Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi ( tecrübeli anneler)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benim kizkardesim yegenime 1 yasindayken baslatti cisini soyletmeye. Ama bizim bicirik cok dilli birseydi zorlanmadi o yuzden. Ablamin cocuklarinin hepsi de 12 ayliktan kisa sure sonra cislerini soylediler. Yasini geceni bezledigini bilmem. 36 aylik cok buyuk geldi bana ama her cocuk farkli tabi. Bildigim kadariyla youtube da egitici videolar var yardimi olur belki:)
Benim ki zaten konuşmuyor ama işaretle anlatıyor her şeyi

Benim kızımda şuan 39 aylık geçen yaz 2 bucuk yasindq eğitime başladım cisinde hiç sorun yok söylüyor ama kakası geldimi saklanıyor soylemiyor 1 senedir anlatıyorum tamam tuvalete gidecem diyor altına yapıyor yapmadığım kalmadı ödüller sevinç alkışları zorla otuttururum yapıyor hemen dondurma şeker ödül veriyorum ama tekrar kakası geldimi yine başa sarıyor yapmak istemiyor kabızligin etkisinde var korkuyor cisi geldimi altina bile kacirmiyor hemen soyluyor benimde sabrım tükendi artık kendi haline bıraktım çok zor süreç Allah kolaylık versin
Amin cnm teşekkür ederim

Yok canım ne kusuru acaba ben mi acele ediyorum dedim bi an
Acele etmeyin yavas yavas korkutmadan guzel guzel konusun devamli anlatin bikmadan usanmadan oyun oynayarak birlikte oyuncaklarin cisi kakasi geldi diyip tuvalete goturun birlikte zor bi surec bu tuvalet egitimi Allah kolaylik versin size

Acele etmeyin yavas yavas korkutmadan guzel guzel konusun devamli anlatin bikmadan usanmadan oyun oynayarak birlikte oyuncaklarin cisi kakasi geldi diyip tuvalete goturun birlikte zor bi surec bu tuvalet egitimi Allah kolaylik versin size
Teşekkür ederim

Oğlum 20 aylıktan beri bezini çıkarıp duruyordu ama o dönem şehir vs degistirecegimiz için hiç kalkismsdim.2,5 yaşında denedim çok tepki gösterdi Zoroanmadim .32 aylıkken bulunduğum şehir aşırı sıcak olduğu için bez rahatsız ediyordu .Bim den müzikli lazimlik aldım .Ama direk banyoya koydum evin içinde hiç dolasturmadim kardeşimin tavsiyesi (psikolog) .İlk başlarda oturmak istemedi yerlere yaptı sordum söylemedi .Tam cise alıştı ilk kakasını yapınca korkup en başa dondu yerlere yaptı 2-3 gün .Ama ben bezi gece dahil asla baglamadim.Yatagina Alez aldım 2 gece altina kaçırdı bilerek degistirmedim hemen uyanıp rahatsız oldu sonra kendi tutmaya başladı .
Kakadan korktuktan sonra kukulinin tuvalet şarkısını ve Pepe nin de vardı sanırım onları izlettim birkaç gün az az.
Birde gece kalkmaya akistirmadim .Gece yatmadan gider bidaha sabaha kadar kaldırmam çok şükür hiç fire olmadı o iki gün dışında .
Bu da kardeşimin tavsiyesiydi gece sürekli kaldırıp çiş yaptırırsan tutmayı nasıl öğrenecek .kaslarını kullanmayı öğrenmesi gerek ,birde sürekli uykusunu boleceksiniz bu da sağlıksız vs dedi .

İlk birkaç gün biraz zorluyor ama gece gündüz aynı anda başlayın bir anda çıksın bez hayatınızdan kolay gelsin :)

Kızım 22 aylık tuvalete alıştırmak istiyorum bugün gittik lazımlık(ördek) aldık ama bir türlü oturmak istemiyor ağlıyor
Bezini falan çıkardım üzerine yaptı çişini rahatsız oldu
Şimdi sorum şu çok mu erken başlamak için biraz daha beklesem mi
5 ay sonra doğumum var 2. Bebek gelmeden öğrensin istiyorum
Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum🙏🏻
Yada değişik alıştırma metodu falan bilen varsa yorum yapsın lütfen 😇
Çok çok teşekkür ederim hepinize şimdiden☺
Bide ek olarak ne kadar bir sürede alıştı bebekleriniz
Benim kızım da 28 aylık oldu hâlâ bekliyim bende

1 ay boyunca evin muhtelif yerlerine işemek suretiyle bölgesini belirleyen kızımla epey sancılı geçirdik biz bu süreci. Allah kolaylık versin

Tepki gösteriyor reddediyorsa bekleyin bence. 22 ay erken sanki. Benim oğlan reddettiginde çareyi lazimligi salona almakta bulduk. Çizgi film izlerken yapıyordu. Altına kaçırdığı çok oldu ama korkutmadik tiksindirmedik sakince anlattık. Bir ara şortunu giymeyip cibildak dolaşmayı tercih etti çişi geldikçe lazimliga yapıp yoluna devam etti. Ellemedik. Yavaş yavaş şortunu giymeyi, tuvaletini söylemeyi öğrendi. Sonra adım adım kolzete alıştırdık geri 😁

Benimde kucuk öğrencilerim vardi.oturup konuşup daha sonra bezi kuru kaldiginda ödül veriyorduk ama biraz daha bekleyebilirsiniz

Bebeğim 7 aylık
Hedefim 11-12 ayda bezi bırakması
Bakalım olacak mı

Şahsım 11 aylıkken bırakmış da :D
Ha gayret

Çocuğunuz şuan kaç yaşında? Alışabildi mi?

Ben 2 yaş doğum gününden bir gün sonra başladık tuvalet eğitimine. Bende sizin gibi düşündüm eylülde benim doğumum doğuma iki ay kala başladık yani şuan 25 aylık oğlum.

Birde konuşuyor mu? Altına yapınca Islak olduğunu anlatın. Islak - kuru kavramını biliyor mu?

Alışamadıysa sizde 24 aylıkken tekrar denersiniz.

merhaba herkese
kizim 21 aylik aslinda ben tuvalet egitimini 29 30 aydan once vermeyi dusunmuyorum ama kafami karistiran bazi durumlar var son zamanlarda
kizim bazi zamanlar kakasini saklanarak yapiyor eve bu normal bu surecte biliyorum
yurumeye basladigindan beri tek basimada baktigim icin guvenlik acisindan yanimda lavaboya goturuyordum orada ne yapildigini biliyor ben girdigimde eliyle kaka isareti yapiyor ben klozet kullanirim aslinda ama kizim comelerek cis pozisyonu altina bakip ikiniyor kalkinca bezini cekistiriyor.
normal zamanlarda bazen elini bezine atip cekistirip cikarmak istiyor gibi biseyler yapiyor
geceleri bezi cok dolu olurdu ama su son 20 gundur bez hafif bos oluyor ve uyandiktan sonra tam olarak cisle dolduruyor demekki tutabiliyor diye dusunuyorum
bunlar tuvalet egitiminin zamani geldigini gosteren sinyalimi yoksa bu surec yavas yavas boylemi basliyor
henuz cis diyemiyor bazen kakasini yapinca kaka kaka diyip altini degismemi istiyor
gecenlerde yine kaka kaka dedi bezini degistirirken hala kakasini yapiyormus ben acinca agladi ve kakasini yapmayi kesti kafam cok karisti benide aydinlatirmisiniz

Back
X