• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TUVALET EĞİTİMİ

1gucluanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
114
Puanlar
33
Meraba kızlar kızım Haziran'da 3 Yaşına giricek artık tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü bana biraz yorum yazıp yardımcı olur musunuz? Nelere dikkat etmeliyim nasıl başlamalıyım? Sizler direkt klozette mi öğrettiniz yoksa lazımlık kullandınız mı?

Kizimdada oğlumda da bacaklarından tutup çiş tutarak başladım ben 😁😁 lazimlik hiç kullanmadım alışınca klozet e geçtiler . Biri 16 diğeri 27 aylıkken bıraktı . Sadece mevsim önemli sizin için en uygun aylar gelmiş kolaylıklar diliyorum 🖐️

Kizimdada oğlumda da bacaklarından tutup çiş tutarak başladım ben 😁😁 lazimlik hiç kullanmadım alışınca klozet e geçtiler . Biri 16 diğeri 27 aylıkken bıraktı . Sadece mevsim önemli sizin için en uygun aylar gelmiş kolaylıklar diliyorum 🖐️
Bende deneyim öylehangisi kolayına gelirse bakalım deniycem lazımlık mı yoksa direkt klozete mi oturur görücez 😅 sağolun 😊🙏🏻

16.ayda nasıl bıraktırdınız ya 🫤bir de cocuk sinyalini verir falan diyorlar da tam olarak nasıl sinyaller? 😂 oğlum su an 14.5 aylık ve eylülde krede vereceğim yarım gün. en azından bezden çıkarmak istiyorum ben de yazın. haziran ayında artık 17 aylık olacak. herkes de iki yasına kadar bekle diyor ama o da kışa denk geliyor🥲

Meraba kızlar kızım Haziran'da 3 Yaşına giricek artık tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü bana biraz yorum yazıp yardımcı olur musunuz? Nelere dikkat etmeliyim nasıl başlamalıyım? Sizler direkt klozette mi öğrettiniz yoksa lazımlık kullandınız mı?
Instagram da cocugun pesinde hesabi var. Ezgi hanimin bu konuyla ilgili guzel bir egitimi var zoom uzerinden. Katilmanizi oneririm. Sonrasinda konunun takibinide whatsapp uzerinden devam ettirebiliyorsunuz

Aç totosunu, topla halıları 1 hafta 10 gün de evden çıkma konuşan çocuksa alışır, en altın kural sabah açtım gece bağladım olayı olmasın komple çıkarın.

16.ayda nasıl bıraktırdınız ya 🫤bir de cocuk sinyalini verir falan diyorlar da tam olarak nasıl sinyaller? 😂 oğlum su an 14.5 aylık ve eylülde krede vereceğim yarım gün. en azından bezden çıkarmak istiyorum ben de yazın. haziran ayında artık 17 aylık olacak. herkes de iki yasına kadar bekle diyor ama o da kışa denk geliyor🥲
Sinyaller ; gece altını ıslatmadan uyanması, çiş kaka yaptıktan sonra söylemesi ,artık bezden rahatsız olması..

Normali evet 2 yaş beklemek fakat genelde iç Anadolu da çocuğun kırkı çıkmadan cis pozisyonunda her bez açmada tutuyoruz zamanla bı kaç yapmadan sonra kaslar alisiyor her bez açtığımda tutunca yapıyordu bı sure sonra beze yapmayip tutmaya başladı 15 aylıktı 16 ya girince baktım çişini tutması da iyi değil bezi baglamadim. Ara ara kacirmalar tabi ki oldu onun içinde aldığı sıvıdan yaptığı saate kadar takipte kaldım yani nirmal insanlar bir hafta tuvalet eğitimi verir benimki iki aylıktan 15 kadar sürdü .

Sinyaller ; gece altını ıslatmadan uyanması, çiş kaka yaptıktan sonra söylemesi ,artık bezden rahatsız olması..
bizimki bezden rahatsız oluyor su an zaten 😂😂 sürekli bezini çıkarıyor. yaptıktan sonra eliyle püff işareti yapıyor su an.

Çocuğunuz çok küçük yahu, kreş bunun için bahane olmamalı, zira bu yaştaki bir çocuğun eğitimli olması beklenmez...her şekilde başlarsanız da ikiniz için de eziyet olur. Annesi olarak çocuğunuzu en iyi yine siz tanırsınız tabi 😊

Back
X