• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi TUVALET EĞİTİMİ...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar

Oğlum 2.5 yaşında artık bezden kurtulmak istiyoruz çünkü bize masrafı aylık 100-150 lira civarı...

Ama oglum benimle aynı kanida değil :-)

Onumuzdeki gunlerde tuvalete alistitmayi dusunuyorum ama oglum hiçbir şekilde bezinden rahatsızlık duymuyor, çisin var mı oğlum diye soruyorum sadece yüzüme bakıyor ,tuvalete beraber giriyoruz belki ozenir diye , büyük tuvaletini yaptığında hemen almiyorum rahatsız olsun diye ama yok umrunda değil.

Sizlerden fikir almak istedim nasıl tuvalete alistirdiniz ,neler yaptınız ,yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tuvalet egitimine çocuğun gerçekten hazır mi?önce bunu anlamalisin
2-3 saat kuru kalabiliyorsa,çişinden kakasından rahatsız oluyorsa baslamalısın.
Tuvalet eğitimi çocuklar için uzun zor ve de yıpratıcı olabiliyor.
Eğer çocugunuz size bezden kurtulmanın sinyallerini vermiyorsa biraz daha beklemelisinz

Kuru kalması su içmesine bağlı o gün çok su icmediyse kaliyor,ama maalesef bezi dolu olsada hiç rahatsiz olmuyor

Sabah o uyanmadan bakın bezine yapmış mı tutmuş mu

Bu en net sinyalmiş uyanınca yapıyorlar ama o uyanmadan bakın

Bir de çişi hiç görmemiş o nedenle bilmiyor olabilir

Açın altını biraz yapsın görsün çiş nereden gelir nasıl çıkar vs

Kuru kalması su içmesine bağlı o gün çok su icmediyse kaliyor,ama maalesef bezi dolu olsada hiç rahatsiz olmuyor

Başlıyorum dediğin anda gece gunduz dısardayken gezmedeyken alısverişten nerde olursan ol asla bidaha bezlememen lazım.
Bezlediğin anda yine herşey basa döner.
Kucuk bir lazımlık alıp ilk başta onu kullandırabilirsin.
2 saate bir çiş yapsada yapmasa da tuvalete götürmelisin.
Tuvalete önce kim gidecek yarişi ile tuvalete yonlendirebilirsin.
Erkek çocuğu olduğu için babasıyla tuvalete gidebilir.
Abartili oduller alkıslar hediyeler vaat etmemelisin tuvalete gitmenin normal birşey olduğunu anlamalı.kaçırırsa aşiri tepkiler vermemeli kızmamalısın ama normalmiş gibide yapmamalısın.bidahasında tuvalete yapalım olur mu gibi sözler kullanmalısın.
Bu zorlu süreçte sana başarılar ve sabırlar diliyorum :-)

kitap seviyorsa bu konuda yazılmış çocuk kitaplarından edinin.

benim sıpaya bir alışkanlık kazandıracağım zaman ben kitap alıyorum artık, o şekilde çok hevesleniyor.

ayrı yatmaya da o şekilde alıştırdık. kitapta çocuklar hep kendi odalarında uyuyorlar, aa bak odasında şu var bu var derken, benim de odam var diye hemen hevesleniyor.

Sabah o uyanmadan bakın bezine yapmış mı tutmuş mu

Bu en net sinyalmiş uyanınca yapıyorlar ama o uyanmadan bakın

Bir de çişi hiç görmemiş o nedenle bilmiyor olabilir

Açın altını biraz yapsın görsün çiş nereden gelir nasıl çıkar vs

Şuan hala bezde olduğumuz için sabah dolmuş oluyor bezi gece süt içiyor , banyoya girdiğimizde yap oglum cisini diyorum canı isterse yapıyor istemezse ilgilenmiyor ,ama dediğiniz gibi bezini çıkartıp altına kaçırınca belki oğlumda istemez :-) çok teşekkürler.

Canım hem bir öğretmen hem de bir yeğen büyütmüş biri olarak naziçane tavsiyem bebegine asla korkutarak ceza vererek bu eğitimin vermeye çalışma. Yaşı uygun tuvalet eğitimi için bu dönemde kasları gelişiyor hemen baslaya bilirsin eğitime bence kısa kadar öğrenmiş olur. Beklemeyin artık.artık tuvalete gitmesi gerektiğini güzelce anlatın tuvaleti geldiğinde söylemesini isteyin ve her tuvalete goturdugunuzde ona bir ödül verin bu şekilde eğlenceli bir hale getirebilirsiniz durumu. Biz yegenimde yazı böyle geçirdik kışın tutamadı tekrar bekledik bir kış daha sardik sonra kendiliğinden alıştı.

Ablamin yönteminde gitti ucuz bez aldı paramiznyok anca bunu alıyorum dedi yegenimin poposu pisik olunca sardirmadi tuvalete gitmeye basladi. ama dedigim gibi kisin tutamadi tekrar sardik tam olarak öğrendiğinde 3,5 yaşındaydı yaklaşık. Bu yonten pek dogru degil ama etkili oldu.
Tamamen bebeğinin zihinsel ve fiziksel gelişimi ile alakalı biraz uğraş olmuyorsa fazla zorlama.

Şuan hala bezde olduğumuz için sabah dolmuş oluyor bezi gece süt içiyor , banyoya girdiğimizde yap oglum cisini diyorum canı isterse yapıyor istemezse ilgilenmiyor ,ama dediğiniz gibi bezini çıkartıp altına kaçırınca belki oğlumda istemez :-) çok teşekkürler.
Ama işte o uyanmadan bakın

Benimki çişi bıraktığında meme emmeye devam ediyordu ama hiç altına yapmadı emerken

Ben de yapar gece emerken sanmıştım ama bezi çıkardık hiç öyle yapmadı

Doğru ama hani belki var der ,yada gelince belki söyler, aklına girer belki diye soruyorum ,ama dediğiniz gibi altı bezliyken sormak boş.
Söylemez

Temiz titiz olmayın çok

Arkadaşımın kızı oğlumdan büyüktü bezi çıkarmadı çişi gelince söyle dedi hali ile bir yol sonra açıp öyle öğretti

Tuvalete gitmek olağan herkes gidiyor evde siz baba başka kim varsa içiniz gelince söyleyip tuvalete gidin

Başlıyorum dediğin anda gece gunduz dısardayken gezmedeyken alısverişten nerde olursan ol asla bidaha bezlememen lazım.
Bezlediğin anda yine herşey basa döner.
Kucuk bir lazımlık alıp ilk başta onu kullandırabilirsin.
2 saate bir çiş yapsada yapmasa da tuvalete götürmelisin.
Tuvalete önce kim gidecek yarişi ile tuvalete yonlendirebilirsin.
Erkek çocuğu olduğu için babasıyla tuvalete gidebilir.
Abartili oduller alkıslar hediyeler vaat etmemelisin tuvalete gitmenin normal birşey olduğunu anlamalı.kaçırırsa aşiri tepkiler vermemeli kızmamalısın ama normalmiş gibide yapmamalısın.bidahasında tuvalete yapalım olur mu gibi sözler kullanmalısın.
Bu zorlu süreçte sana başarılar ve sabırlar diliyorum :-)

Çok güzel anlatmissiniz ,cok teşekkürler .

Tuvalet yarışı çok hoşuma gitti ,deneyecegim inşallah oglumda sever , babasıyla da sürekli gidiyor tuvalete ,6-7 aydir kendimi hazırlıyorum etraftan duyduklarimla beraber kacirmalarin sık olacağına alistirdim kendimi yeter ki alissin ben raziyim.

Herkes ayni yollardan geçiyor ,kimisi kolay ,kimisi zor ,oğlum bezden rahatsız olmadığı için bizimkide zor gececek sanırım ama belki altına kaçırınca oda istemez .Allah yardimcim olsun inşallah :-D Çok Aminnn

kitap seviyorsa bu konuda yazılmış çocuk kitaplarından edinin.

benim sıpaya bir alışkanlık kazandıracağım zaman ben kitap alıyorum artık, o şekilde çok hevesleniyor.

ayrı yatmaya da o şekilde alıştırdık. kitapta çocuklar hep kendi odalarında uyuyorlar, aa bak odasında şu var bu var derken, benim de odam var diye hemen hevesleniyor.

Ayy kuzum benim Allah bagislasin.

Bizde kitaplara çok merakliyiz ama sadece yirtmaya ,yaklaşık 1 yaşından beri okumaya çalışıyorum yok ilgisini cekemedim ama farklı bir kitap ilgisini çeker belki denemekte fayda var çok teşekkürler

Canım hem bir öğretmen hem de bir yeğen büyütmüş biri olarak naziçane tavsiyem bebegine asla korkutarak ceza vererek bu eğitimin vermeye çalışma. Yaşı uygun tuvalet eğitimi için bu dönemde kasları gelişiyor hemen baslaya bilirsin eğitime bence kısa kadar öğrenmiş olur. Beklemeyin artık.artık tuvalete gitmesi gerektiğini güzelce anlatın tuvaleti geldiğinde söylemesini isteyin ve her tuvalete goturdugunuzde ona bir ödül verin bu şekilde eğlenceli bir hale getirebilirsiniz durumu. Biz yegenimde yazı böyle geçirdik kışın tutamadı tekrar bekledik bir kış daha sardik sonra kendiliğinden alıştı.

Ablamin yönteminde gitti ucuz bez aldı paramiznyok anca bunu alıyorum dedi yegenimin poposu pisik olunca sardirmadi tuvalete gitmeye basladi. ama dedigim gibi kisin tutamadi tekrar sardik tam olarak öğrendiğinde 3,5 yaşındaydı yaklaşık. Bu yonten pek dogru degil ama etkili oldu.
Tamamen bebeğinin zihinsel ve fiziksel gelişimi ile alakalı biraz uğraş olmuyorsa fazla zorlama.

Cok tesekkur ederim ,ne olursa olsun tuvalet eğitiminde cezaya karşıyım, çocuk bu öyle öyle öğrenecek, karşıma alıp aralıklı zamanlarda anlatıyorum ama sadece yüzüme bakıyor ,sonra aliyor beni bi gulme ,anlamıyor mu, isinemi gelmiyor anlamadım .

Ucuz bez yöntemini bir kaç kişiden daha duydum sırayla buradaki yontemleri deneyecegim inşallah işe yarar.

Ama işte o uyanmadan bakın

Benimki çişi bıraktığında meme emmeye devam ediyordu ama hiç altına yapmadı emerken

Ben de yapar gece emerken sanmıştım ama bezi çıkardık hiç öyle yapmadı

Ama gece süt içtiği için geceden beri doluyor sürekli, nasıl anlayacagimki

Söylemez

Temiz titiz olmayın çok

Arkadaşımın kızı oğlumdan büyüktü bezi çıkarmadı çişi gelince söyle dedi hali ile bir yol sonra açıp öyle öğretti

Tuvalete gitmek olağan herkes gidiyor evde siz baba başka kim varsa içiniz gelince söyleyip tuvalete gidin

Bezi çıkarmadan boşa uğraşmak gerçektende, altina kaçırınca rahatsız olur diye umuyorum ,temizlik umrumda degil oğlum ogrensinde yıkanır silinir geçer herşey

Benimki küçüktü konuşmuyordu

Ilk yere çiş yaptığında su dedi sonra baktı etrafta su yok çiş dedi

Bir hafta sonunda tam bitmişti gecesi gündüzü birlikte açtım

Sonra denize gittik Deniz'de bile yapmayıp tuvalete gitti

Merhaba arkadaşlar

Oğlum 2.5 yaşında artık bezden kurtulmak istiyoruz çünkü bize masrafı aylık 100-150 lira civarı...

Ama oglum benimle aynı kanida değil :-)

Onumuzdeki gunlerde tuvalete alistitmayi dusunuyorum ama oglum hiçbir şekilde bezinden rahatsızlık duymuyor, çisin var mı oğlum diye soruyorum sadece yüzüme bakıyor ,tuvalete beraber giriyoruz belki ozenir diye , büyük tuvaletini yaptığında hemen almiyorum rahatsız olsun diye ama yok umrunda değil.

Sizlerden fikir almak istedim nasıl tuvalete alistirdiniz ,neler yaptınız ,yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben 23 aylıkken alıştırdım. İlk başta kızımda tuvaleti anlamıyordu. Kasları bile gelişmemiş oluyor zaten geleni salıyorlar. 15 dk da bir tuvalete oturduk ona rağmen kaç kere kaçtı. Ama 6. Günün sonunda hallolmuştu tam 1 sene oldu çok şükür bitti bez telaşı

Benimki küçüktü konuşmuyordu

Ilk yere çiş yaptığında su dedi sonra baktı etrafta su yok çiş dedi

Bir hafta sonunda tam bitmişti gecesi gündüzü birlikte açtım

Sonra denize gittik Deniz'de bile yapmayıp tuvalete gitti

Maşallah ,darısı başıma inşallah

Back
X