• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Lightofgod87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2014
3.059
1.977
173
Merhabalar 28 aylık oğlum var tuvalet eğitimine başladım fakat çocuk tuvaletten kaçıyo alıştırma tuvaleti aldım değişen birşey yok ne yapıcam şaşırdım kesinlikle tuvalete gitmiyo altına yapıyo götürmek istediğimde ağlıyo bağıyo kendini hazırmı hissetmiyo yoksa bu normal ve geçici bi süreçmi tecrübeli annelerden yardım bekliyorum

Konuyu takipteyim zira 25 aylık bir oğlum var benim de aslınd tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama erken mi acaba diye de düşünüyorum.

28 aydır altı bağlanıyor, kendi çaba göstermesine gerek yok düşünsenize
Neden şimdi konforundan vazgeçsin ki :)
Tuvalet iletişimi diye bişey varmış ben de yeni okumaya başladım bi araştırın belki işinize yarar

Iki bucuk yasina gelmesini bekleyin derim ben. Hem kendinizi hem de cocugu yipratmaya gerek yok. 2 ayda cok sey değişir emin olun.

biraz gec yegil mi 25 ay? tamam geceleri sarilir ama 18 aydan sonra baslayin diye okudun ben.

yalnis anlasilma olmasin. yani tabi sarilcak ama misal her bezi acildiginda o cocuk wc sine oturtmak baktirmak filan?

ben her bezi actigimda oraya oturtuyorum

Tuvalet eğitimini yeni bitirmiş bir anne olarak geldim :) şimdi kendi yaşadıklarımı yazayim oradan kendinize pay biçin. Ben de bu aylarda başladım. Yaşı tutuyordu gece bezi kuru kalkıyordu ve çömelerek kakasini yapıyordu. Dedik ki bu hazır başlayalım.
Lazimligi aldık. Klozet adaptörü aldik. Kesinlikle klozete oturmak istemedi. Dedik ki lazimligi deneyelim. Lazimliga oturmayı reddetti. Yani poposu çıplak olarak. Denedik denedik reddetti. Bu süre içinde hiç zorlamadik. Gozlemledik sadece. Bezini gün içinde çıkarmaya başlamıştım. Ama hiç çişini söylemiyordu. İsedikten sonra "bibi" diyordu. Birkaç gün denedik olmadı. Bu sürede gece de bezliyordum.
Babası bir gün çişini yapsın diye kuvete koymuş. En azından çişini görsün diye. Ayy sıpa bunu fırsat olarak kullandı. Suyla oynamak için sürekli bibi bibi deyip durdu. Banyo yerine de kullanmaya başlamıştı. Biz her çiş yapmaya çalıştığında banyoya götürüyorduk. Çok panikledi. Bir gün gece ağlayarak uyandı. Kendini yerden yere attı kriz geçirdi. Baktık ki cisi var iseyemiyor. Lazimligi getirdik. Yere fırlattı öylece. Sonra da halıya isedi. Dedik ki bizimki hazır değil. Eğitimi rafa kaldırdık. Geri bezini bağladık. Bu sürekli bibi diye çişini söyledi. Bir iki hafta sonra geri bezi çıkardık. Lazimligi odaya getirdik. Gösterdik cisi buraya yapacaksın diye. Oturttuk bir iki denemede alıştı. Bu sefer sortunu giymek istemedi. Cisi geldikçe kendi oturup yaptı. Kakadan korktu. Dışarı yaptığı da oldu. Hiç korkutmadik bagirmadik aferin yaparsın dedik. Yaptıktan sonra alkışladık. Hadi gel beraber bay baya gönderelim dedik. Tuvalete dökerken el salladik. O abartıp öpücük attı falan. Şimdi alıştı. Ben bezi toptan bıraktım ama gece de Besleniyorum. Dışarı çıkarken de. Çünkü gün içinde bezini bağlayınca eğitim bizim hep geri sarmıştı.

28 aylik olmus artik kişa girersek zor olacak seneye yaza da cocuk 38 aylik olacak yazik gunah bez taşimak zor..
Kaç gun oldu baslayali peki ben de 3.gun boyle dusunmustum vazgec demistim kendime ama 1hafta ugrastim oldu hem de 7.gun her islem tamamdi bi kere kacirmadilar masallah..
Lazımlikta beklemesi lazim oturun yanina dergi kitap baksin bir kere 2 kere denk getirsin oraya ki anlasin..Sonra zaten kaçirınca bir yerlere aglayip rahatsiz olacak kosa kosa oturacak kendisi..Konusun anlatin ..Gece de 7gunden sonra baglamayin..Oyle ödüller verelim stickerlar yapistirayim diye olayi hic abartmadim ben burasi senin tuvaletin ve artik buyudun deyip durdum..Sabir gosterin birakmayin yarıda ..

28 aydır altı bağlanıyor, kendi çaba göstermesine gerek yok düşünsenize
Neden şimdi konforundan vazgeçsin ki :)
Tuvalet iletişimi diye bişey varmış ben de yeni okumaya başladım bi araştırın belki işinize yarar
Henuz hazir degil, konuyu asla acmayarak 2 ay kadar sonra tekrar denemenizi oneririm
daha öncede denedim yine böyle yaptı 5 ay sonra şimdi tekrar deniyorum yine aynı şekilde ne zmn hazır olucak bu çocuk :(

18 ayda daha kaslar gelişmez

düzenleme yaptim. yalnis anlasilmasin diye. benim kast ettigim cocuk korkmasin diye bezi her actiginda oturup baktirmak yapmasa bile oraya gitmesini ögretmek.

misal bu yaz buralar cok sicak oldu oglumda fark ettim bezliyken cisini hic yapmadi acar acmaz bi köseye gidip cisini yapti 17 aylikken basladi bu huyuna. bende bezi acar acmaz oraya oturtuyorum bilincli ikiniyor cisini yapana kadar. sonra sarkilarla kutluyoruz :deli:

Bizim pek deneyimimiz olmadı bu konuda. Doktoru kendi çıkarıp atana kadar bekleyin demişti. Öyle yaptık. 29- 30 aylık gibiydi yanlış hatırlamıyorsam, çıkardı bezini. Hiç altına da yapmadı.
Bu kadar tepki veriyorsa biraz daha bekleyebilirsiniz.

Oğlum 25 aylık ben de geçen tatilde denedim. Asla hazır değil.
Lazımlığa oturup çişini kakasını yaptı mı yaptı? Ama kesinlikle çişi geldiğinde gelip uyarmıyor. Kaslarına hakim değil henüz..
1-2 sefer küloduna yaptı direk..

Gece bezleri hep çişlidir mesela. Sabah kuru kalktığı olmaz. Ve oğlum gece uyandırılıp tuvalete götürülemez eminim..

Kakasını yapacağı zaman yalnız kalmak istediği için yanında durmadım. Kalkmış ve bir kısmı yerdeydi.. :olamaz:
Onunla birlikte ben de hazır değilmişim onu anladım..

Hazır değilse 1 ay da sürse alışmaz. Hazırsa 3-4 günde alışır diyor uzmanlar..

Ara vermenizi tavsiye ederim şiddetle. 3 yaşında oğluma verdim ben de. Zor alıştı. Bi ara yapmak istemedi . Vazgeçtim bu seffer bezi de rddetti. 12 gün tuttu. Dr lavman verdi. Fayda etmezse çocuk cerrahiye götürün dedi. Mahvolduk. Keşke geri dönme şansım olsa diye çok dedim. Ama bezi de asla kabul etmedi. Hazır değilse hiç zorlamayın derim. Halbuki ikiziyle 2.5 yaşındayken güle oynaya bi haftada halletmiştik. Her çocuk farklı. Hazır değilse hiç zorlamayın. Yormayın. Ne kendinizi ne onu.

biraz gec yegil mi 25 ay? tamam geceleri sarilir ama 18 aydan sonra baslayin diye okudun ben.

yalnis anlasilma olmasin. yani tabi sarilcak ama misal her bezi acildiginda o cocuk wc sine oturtmak baktirmak filan?

ben her bezi actigimda oraya oturtuyorum

Sizin dediğiniz çocuğun kafasını daha çok karıştırır..
Her bebek bir değil. Bazıları 1 yaşında söyler kaslarına hakimdir bazıları 3 yaşını geçirir. Bunun anne geç kalması ile alakası yok. Mesela konuşamayan bir bebek çişini de söyleyemez dimi..

Bez bir defa çıkarıldı mı tekrar takılmamalı. Bunun için de bebek hazır mı iyi gözlemlenmeli..
Beze yapıyorsa neden oturtuyorsunuz ki tuvalete anlamadım?

Hatta bazı uzmanlar tuvaletin eğitimi olmaz her bebek zamanı gelince alışabilir diyor..

Açin altını kaldirin halilari ve koltuklara ortu serin..Kacirinca asla kizmayin olabilir ogreneceksin ben temizlerim simdi deyin ..
Haklısınız ama bu sürekli kaçırıyor tuvaleti gördüğünde canavar görmüş gibi korkuyor benim öğrenmek istediğim aceba hazırmı değil toka çocuklar bu şekildemi alışıyor

Ara vermenizi tavsiye ederim şiddetle. 3 yaşında oğluma verdim ben de. Zor alıştı. Bi ara yapmak istemedi . Vazgeçtim bu seffer bezi de rddetti. 12 gün tuttu. Dr lavman verdi. Fayda etmezse çocuk cerrahiye götürün dedi. Mahvolduk. Keşke geri dönme şansım olsa diye çok dedim. Ama bezi de asla kabul etmedi. Hazır değilse hiç zorlamayın derim. Halbuki ikiziyle 2.5 yaşındayken güle oynaya bi haftada halletmiştik. Her çocuk farklı. Hazır değilse hiç zorlamayın. Yormayın. Ne kendinizi ne onu.
Ben daha öncede denedim istemedi bu ikinci denemem kreşe vericem artık onun için alışmasını istiyorum üstelik sünnet işide var vallahi bende neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorumki

Back
X