• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

accessdenied

Nirvana
Pro Üye
15 Şubat 2013
25.656
En iyi cevaplar
1
98.555
798
selam kızlar, biliyorum konu yanlış yerde ama mümkünse maksimum sayıda yorum almak için buraya açtım konuyu, bi süre taşınmazsa çok sevinirim.
kızım 28 aylık, havalar fena gitmiyo artık başlamak lazım deyip bugün bezi çıkardık, konuşan, müzikli bi lazımlık almıştım, bi 10 dakikalık oturmadan sonra ilk seferde çişini yaptı, müziği duyunca bi daha yapıcam dedi, çok sevdi falan, 2. çişi yaptı, allah dedim, çözdük biz bu olayı
amma velakin, o saatten beri ki, o saatten bu saate yaklaşık bi 12 saat geçti, bi kere bile lazımlığa yapmaz mı insan çişini kardeşim. oturuyo yarım saat, eline kitap, ipad veriyorum, onun sevdasına oturuyo, kalkınca 2dk, içinde bırakıyo çişi, 6 7 kere kıyafet değiştirdim, ilk günden pes etmenin eşiğine geldim, bu iş hep böyle mi oluyo, yoksa biz daha hazır değil miyiz bu olaya ? valla evde pijama kalmadı, şu saatte çamaşır bekliyorum, kurusun sabaha kadar diye, bu ne yaw :/

Avatarda kedi görüp tuvalet egitimi başlıgını gorunce otomatik olarak niyeyse artık kedinize filan tuvalet egitimi veriyorsunuz sanıp içeri daldım. :KK70: ama cocuk hakkinda hicbir fikrim yok. Yapmiyorsa bagla bezi gitsin biraz buyuyunce denersin.

3 yas 4 aylik oglumda aynen böyle isine gelince söylüyor çiş var diye.yoksa unutuyor alıştırma kilodundan bacaklarindan akiyor anne bak su akiyor diyor çıldırıyorum.yaza ertelemeye karar verdim.:anne:

Avatarda kedi görüp tuvalet egitimi başlıgını gorunce otomatik olarak niyeyse artık kedinize filan tuvalet egitimi veriyorsunuz sanıp içeri daldım. :KK70: ama cocuk hakkinda hicbir fikrim yok. Yapmiyorsa bagla bezi gitsin biraz buyuyunce denersin.
kedilerin gözünü yiyim, al kumu, koy kediyi, bitti işte eğitildi kedi, ama bu çocuk milleti öyle olmuyomuş netekim :KK57: ilk günden bitti pilim

öncelikle havaların biraz daha ısınmasını bekleyin derim..
altınıda giydirmeyin baş etmek zor oluyor çünkü..
ben salonun ortasına eski bir çarşaf serip lazımlığı üstüne koymuştum..
1 hafta kadar kaçaklar olacaktır ama kararlı olmanız lazım ve gecede bağlamayın sakın altını..

öncelikle havaların biraz daha ısınmasını bekleyin derim..
altınıda giydirmeyin baş etmek zor oluyor çünkü..
ben salonun ortasına eski bir çarşaf serip lazımlığı üstüne koymuştum..
1 hafta kadar kaçaklar olacaktır ama kararlı olmanız lazım ve gecede bağlamayın sakın altını..
biraz daha ısınınca yazlığa gidicez, ev değişikliği olucak sonuçta, taşınma vs. değişiklik döneminde başlamayın deniyo diye beklemiyim daha fazla dedim,
gece bağlamadım, ama alıştırma külodu giydirdim, gece uyandırmam gerekiyo mu ?
benim asıl derdim yarım saat oturup bişey yapmayıp, kalkınca 5 dakika içinde yapıyo olması, bu normal mi onu çözemedim, anormalse niye yapıyo bunu

biraz daha ısınınca yazlığa gidicez, ev değişikliği olucak sonuçta, taşınma vs. değişiklik döneminde başlamayın deniyo diye beklemiyim daha fazla dedim,
gece bağlamadım, ama alıştırma külodu giydirdim, gece uyandırmam gerekiyo mu ?
benim asıl derdim yarım saat oturup bişey yapmayıp, kalkınca 5 dakika içinde yapıyo olması, bu normal mi onu çözemedim, anormalse niye yapıyo bunu

normal normal:)
niyesini bilmiyorum ama normal yani..
alıştırma külodu hiç kullanmadım ama bence onuda giydirmeyin zira yaptığında bilecek altında koruyan birşey var..
gece kaldırmanız gerekli evet.. ben ilk gece saat kurup 3 saatte bir kaldırmıştım..

benim büyük oğlan 3 günde alışmıştı ama küçük kök söktürdü bana .. salonda masasının üstüne çıkıp işemişti buna rağmen vazgeçmedim ama ertesi gün salonun ortasına kakasını yapınca delirdiydim .. sonra bir arkadaşım vazgeçme 1 haftada alışır deyince devam ettiydim .. alıştıda 1 haftada çözüldü olay ama biraz sakin ve kararlı olmak lazım..

Merhabalar
Benim aklıma ilk gelen hazır olmama ihtimali. Oglum 30 aylikken bıraktık ama biz soyle bir yöntem izledik. 29 aylikken tuvalete gittiğimde onu da götürdüm ben klozete oturdum yaparmış gibi. Ne yaptığımı sordu. Insanlar tuvaletini buraya yapar sen de büyüdün artık diyerek ara sıra telkinlerde bulundum. Bezini değiştirirken de bak poponu yara etmis keske çıkarsak artık dedim çoğunlukla. Ama hiçbir zaman çıkarmadım. Kararı ona bıraktım. Arada bir sordum artık çıkartalım mı bizim gibi yapmak ister mısın diye. O hayır deyince tamam deyip bağladım bezini. 30 aylık oldugunda gece yatmak üzereyken yine aynı konuşmayı yaptık. Bezini bağladım. 5 dakika sonra geldi çıkaralım dedi. Gece başlamış olduk böylece. Gece iki kere tuvalete kaldırdım. Gündüzleri hep kendi soyledi. Gunduz toplamda (1 seneyi gecti başladığımızın zamanın üzerinden) 3 kere falan kaçırdı. Gece de 5-6 kez en fazla. Yani bizimki cok kolay oldu. Fiziken de ruhen de hazırdı bence. En azından bezi çıkarma kararını kendisi vermişti.

normal normal:)
niyesini bilmiyorum ama normal yani..
alıştırma külodu hiç kullanmadım ama bence onuda giydirmeyin zira yaptığında bilecek altında koruyan birşey var..
gece kaldırmanız gerekli evet.. ben ilk gece saat kurup 3 saatte bir kaldırmıştım..

benim büyük oğlan 3 günde alışmıştı ama küçük kök söktürdü bana .. salonda masasının üstüne çıkıp işemişti buna rağmen vazgeçmedim ama ertesi gün salonun ortasına kakasını yapınca delirdiydim .. sonra bir arkadaşım vazgeçme 1 haftada alışır deyince devam ettiydim .. alıştıda 1 haftada çözüldü olay ama biraz sakin ve kararlı olmak lazım..
bizde ki durum, ne çişte ne kakada ben külodu değiştirmesem rahatsız olmuyo, hatta kaka yaptığında resim yapıyodu, onu boyaların başından alıp külodu çıkarmak olay oldu, rahatsız olmayıp sanki hep küloda yapıcak gibi duruyo
neyse en azından masaya çıkıp işeme falan yok henüz bizde:)
gece kalkma işi zor ya, acaip yoruldum zaten :(

Merhabalar
Benim aklıma ilk gelen hazır olmama ihtimali. Oglum 30 aylikken bıraktık ama biz soyle bir yöntem izledik. 29 aylikken tuvalete gittiğimde onu da götürdüm ben klozete oturdum yaparmış gibi. Ne yaptığımı sordu. Insanlar tuvaletini buraya yapar sen de büyüdün artık diyerek ara sıra telkinlerde bulundum. Bezini değiştirirken de bak poponu yara etmis keske çıkarsak artık dedim çoğunlukla. Ama hiçbir zaman çıkarmadım. Kararı ona bıraktım. Arada bir sordum artık çıkartalım mı bizim gibi yapmak ister mısın diye. O hayır deyince tamam deyip bağladım bezini. 30 aylık oldugunda gece yatmak üzereyken yine aynı konuşmayı yaptık. Bezini bağladım. 5 dakika sonra geldi çıkaralım dedi. Gece başlamış olduk böylece. Gece iki kere tuvalete kaldırdım. Gündüzleri hep kendi soyledi. Gunduz toplamda (1 seneyi gecti başladığımızın zamanın üzerinden) 3 kere falan kaçırdı. Gece de 5-6 kez en fazla. Yani bizimki cok kolay oldu. Fiziken de ruhen de hazırdı bence. En azından bezi çıkarma kararını kendisi vermişti.
yani ben kızıma sen abla oldun diyorum, abla oldum diyo
sonra abla oldun bezi çıkarıcaz artık diyorum, olmadım ben abla diyo bu sefer
bugünde bi kaç kez bağırdı anne bezi tak diye, bitmiş bez kalmamış, biz abla külodu giydik falan diye oyaladım ama belli yani bezi taksam gayet memnun olucak
bezle çok rahat ama, sanki onun keyfini beklersem hiç zamanı gelmiycek gibi geliyo bana

bi de şunu sormak istiyorum
kaç dakikada bir götürmek lazım lazımlığa ve ne kadar oturtmalı maksimum

bizde ki durum, ne çişte ne kakada ben külodu değiştirmesem rahatsız olmuyo, hatta kaka yaptığında resim yapıyodu, onu boyaların başından alıp külodu çıkarmak olay oldu, rahatsız olmayıp sanki hep küloda yapıcak gibi duruyo
neyse en azından masaya çıkıp işeme falan yok henüz bizde:)
gece kalkma işi zor ya, acaip yoruldum zaten :KK43:

işte külot onun için bez algısında oluyor.. bezden alışık niye rahatsız olsun ki ?
bence hiçbirşey giydirmeyin gündüz altı açık dolaşsın ..

işte külot onun için bez algısında oluyor.. bezden alışık niye rahatsız olsun ki ?
bence hiçbirşey giydirmeyin gündüz altı açık dolaşsın ..
gündüz alıştırma külodu giydirmedim zaten, normal penye külot giydirdim
alıştırmayı gece yatmadan önce giydirdim, çiş kaçarsa en azından çarşafa geçmesin diye
gerçi alez var altta ama ben farketmeden yaparsa donucak çocuk
gündüz penye küloduda mı çıkarayım yani ?

bi de şunu sormak istiyorum
kaç dakikada bir götürmek lazım lazımlığa ve ne kadar oturtmalı maksimum[/QUOTE

Bence götürüp illaki oturtmayın. Kısa aralıklarla hatırlatın cisin geldi mı, altında bisey yok,yaparsan islanirsin tarzında. Umarım birkaç güne alisir

inşallah :) kafam karışık, herkes farklı bi metod uygulamış, tek doğru yok bu işte sanırm

gündüz alıştırma külodu giydirmedim zaten, normal penye külot giydirdim
alıştırmayı gece yatmadan önce giydirdim, çiş kaçarsa en azından çarşafa geçmesin diye
gerçi alez var altta ama ben farketmeden yaparsa donucak çocuk
gündüz penye küloduda mı çıkarayım yani ?

bence çıkarın .. ben öyle yaptım .. altında külot olmayınca lazımlığa koşar belki deneyin derim..

Back
X