Tuvalet eğitimi :(

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.204
114
688
39
Merhaba arkadaşlar oğlum 28 aylık 4 gün önce tuvalet eğitimine başladım fakat hiç yol kat edemedik Klozete oturmak istemiyor klozet adaptörü kaydı 1 kez korktu. Lazimligida var çok küçükken almıştım onuda genellikle oyuncak olarak kullanmayı tercih ediyor. Bugün uyandikdan hemen sonra 1 kez şişeye cişini yaptı birazida yere tabi. Gece gündüz bağlamiyorum bezi 1 gece kuru kalktı 1 gece bağladım sabah hemen açtım. Dün 2 kez üst değiştirdim gece o sebeple bağladım bezi üşümesin diye hep etrafa yapıyor ciş kaka. Anlıyorum yapacağında götürüyorum inat ediyor oturmuyor bile. Gece 2 kere kaldırmaya çalıştım istemedi. Ben ne yapacağım? Tekrar bağlamak istemiyorum saldim cayıra Mevlam kayıra şekilde ogrenir mi ki :/ bizimle kucuklugunden beri wc giriyor cisimiz tuvalete kaka mız tuvalete diye sürekli şarkıda söylüyorum sık sık soruyorum da cişin kakan var mı diye ama daha konuşmadigı için kafa sallıyor sadece. Cişini yaparken ciş diyor kaka yaptığında da poposunu tutuyor. Bana bi akıl verin lütfen uzun oldu biraz ama kusurabakmayin. Baya çaresiz hissediyorum kendimi. Ne yapcam halledemeyecegim diye ya başaramazsam :'(

Merhaba,

28 aylık olması, yaş olarak tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösterir ama fiziksel olarak hazır olduğuna dair belirtileri siz görüyor musunuz? Eğer bu belirtiler olmadan zorlarsanız bence tuvaletten soğutabilirsiniz.

Diğer taraftan bezi tekrar bağlamak istememekte bence haklısınız, ben de aynısını hissetmiştim. Dört gün henüz anlamlı bir değişiklik için çok erken sanki.

Bazı çocuklar tuvaletten korkuyor. Bir arkadaşımızın oğlu, yaşı geçmesine rağmen tuvalete oturtulacağı zaman krize giriyordu korkudan ağlamaktan. Psikoloğa bile gittiler çözüm olmadı. Sonra birgün babaannesine söylemiş, meğer TV'de çamaşır suyu reklamlarında tuvalet içinde yaşadığı gösterilen mikroplardan korkuyormuş popomu yiyecekler demiş.... Hani var ya bir reklam hatırlarsınız.....

Son olarak ödül sistemi çok işe yarıyor. Sevdiği ve normalde vermediğiniz birşeyi(şeker, cips gibi) sadece tuvalet eğitimi için kontrollü olarak verebilirsiniz. Her tuvalete yaptığımızda bir ödül kazanacağız gibi,
Tuvalette çıkan sesleri inceleyerek, dalga geçerek te ilgisini çekebilir ve tuvalette oturmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca her tuvalete oturduğunda, tuvaletle ilgili (içimde tuvalet geçen) ilginç bir hikaye atın aklınızdan. Genelde hikayenin sonunda tuvalete giden çocuk olsun. Gitmeyen çocuğun karnı ağrısın, doktora gitsin, vs vs İçine ilgisini çekecek bir dinazor, ejderha, aslan, vs yerleştirebilirsiniz. Yani söylemek istediklerinizi hikaye ile söyleyin...

Tuvalet becerisi kazansa dahi ilk günler kolay olmayacaktır. Evden fazla uzaklaşmayıp, sık sık tuvalete oturtmanız gerekecektir. Kazalar olabilir sakin kalın, sakın bağırmayın surat asmayın. Aa ufak bir kaza olmuş, olabilir, bir dahakine tuvalete yetişelim diyebilirsiniz, sabır çok önemli.

Kolay gelsin. En çok moralinizi bozduğunuz anlarda şunu düşünün, özel bir hastalığı yoksa 20 yaşına gelip te hala beze yapan insan yok. Hepsi bebekken bezi bırakıyor, sizinki de bırakacak ve bugunlerı hatırlamayacaksınız bile:))

Aslında daha başlamayı düşünmüyordum fakat poposu pisik oldu yara oldu bez b ağlaması istemedi bi çıkarttım o oldu. Bez bağlıyim diyorum şimdi istemiyor kafa sallıyor. Ciş yaparken yanıma gelip ciş diyor uzun zamandır. Kaka yaptıktan sonrada poposunu tutuyor gösteriyor başlamak iyi oldu aslında. Klozet var evde aparati da var ama 1 kez kaydı korktu oturmuyor ona. Lazımlik oyuncak oldu zaten.
Annem ve benimle wc mutlaka giriyor anlatıyorum cisimiz yapcam kaka mızı yapcam diye sifonu çekip el sallıyor gülüyor kendine etrafa yaptığında gösteriyor alıyoruz tuvalete atıp Güle güle yapıyoruz sevinir ama hadi yapalım dediğimde yapmıyor :/ zamanını değil bilemedim ki.
Tuvaletten kaka sinan falan hiç korkmuyor etrafa yaptığında da egg egg diyip bagriyor bakıyor hatta bugün üstünde bastı inceledi gittik yıkadim :) ödül veya kızma benim oglan da hiç ise yaramıyor hicbirsey de yaramadı da. Sık sık ciş kaka varmı diye soruyorum kafa sallıyor bende götürüyorum tabiki eve yapıyor sonra hemen değilde geldiğinde işte. Şişe denedim bugün aferim falan dedik bakalım.

Tekrar beze dönmem inşallah hiç istemiyorum kendine bağlatmiyim zaten

Cisimiz tuvalete şarkısını söylüyoruz sık sık da pek fayda vermiyor sanırım.

Inşallah bırakabilir.

Cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim.
:)

Canım benim kızım 35 aylık. 1 ay olmuştur tuvalet eğitimine karar verdim. İlk gün 1 kere 2. Günde 1 kere olmak üzere altına yaptı. Ogün bugündür söylüyor çok şükür. Bukadar kılay olacağını düşünmüyordum. Ben gece bezliyorum.(hamileyim gece uğraşamamaktan) ama sabah kalktığında bezi kuru oluyor. Altını bezleyip dışarı çıkıyoruz, çişi geldiğinde söylüyor. Tuvaletin olmadığı yerde yap kızım bez var altında diyorum. İnanırmısınız eve kadar tutuyor kendini.
Acaba henüz erken olabilirmi beyfendi için:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sana da tesekkir ederim
Bez bağlatmiyor beyfendi rahatsız oluyor başladık artık dinmek yok. Süreci uzatmak da istemiyorum başa dönmek. Bakalım 4 6 hafta diyor her yerde 4 gündür makale yorum okuyup duruyorum.ne olacak bakalım göreceğiz. Daha ufak ama uzayın istemiyorum.

Son düzenleme:
Cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim.
:)

Anlattığın kadarıyla doğru bir zamanda başlamışsın. Bebeğin herşeyi çözmüş aslında sadece mesane kontrolünü yapması kalmış.
Bu kısım için sabırlı olman gerekiyor. Bir süre eve kapanman ve başka hiçbirşeyle uğraşmadan sadece bu işle uğraşman gerekebilir.
Koltukları ıslanmayacak birşeylerle kaplamanı, halıları kaldırmanı vb önlemler almanı öneririm.
Eğer bu sürece konsantre olur ve sabır gösterirsen en geç bir haftaya işiniz bitmiş olur. Bu süreçte ebeveynleri sabırsızlık ya da kararsızlık gösteren, bezi tekrar başlayıp çıkaran bebeklerin eğitimi uzuyor ya da hatalı oluyor. Tıpkı yemek konusunda yapılan hatalı davranışlar sonucunda masada oturmayan, kötü beslenen çocuklarda olduğu gibi. Hiçbirşeyi anlamıyor gibi görünseler de herşeyi anlıyorlar. Bu süreçte sakin ve kararlı davranmak çok önemli. Sonuçta bu onun için çok önemli bir dönüm noktası ve bebeklikle arasında kalan son bağ! Yürümüyordu artık yürüyor, konuşmuyordu artık konuşabiliyor, sadece süt içiyordu attık bizim gibi yemekler yiyor ve bezi de bıraktığında o artık bir bebek değil çocuk olacak teknik olarak. O yüzden sabırlı, yardımcı, destekleyici olmalıyız.

Rica ederim, canın sıkılırsa yaz tekrar. Önümüzdeki günlerde tuvalette geçirdiği süreyi arttırmaya, oturtunca kısa sürede kalkmayacak şekilde oyalamaya çalış. (Hikaye, ufak oyunlar gibi) Her tuvalete yapışı için bir şeker, sticker ya da sevdiği bir şeyi verebilirsin. Her ne kadar ödül işe yaramıyor desen de muhakkak bir iki ödül sonra olayı keşfedecektir, ödülünü berirken neden olduğunu söylemek kaydıyla. Gelişen yeni bir durum olursa tekrar konusuruz. Kolay gelsin tekrar:)

Her çişte ufak bir hediye verdim. Ve hala sifonu çektiğimde güle güle yapıyoruz giden çişe:) eğlenceli hale getirdik biraz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bugün 3 saat disardaydik ne ciş ne kaka yapmadı evden çıkmadan da yapmamış di şimdi uyudu muhtemelen yatağa yapacak :/ tutabilir kadar tutuyor cişini. Kaka hakkında bişi diyemeyecegim :)

Evet her şeyi anlatıyor da bi bu tuvalet konusunu anlamıyor gibi geliyor yada hiç sallamiyor beni.
Hikaye falan sevmiyor aldım kitaplar hiç okutmadimi bana. Resim falan yapıyoruz wc de ama çabuk sıkılıyor etrafa saldırıyor bu sefer orayı burayı boyuyor lavaboya Tırmanıryor falan.
Çizelge yaptım wc yapıştır dim turabin tuvalet imtihanı diyr sticker aldım bakalım ne yapacağız.

Inşallah 1 haftaya çözerim.

Anlıyordur ama dikkat edin, bu yaşlar aynı zamanda anen ile inatlaşma ve tartışma yaşları
Kişiliği gelişiyor, ben kavramı ile tanışıyor
Eğer aranızda inatlaşmaya dönüşürse, sizi sinirlendirdiğini anlarsa işler çirkinleşecektir,
Umarım öyle olmaz o yüzden sabır, sakinlik, ne olursa olsun tatlı dille anlatmak çok önemli
Anladığım kadarıyla siz zaten böylesiniz
Tebrik ederim sizi
Buradan eğitimin tamamlandığını öğreniriz umarım yakında

Buarada oğlumu dışardayken "aay bakalım buranın tuvaleti nasılmış çok merak ediyorum" diyerek sokardım. İçeri girince de, duvarın karoların rengi aksesuarlar vs bahsederken tutardım tuvalete. Pipiyi tuvaletin gider kısmına isabet ettirip hadi ateş edelim bakalım ses çıksın filan diye enteresan hale getirmeye çalışırdım.

Inatlasmamaya çalışıyorum. 3 ve ciş kaka yapması sorun değil benle yasayacak değil ya eşyalar :) umarım işler cirkinlesmisim halledebilirsiniz. Olabildiğince tatlı dil kullanıyorum annem çok karışıyor susturuyorum. Bizimle yaşıyor .

Bende dışarda wc soktum hadi cisimiz kaka mızı yapalım dedim yerde gideri gördü ciş ciş diye orayı gösterdi ama tabi yapmadı suyla oynadı gene çıktık eve geldik uyudu yatağa bekliyorum cisimiz.
Çok teşekkür ederim.

Her çişi geldiğinde ağladığından için mecburen bugün gece bezlerdim. Kaldırdıgimda yapmıyor çünkü tutuyor ve ağlıyor. Hata mi ettim bilemiyorum
Çıkarmalar aldım çizelge yaptım kitaplarımız var fakat sevmiyor okutmuyor banada.

Ayrıca bezliyorum günde 1 kez kaka anca yapan çocuk 5 gündür günde 4 5 6 kez kaka yapıyor hemde yere allah tan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…