Merhaba arkadaşlar oğlum 28 aylık 4 gün önce tuvalet eğitimine başladım fakat hiç yol kat edemedik

Klozete oturmak istemiyor klozet adaptörü kaydı 1 kez korktu. Lazimligida var çok küçükken almıştım onuda genellikle oyuncak olarak kullanmayı tercih ediyor. Bugün uyandikdan hemen sonra 1 kez şişeye cişini yaptı birazida yere tabi. Gece gündüz bağlamiyorum bezi 1 gece kuru kalktı 1 gece bağladım sabah hemen açtım. Dün 2 kez üst değiştirdim gece o sebeple bağladım bezi üşümesin diye

hep etrafa yapıyor ciş kaka. Anlıyorum yapacağında götürüyorum inat ediyor oturmuyor bile. Gece 2 kere kaldırmaya çalıştım istemedi. Ben ne yapacağım? Tekrar bağlamak istemiyorum saldim cayıra Mevlam kayıra şekilde ogrenir mi ki :/ bizimle kucuklugunden beri wc giriyor cisimiz tuvalete kaka mız tuvalete diye sürekli şarkıda söylüyorum sık sık soruyorum da cişin kakan var mı diye ama daha konuşmadigı için kafa sallıyor sadece. Cişini yaparken ciş diyor kaka yaptığında da poposunu tutuyor. Bana bi akıl verin lütfen uzun oldu biraz ama kusurabakmayin. Baya çaresiz hissediyorum kendimi. Ne yapcam halledemeyecegim diye

ya başaramazsam :'(
Merhaba,
28 aylık olması, yaş olarak tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösterir ama fiziksel olarak hazır olduğuna dair belirtileri siz görüyor musunuz? Eğer bu belirtiler olmadan zorlarsanız bence tuvaletten soğutabilirsiniz.
Diğer taraftan bezi tekrar bağlamak istememekte bence haklısınız, ben de aynısını hissetmiştim. Dört gün henüz anlamlı bir değişiklik için çok erken sanki.
Bazı çocuklar tuvaletten korkuyor. Bir arkadaşımızın oğlu, yaşı geçmesine rağmen tuvalete oturtulacağı zaman krize giriyordu korkudan ağlamaktan. Psikoloğa bile gittiler çözüm olmadı. Sonra birgün babaannesine söylemiş, meğer TV'de çamaşır suyu reklamlarında tuvalet içinde yaşadığı gösterilen mikroplardan korkuyormuş popomu yiyecekler demiş.... Hani var ya bir reklam hatırlarsınız.....
Son olarak ödül sistemi çok işe yarıyor. Sevdiği ve normalde vermediğiniz birşeyi(şeker, cips gibi) sadece tuvalet eğitimi için kontrollü olarak verebilirsiniz. Her tuvalete yaptığımızda bir ödül kazanacağız gibi,
Tuvalette çıkan sesleri inceleyerek, dalga geçerek te ilgisini çekebilir ve tuvalette oturmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca her tuvalete oturduğunda, tuvaletle ilgili (içimde tuvalet geçen) ilginç bir hikaye atın aklınızdan. Genelde hikayenin sonunda tuvalete giden çocuk olsun. Gitmeyen çocuğun karnı ağrısın, doktora gitsin, vs vs İçine ilgisini çekecek bir dinazor, ejderha, aslan, vs yerleştirebilirsiniz. Yani söylemek istediklerinizi hikaye ile söyleyin...
Tuvalet becerisi kazansa dahi ilk günler kolay olmayacaktır. Evden fazla uzaklaşmayıp, sık sık tuvalete oturtmanız gerekecektir. Kazalar olabilir sakin kalın, sakın bağırmayın surat asmayın. Aa ufak bir kaza olmuş, olabilir, bir dahakine tuvalete yetişelim diyebilirsiniz, sabır çok önemli.
Kolay gelsin. En çok moralinizi bozduğunuz anlarda şunu düşünün, özel bir hastalığı yoksa 20 yaşına gelip te hala beze yapan insan yok. Hepsi bebekken bezi bırakıyor, sizinki de bırakacak ve bugunlerı hatırlamayacaksınız bile:))