cisini soyletmeye. Ama bizim bicirik cok dilli birseydi zorlanmadi o yuzden. Ablamin cocuklarinin hepsi de 12 ayliktan kisa sure sonra cislerini soylediler. Yasini geceni bezledigini bilmem. 36 aylik cok buyuk geldi bana ama her cocuk farkli tabi. Bildigim kadariyla youtube da egitici videolar var yardimi olur belki:)

Fisher price konuşan tuvalet alın bize çok faydası oldu. Mutlaka bigun olucak kendinizi çok sikmayin bebek hazır değilse iki hafta erteleyin. Ama lazimlik göz önünde olsun bak bu senin tuvaletin istediğin zaman oturabilirsin diyin sevdiği oyuncaklariyla götürün tuvalete acele etmeyin

Her cocuk farkli oluyor.. ben 2 yasinda bi basladim egitmeye lazimliga asla oturmadi.. geceleri bezi kuru degildi islatirdi dolardi bezi.. lazimliklardan kactane almadim ki cesit cesit.. psikayti pedagog herkese danistim ustune gitmeyin korkarsa hic yapmaz kendisi hazir oldugunda anlarsiniz dediler.. ben koca bi yaz hic cisle ilgili bi konu acmadim kizima 2.5 yasina geldiginde de klozete oturtmak istedim okadar korktuki sanki korkusu dahada artmisti.. ben heralde hicbizaman alistiramicam dedim ve tamamen biraktim egitme isini. 3 yasina geldiginde ufaktan sarkilar soylemeye basladim cisle kakayla ilgili.. sonra oyuncak bebeklerini tuvalete goturduk oyunla cis kaka yaptirdik falan.. yine ara ara denerdim yanasmazdi tuvaletini lazimliga yada klozete yapmaya tabii.. hatta bi ara lazimliga oturmaya alistirdim ama asla bezini cikarmama izin vermedi kakasi geldiginde lazimliga otururdu ama beziyle otururdu bezine yapardi yine.. gel zaman git zaman derken lazimlik oyuncak niyetine kullndigindan kirildi attim bende haliyle.. kac tane kirildi ustune cikip tepindi kalmadi lazimlik evde hic.. bigun cocuk magazasinda gezinirken gozum klozet aparatlarina ilisti acaba dedim alsam klozete otururmu bi umuttur aldim ama yinede pek umutlu degildim.. eve geldik iste kizima bak sana ne aldim diye heyecanla actik birlikte.. bununla tuvaletini cok rahat yapabiliceksin hemde hic dusmiceksin dedim istemsizce.. cok sevindi hadi deneyelim dedi.. cok sasirdik esimle klozete koyduk once kiyafetiyle oturttuk anne bak ben dusmuyorum dedi.. o an anladik bizim kizin dusme korkusu varmis meger.. bezini cikariyim oyle otur cok rahatliycaksin dedim tmm dedi.. oyle oturdu bi sure o sirada cisinide yapti.. hal boyleyken madem oturabiliyo artik dedim bez baglamadim.. kakasi cisi geldigindede oldugu gibi altina yapti tabi.. biraz bendede hata var hani soyler belki dedim ama benim ona devamli sormam gerekiyodu cisin geldimi kakan varmi diye.. cunku soylemeyi bilmezler bizim onlara hatirlatmamiz gerekiyor.. bez bagladim tabi tekrar ama devamli cisin varmi kakan varmi diye hep sordum. Bu cok onemli devamli cisin varmi kakan varmi diye sorarsaniz akillarina yer ediyor bi sonrakinde siz sormadan soyluyorlar cisim var kakam var diye.. oyle oyle bezine yapmamaya basladi cisim geldi kakam geldi dedikce bezini cikardigimda klozet aparatina oturttum.. soylemeye baslayinca bez baglamayida biraktim.. baya bi sure klozet aparatini gitigimiz her yere tasir olduk ona okadar guvendiki onsuz dusucem sandi hep.. bunuda soyle astik.. sen artik buyudun bak bu klozet tam senin popona gore dusmiyceksin guven bana ben seni tutucam diye diye o korkuyuda yendi simdi klozet aparatinida kaldirdik kenara kucuk bi tabure aldim ona cikiyor klozete oyle kendi oturuyor.. 🤗 ama ben ara vererek tamamladim bu egitimi ustune gitmeden korkutmadan benimm kizim cok inatcidir dedigim dediktir eger istedigim gibi diretmis olsaydim benimle daha fazla inatlasirdi.. o istedigi zaman ben egitmeye basladim.. ve psikiyatri benim kizim icin karakterinin zor oldugunu sen istediin zaman degil ben istedigim zaman yaparim demek istedigini soyledi cunku kizimla baya konustular bana oyle soyledi ve dediki inatlasma sakin.. ona deki sen istedigin zaman cisini siyleyebilirsin kakani yapabilirsin sen nezaman istersen yapabilirsin diyin dedi.. oyle yaptim faydasinida gordum.. yine diyorum her cocuk bir degil ben cok ugras verdim bu surec icin.. bazi annelerden dinledim kimisi hic ugrasmamis bi ikikez altlarina yapmislar bezi cikarmislar sadece baska bisey yapmamislar.. cocuklari altlarina yapinca rahatsiz olmuslar kisa surede tuvalete alismislar.. oyle iste.. baya uzun oldu yazim kusura bakmayin artik.. ☺
Yok canım ne kusuru acaba ben mi acele ediyorum dedim bi an

Fisher price konuşan tuvalet alın bize çok faydası oldu. Mutlaka bigun olucak kendinizi çok sikmayin bebek hazır değilse iki hafta erteleyin. Ama lazimlik göz önünde olsun bak bu senin tuvaletin istediğin zaman oturabilirsin diyin sevdiği oyuncaklariyla götürün tuvalete acele etmeyin
Ecele değilde korkunca benim de canım sıkıldı ne bilim ama biz daha bugün başladık eğitime bakalım😀

Back
X