- 20 Ağustos 2015
- 6.538
- 15.760
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Baya şanslıymış o anne :)En zor kısım bu kısım sanırım
Allah kolaylık versin.
Burada okumuştum sanırım. Çocuğu alışverişe çıkarıp sevdiği iç çamaşırlarını aldırmış anne.
Çocuk da çok sevdiği için onu kirletmek istemeyip tuvaletini söylemeye başlamıştı.
Benzer şeyleri yaşadım. 2 yaş 9 aylıkken denedim. Bir arpa boyu yol katedemedim. Ama sonra 3 yaşını geçince kendi isteğiyle çok kısa sürede eğitim aldı.
Yani diyeceğim çocuktaki sinyalleri takip etmek, hazır olmadığında zorlayarak kendimizi ve çocuğu yormamak gerekiyor. Nasıl ki her çocuk farklı zamanda yürür konuşur. Bu da öyle. Kimseyle kıyaslamayın.
Biraz daha bekleyin. Çocuğunuz hazır olduğunda başlarsınız tekrar.
Ahhh ahhh Şubat ta üç olacak ikiz ogullar.
Birine başladık egitime sürekli altına kaka yapıyor. Cise alıştı söylemiyor ben götürünce yapıyor. (günde bir iki kez çiş yapıyor altına.) Ama kakaya alismiyor. Sürekli kıyafet yıkıyorum.
Diğeri daha beter klozet, lazimlik istemiyor. Çok güzel kilot aldım. Hadi bezi bırak bunu giy diyorum. Hayır diyor. Tuvalete bile girmiyor. Bezi seviyor musun diyorum evet diyor.
Her çocuğun kendi doğası var. Bırakın alışır elbet.
Kızım altı yaşında o hemen alışmıştı.
İşin doğrusunu uzmanı bilir ama 13 yaşında altına yapmasıyla tuvalet eğitiminin bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Bunun bir sürü sebebi var. Ha verilen yanlış tuvalet eğitiminin de bir sürü olumsuz etkileşimi var. Ama anne öğretmedi diye 13 yaşındaki çocuk altına yapmaz.orası öyle tabi de çocuklar ortalama 2-3 yaşında öğrendiği için acaba bi hata mı yapıyorum ya da çocuğumda bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyor insan.Bir de bu dönemin çok uzamasının sağlıklı olmadığını duymuştum, benim bir akrabamın çocuğu zamanında öğrenemedi çocuk 13 yaşında hala altına yapıyor çişini.Annesinin yaşadıklarını tahmin edebilirsiniz, kadın artık delirdi her gün yorgan nevresim yıkamaktan çamaşır makineleri bozuldu düşünün.
orası öyle tabi de çocuklar ortalama 2-3 yaşında öğrendiği için acaba bi hata mı yapıyorum ya da çocuğumda bir sorun mu var diye düşünmeden edemiyor insan.Bir de bu dönemin çok uzamasının sağlıklı olmadığını duymuştum, benim bir akrabamın çocuğu zamanında öğrenemedi çocuk 13 yaşında hala altına yapıyor çişini.Annesinin yaşadıklarını tahmin edebilirsiniz, kadın artık delirdi her gün yorgan nevresim yıkamaktan çamaşır makineleri bozuldu düşünün.
Öncelikle çoğunluğun aksine ertlemenizi tavsiye etmem çocuk zaten neredeyse üç yaşına gelmiş.Bu işin kritik dönemini kaçırmadan alıştırmaya çalışın. Ayrıca çocuklar ilk başta klozetten korkuyorlar. Evinizde varsa normal tuvaletin kenarına çocuğun çişi yada kakayı görebileceği bir yere yaptırın. Yada en azından çişini banyoda yaptırıp korkulacak bişey olmadığını gösterin. Kendiniz klozeti kullanıyor gibi oturup sizi izlemesine izin verin yani çocuk bunun insani bir ihtiyaç, herkesin yaptığı birşey olduğunu öğrensin. Kendiniz tuvalete gittiğiniz zaman çocuğa kısa bi bilgilendirme de yapabilirsiniz "çişimi yapmaya gidiyorum" şeklinde. En temel nokta normal olanın çişi tuvalete yapmak olduğunu öğrenmesi
Buna katılıyorum bende kızıma tuvalet eğitimi veriyorm iç çamaşırları aldık gerçekten kirlensin istemiyolar daha özen gösteriyorlar oyına dalmadıkça altına yapmamaya gayret ediyor. Güzel bir ilerleme bence yeni iç çamaşırı almakEn zor kısım bu kısım sanırım
Allah kolaylık versin.
Burada okumuştum sanırım. Çocuğu alışverişe çıkarıp sevdiği iç çamaşırlarını aldırmış anne.
Çocuk da çok sevdiği için onu kirletmek istemeyip tuvaletini söylemeye başlamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?