Tuvalet eğitiminde çocuğun tamamen bağımsız olması kaç ayı bulur?

sadolinda

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
2.799
2.577
63
31
Merhaba anneler. Oğlum 3 yaşında, daha öncesinde 1-2 başarısız denemeden sonra şimdi 10 gündür tuvalet eğitimi veriyorum. İlk birkaç gün kazalar elbette oldu. Yavaş yavaş azaldı kazalar ve dünden itibaren hiç olmadı şükür. İlk günler ben lazımlığa oturttum saat başı sürekli sordum çişin geldi mi diye. Şimdi söylemeye başladı anne pijamamı indir, anne çiş yapacağım diye. Ama ben sürekli kendin indirebilirsiniz dedikçe hayır sen indir, sen oturt beni diyor. Bu arada 2 aylık kardeşi de var ve gece maalesef yine birkaç deneme sonrası bezi bırakamadık. Dışarı çıkarken de bağlıyoruz. Ne önerirsiniz? Ne zaman üstünü başını kendi indirip yapar? Eylül'de devlet anasınıfına gideceği için bağımsız olmasını istiyorum.

Birde eylülde devlete nasıl gidecek ki devlet 4 yaş altını kabul etmiyor sizin çocuk 3 yaşında

Okul işini bilmiyorum da ben bizim kıza tuvalete alıştırırken bezi çıkarıp bir daha hiç bağlamadım.

Siz neden gece,dışarı çıkarken bez bağlıyorsunuz onu anlamadım.

Tamamen alışması için bir kaç geçiyor.

Merhaba anneler. Oğlum 3 yaşında, daha öncesinde 1-2 başarısız denemeden sonra şimdi 10 gündür tuvalet eğitimi veriyorum. İlk birkaç gün kazalar elbette oldu. Yavaş yavaş azaldı kazalar ve dünden itibaren hiç olmadı şükür. İlk günler ben lazımlığa oturttum saat başı sürekli sordum çişin geldi mi diye. Şimdi söylemeye başladı anne pijamamı indir, anne çiş yapacağım diye. Ama ben sürekli kendin indirebilirsiniz dedikçe hayır sen indir, sen oturt beni diyor. Bu arada 2 aylık kardeşi de var ve gece maalesef yine birkaç deneme sonrası bezi bırakamadık. Dışarı çıkarken de bağlıyoruz. Ne önerirsiniz? Ne zaman üstünü başını kendi indirip yapar? Eylül'de devlet anasınıfına gideceği için bağımsız olmasını istiyorum.
Geçen yıl temmuz ayında aldı tuvalet eğitimi ama hala bağımsız değil evet gidip kendi yapabilir ama özellikle büyük tuvaletinden sonra temizliğini yapamıyor henüz.

Okul işini bilmiyorum da ben bizim kıza tuvalete alıştırırken bezi çıkarıp bir daha hiç bağlamadım.

Siz neden gece,dışarı çıkarken bez bağlıyorsunuz onu anlamadım.

Tamamen alışması için bir kaç geçiyor.
Gündüz bana çişinin geldiğini ya da kaka yapacağını söylüyor ve yapıyor. ama birkaç gece bezsiz denedim aralıklı olarak uyandım sordum çişin var mı diye yok diyip yattı ve hep kaçırdı kalkıp söylemedi çişinin geldiğini. ben de pes ettim.

Gündüz bana çişinin geldiğini ya da kaka yapacağını söylüyor ve yapıyor. ama birkaç gece bezsiz denedim aralıklı olarak uyandım sordum çişin var mı diye yok diyip yattı ve hep kaçırdı kalkıp söylemedi çişinin geldiğini. ben de pes ettim.
3 yaşındaki çocuğa uyku esnasında kaldırıp sorarsanız söylemez zaten . Yapmanız gereken şey sormadan kaldırıp götürüp klozete oturtmak

tamamen kendi kendine gitmesi herhalde 4 yaşı buluyor.
bizimki 2022 eylül doğumlu. geçen yazdan beri şükür bıraktık bezi ama kendi temizliğini kendi yapamaz. henüz o kadar bağımsız değil
ama bez bi kere çıkartıldı mı bi daha takılmaz. gerekirse altı ıslansın, o ıslaklığı hissetsin rahatsız olsun. böyle böyle tutacak

Yani siz bilirsiniz tabii de zaten o kaçırmalar hemen bitmiyor ki…

Bez konforunda gece ve dışarda. Gerekten kafası karışır bağlamayın. Gece çarşafın altına alt açma örtülerinden serin çarşafı serin. Tekrar alt açma tekrar çarşaf. Bunu 2 3 kat yapın kaçırdığını kaldırıp atarsınız size bir daha serme işi olmaz sadece üzerini değistirirsiniz. O konforu bozulacak o da uykuyu bölmek istemeyecek size söyleyecek ve tutmayı öğrenecek. Dışarıda kaldığınız sürece de fazladan kıyafet alın 2 3 kat ıslansın rahatsız olsun kaçtığını bilsin. Tamamen bağımsızlığa gelince de benimki 3.5 gider kapağını koyar klozete basamağıyla çıkıp oturur. Bitince seslenir. Ben poposunu yıkıyorum kız çocuğu olduğu için silme olayına girmedim. Ama ilk zamanlar kendi gidip oturmuyordu lazımlıktayken. Zaten kaçıracam stresi oluyodu. Beraber koşuyoduk hemen. Kaçırmadan yapabilmesi de başarı. Hemen kendiliğinden don indirme yapma işi daha sonra henüz sizin çok yeni.

Böyle böyle öğrenecek zaten ilk başta nerdeyse 1ay gece 1-2 kere yatak değiştrdiğimi biliyorum en sonunda alıştı kendisi uyanıyor çişi gelirse gece. 28 aylıktı başladığımızda şuan 40 aylık. Hala ben götürüyorum tuvalete. Evet kendisi indirip oturabiliyor ama temizliği güzel şekilde yapamıyor. 3yaşında olan çocuktan çok fazla şey bekliyorsunuz.
Ayrısa bezi yok gece takayım dılarıda takayım ama gündüz evde takmayım falan olmaz böyle çocuk öğrenceği varsada öğrenemez zaten. Bez çıktımı bir daha takılmaz. Bu bir süreç eylüle daha 3ay var nerdeyse öğrenir siz rahat bırakırsanız.

Gece de bezi çıkaracağız öyleyse. Aman ne bileyim çok video izledim yok 1 günde çözdük, 1 günde bitti eğitim vs diyenler yüzünden moralim bozuldu. Birkaç hafta sanırım biraz ıslak geçecek. Doğru kafası karışır altıma mı yapacağım tuvalete mi diye düşünür.

Gece çarşafın altına alt açma örtülerinden serin çarşafı serin. Tekrar alt açma tekrar çarşaf. Bunu 2 3 kat yapın kaçırdığını kaldırıp atarsınız size bir daha serme işi olmaz sadece üzerini değistirirsiniz.
Bu öneri için çok teşekkür ederim. Hiçbir yerde böyle pratik bir bilgi görmemiştim. Benim hep gece kalkmaktan ve o çarşaf değişiminden dolayı gözüm korkmuştu. Evde bir de 2 aylık bebeğimiz de var onu da uyandırmak demek uykusuz geçen bir gece demek. Ama böyle yaparsak çok daha kolay olur ne kendisi rahatsız olur ne ben fazla yorulurum ne kardeşi uyanır💐

Bu öneri için çok teşekkür ederim. Hiçbir yerde böyle pratik bir bilgi görmemiştim. Benim hep gece kalkmaktan ve o çarşaf değişiminden dolayı gözüm korkmuştu. Evde bir de 2 aylık bebeğimiz de var onu da uyandırmak demek uykusuz geçen bir gece demek. Ama böyle yaparsak çok daha kolay olur ne kendisi rahatsız olur ne ben fazla yorulurum ne kardeşi uyanır💐
Ben de bu yöntemi çok beğendim ama oğlumla yere koyduğumuz çift kişilik yatakta yatıyoruz ve dört dönerek uyuyor bunu nasıl çözerim diye düşünüyorum, yatağı komple alt açmayla kaplayacağım sanırım 🤔

Ben de bu yöntemi çok beğendim ama oğlumla yere koyduğumuz çift kişilik yatakta yatıyoruz ve dört dönerek uyuyor bunu nasıl çözerim diye düşünüyorum, yatağı komple alt açmayla kaplayacağım sanırım 🤔
Alt açma örtüleri de küçük oluyor dikdörtgen olanlar bile. alezler de yetmiyor. Artık ufak tefek kazaları göze alacağız sanırım.

Alt açma örtüleri de küçük oluyor dikdörtgen olanlar bile. alezler de yetmiyor. Artık ufak tefek kazaları göze alacağız sanırım.
Alez alacaksınız yatağın yer yerini kaplayan kaliteli

Back
X