• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Soyler bi sekilde,olmadi isaret eder bir seyler yapar sadece çiş der olmadi.. 5 gun kuru kalkmasi super bisey:)
Bi de bisey daha sorucam dun ve bugun 3 4 saatte cis yapmaya basladi bilerek bugun bol su icirdim ama biraz once yine 4 saat sonra yapti normal mi bu ya? Ilk baslarda sik yapmalari gerekmiyormu?

Bi de bisey daha sorucam dun ve bugun 3 4 saatte cis yapmaya basladi bilerek bugun bol su icirdim ama biraz once yine 4 saat sonra yapti normal mi bu ya? Ilk baslarda sik yapmalari gerekmiyormu?

Ben de bu işin piri degilim ama hava sicak bol bol terliyorlar o yuzden cok farketmemistir belki.

Merhabalar
Benim aklıma ilk gelen hazır olmama ihtimali. Oglum 30 aylikken bıraktık ama biz soyle bir yöntem izledik. 29 aylikken tuvalete gittiğimde onu da götürdüm ben klozete oturdum yaparmış gibi. Ne yaptığımı sordu. Insanlar tuvaletini buraya yapar sen de büyüdün artık diyerek ara sıra telkinlerde bulundum. Bezini değiştirirken de bak poponu yara etmis keske çıkarsak artık dedim çoğunlukla. Ama hiçbir zaman çıkarmadım. Kararı ona bıraktım. Arada bir sordum artık çıkartalım mı bizim gibi yapmak ister mısın diye. O hayır deyince tamam deyip bağladım bezini. 30 aylık oldugunda gece yatmak üzereyken yine aynı konuşmayı yaptık. Bezini bağladım. 5 dakika sonra geldi çıkaralım dedi. Gece başlamış olduk böylece. Gece iki kere tuvalete kaldırdım. Gündüzleri hep kendi soyledi. Gunduz toplamda (1 seneyi gecti başladığımızın zamanın üzerinden) 3 kere falan kaçırdı. Gece de 5-6 kez en fazla. Yani bizimki cok kolay oldu. Fiziken de ruhen de hazırdı bence. En azından bezi çıkarma kararını kendisi vermişti.
Benim oğlum 28 aylık bende başlamak istiyorum ama henüz tam konuşamadığı için Kv dem anlamaya başlayınca başlarsın diyor üzerimde çok büyük bir yük

Buraya yazacağımı soylemistim. 31 mayis ogleden sonra basladigimiz egitimimizde bugun 10 gun bitti ve biz egitimi buyuk oranda hallettik. Evde hic sorun yok,cisim geldi-kakam geldi diyor gidiyoruz yapiyoruz,hatta bazen yalniz birakiyorum tuvalet kagidini kendisi kullaniyor tuvalete su döküyor vs. Disarida bazen sorun oluyor. cisi neyse ama kakasini son raddeye kadar tutuyor sonra bir miktar kacirabiliyor onu da normal karşılıyorum artik,zamanla duzelecektir. 28 aylik oglumdan bu kadarini bile beklemiyordum,sanki ilelebet onu bezleyecekmisim gibi geliyordu ama cok sukur 10 gundur hic bez yok.
Ya benim de oğlum 28 aylık ama konuşmuyor bende başlamak istiyorum birkaç kere oturtmuştum lazımlığa yapmıştı sonra kabız oldu oturmak istemedi biz taşındık derken aksadı yine gidip lazımlığa oturuyor ama kıyafetiyle bezini açınca oturmak istemiyor
Bakalım ne kadar daha böyle devam edecek bez yetiştiremiyorum bu aralar sürekli meyve sebze derken 4-5 Kere büyük tuvaletini yapıyor günde en az 7 bez gidiyor o sağlıklı olsun da sıkıntı yok ama çok da pişik oluyor kilolu olunca bezle

Kizimda ogrendi 30 aylikken pes etmee diren altina yapacak kaciracak illaki..alismasi o kadar kolay olmayacak elbette..ne muzikli lazimlik ne ipad tablet hicbiri gerekli degil..senin konusman ve ona kucum suprizler yapman olacaktir...kolay gelsin..:anne:

Ya benim de oğlum 28 aylık ama konuşmuyor bende başlamak istiyorum birkaç kere oturtmuştum lazımlığa yapmıştı sonra kabız oldu oturmak istemedi biz taşındık derken aksadı yine gidip lazımlığa oturuyor ama kıyafetiyle bezini açınca oturmak istemiyor
Bakalım ne kadar daha böyle devam edecek bez yetiştiremiyorum bu aralar sürekli meyve sebze derken 4-5 Kere büyük tuvaletini yapıyor günde en az 7 bez gidiyor o sağlıklı olsun da sıkıntı yok ama çok da pişik oluyor kilolu olunca bezle

Haklisin valla. Benim oglan da guya 28 aylik ama goren 3-4 yasinda diyor eee essek kadar oglanin da poposunda bez. Olmuyor yanii. Bence korkuyordur benim oglum kakasindan ozellikle cok korktu simdi korkusu epey azaldi ben wcdeki isleri neredeyse hep ona yaptırıyorum silinme işini ayrica su dokme vs temizlik islerini ona yaptiriyorum hem suyla oynayınca daha cok hosuna gidiyor tabii ben hic lazimlik denemedim direkt alaturka wcye oturttum lazimlikta pek olmaz onu isin icine katma olayi herhalde

Haklisin valla. Benim oglan da guya 28 aylik ama goren 3-4 yasinda diyor eee essek kadar oglanin da poposunda bez. Olmuyor yanii. Bence korkuyordur benim oglum kakasindan ozellikle cok korktu simdi korkusu epey azaldi ben wcdeki isleri neredeyse hep ona yaptırıyorum silinme işini ayrica su dokme vs temizlik islerini ona yaptiriyorum hem suyla oynayınca daha cok hosuna gidiyor tabii ben hic lazimlik denemedim direkt alaturka wcye oturttum lazimlikta pek olmaz onu isin icine katma olayi herhalde
Dur bakalım benim de oğlan tuvalette vakit germeyi seviyor birde eline su verirsem daha iyi olur heralde

18.gun oldu benim kizim kakayi ogrenemedi iyilikle anlattim olmadi sesimi yukselttim olmadi parka goturmedim olmadi goturdum odul olsun dedim olmadi...hediye aldim olmadi almadim olmadi...yaparsan sunu yapariz dedim olmadi ..su saat oldu 4 kere kakayi altina parca parca yapti dun 6 kere yapti..cise oturan cocuk kaka gelince oturmuyor yapmiyor anlamadim sustum olmadi susmadim olmadi....

Biri bana yontem soylesin ne olurrrr..cisini yapiyor sifonu cekiyor bye bye yapiyor..kakayi yapmiyor ve yapmayacam diyorrrrr....yapistiricilar aldim eglenceli hale getirdim olmadi olmuyor evimizde huzur kalmadi....biri bana yontem soylesin ne olur...

arkadaşlar tuvalet eğitimi çocuk için çok önemli bir evre. sakın sert davranıp korkutmayın. o kadar dikkatli olunmalı ki bu dönemde eğer araştırırsanız seri katillerin yüzde 90 ının tuvalet eğitim dönemlerinin sıkıntılı geçtiğini göreceksiniz. çocuğun hayatının büyük bir kısmı düşünsel ve duygusal olarak bu dönemde gelişiyor. hatta altına yatağa yapan çocuklara nasıl davranılması gerektiği çok iyi araştırılmalı. aman diyeyim.

18.gun oldu benim kizim kakayi ogrenemedi iyilikle anlattim olmadi sesimi yukselttim olmadi parka goturmedim olmadi goturdum odul olsun dedim olmadi...hediye aldim olmadi almadim olmadi...yaparsan sunu yapariz dedim olmadi ..su saat oldu 4 kere kakayi altina parca parca yapti dun 6 kere yapti..cise oturan cocuk kaka gelince oturmuyor yapmiyor anlamadim sustum olmadi susmadim olmadi....

Biri bana yontem soylesin ne olurrrr..cisini yapiyor sifonu cekiyor bye bye yapiyor..kakayi yapmiyor ve yapmayacam diyorrrrr....yapistiricilar aldim eglenceli hale getirdim olmadi olmuyor evimizde huzur kalmadi....biri bana yontem soylesin ne olur...

Benimki de hala kakada sorun yasiyor. 14 gun oldu bugun.Geldigini hissediyor aslinda ama son dakikaya kadar tutuyor. O zaman da biraz kacirmis olabiliyor. Bu kakayi tuvalete yapma olayi cocuk icin buyuk asamaymis. Yani böyle sikintilar yasanmasi normal. Biraz sabir gerek.

Selam skizlar bende 11 gundur ugrasiyorum tatli dil odul alkis kaka bay bay suyla oynama el yikama hepsjni denedik ama ben yakalmadigim surece yere yapiyo soylemiyo cisim geldi demiyo annecim cisin gelince bana soyle tuvalete gidelim diyorum soylemiycem diyo ben anlarsam hadi gidelim dersem kosuyo tuvalete iki gundur taktim.bezi arada bir cikarip tuvalete goturuyorum napicam bennnm

Selam skizlar bende 11 gundur ugrasiyorum tatli dil odul alkis kaka bay bay suyla oynama el yikama hepsjni denedik ama ben yakalmadigim surece yere yapiyo soylemiyo cisim geldi demiyo annecim cisin gelince bana soyle tuvalete gidelim diyorum soylemiycem diyo ben anlarsam hadi gidelim dersem kosuyo tuvalete iki gundur taktim.bezi arada bir cikarip tuvalete goturuyorum napicam bennnm
canım kaç yaşında yada kaç aylık çocuğun ? bence beze dönme kesinlikle çocuğun kafası karışıyormuş hatta geceli gündüzlü kesinlikle bağlama .... vee çocuk nasıl olsa anne bez takar düşüncesiyle çişi tutuyor yada sürekli yapıyor anneyi pes ettiriyor bence tuvalet eğitimi dönemi gelmişse yaş itibarı ile bunu bu yaz çözün derim...

anım kaç yaşında yada kaç aylık çocuğun ? bence beze dönme kesinlikle çocuğun kafası karışıyormuş hatta geceli gündüzlü kesinlikle bağlama .... vee çocuk nasıl olsa anne bez takar düşüncesiyle çişi tutuyor yada sürekli yapıyor anneyi pes ettiriyor bence tuvalet eğitimi dönemi gelmişse yaş itibarı ile bunu bu yaz çözün derim...

Oglum 31 aylik 2.5 yasinda ne yaptiysam soylemiyo ama nasil soyleticem inat etti resmen bana savas acti evde isemedik yer birakmadi artk

anım kaç yaşında yada kaç aylık çocuğun ? bence beze dönme kesinlikle çocuğun kafası karışıyormuş hatta geceli gündüzlü kesinlikle bağlama .... vee çocuk nasıl olsa anne bez takar düşüncesiyle çişi tutuyor yada sürekli yapıyor anneyi pes ettiriyor bence tuvalet eğitimi dönemi gelmişse yaş itibarı ile bunu bu yaz çözün derim...

Oglum 31 aylik 2.5 yasinda ne yaptiysam soylemiyo ama nasil soyleticem inat etti resmen bana savas acti evde isemedik yer birakmadi artk
canım tam öğrenme dönemi benim kızım 3 yaşında geç kalmışım çook inatlaşıyor benimle 3 yaş tam inat dönemi başlangıcı bu yüzden bu yaz sonunda kadar hallett bence sonra büyüdükçe daha fena oluyorlar ;)))

Back
X