- 5 Ocak 2008
- 2.950
- 24
- 0
- Konu Sahibi SUTASAYRAN
BİRAZ UZUN OLDU AMA İŞİNİZE YARİCAK YAZILAR YAZDIM OKUMANIZDA YARAR VAR
öncelikle çocuğuna tuvalet eğitimi veren tüm annelere ALLAH tan sabır diliyorum...
şöyle özetlemek gerekirse;
birkaç başarısız deneyimimden sonra yazında gelmesiyle 27 aylık kızıma artık tuvalet eğitimini vermem ve vazgeçmemem gerektiğinin farkındaydım...ilk günlerde internetten saatlerce yazılar okuyup birçok annenin feryatlarını gözlemleyip en sonunda başardım diye yazdıklarını gördüğüm de nasıl acaba nasıl oldu gibi soru işaretleri ile boğuştuğumu yazmadan geçemicem...
bezimizi çıkarıp lazımlığımızı salonumuzun en güzel köşesine koydum.Ama ben bu bikaçgünlük olay tabi bu bikaç gün içerisindede ben otutturucam o yapıcak sadece bana çişim geldi demeyi öğrenicek diye hesaplamalar yapıyodum fakat hiçde öyle olmadı:))Benim çişin geldimi diye sormaktan çeneme ağrılar girdi kızımın ise benim onun üzerinde kurduğum o gergin psikoloji onu yordu ben artık tam çıldırma safhasındaydım annemi arıyorum alışmıyo babama yakınıyorum heryer çiş oldu bitürlü alışmıyo napıcam napıcam diye diye ilk günlerde heran patlamak üzere olan bir bomba gibi dolanıyodum ortalıklarda..internetten okuyorum olmuyo akrabalara soruyorum olmuyo eşim akşam eve geldiğinde bu halin ne diyip daha çok sinirlerimi bozmaktan başka bişi yapmıyo...o an sanki sadece benim kızım alışmicakta ömrü boyunca bez bağlicakmış gibi saçma sapan sıkıntılı düşünceler kaplıyo içinizi...
aradan 2 haftaya yakın zaman geçti yok bi gelişme araya hastalıkda girince bazen bez de bağlamak zorunda olduğum için iyice işler karışmıştı..en sonunda eşim bana zaten biz bu evden taşınıcaz biliyosun(bu arada atamamız oldu hiçbir eşyamı götürmicem yanımda hepsi yenilenecek)eşyalarımızıda değiştiricez bırak nereye yaparsa yapsın yeterki onuda kendinide sıkma dedi...bende evet dedim ya zaten bu eşyaları götürmicem halılarıma kadar bırakıcam sadece kıyafetlerimi alıp çıkıcam istediği yere yapsın lazımlıkda önünde canı istediğinde yapar oraya diye kendimi rahatlattım..ben rahatlayınca otamatikmen kızımda rahatladı...sağa sola yapa yapa 1 hafta içinde öğrendi...artık geceleri dahil bez bağlamıyoruz..gece o beni kaldırıyo çişim var diye..yani böyle bi eğitime başlicaksanız eğer ortalıktan kirlenebilicek eşyalarınızı kaldırın..çocuğunuza zemin yaratın ve onu sıkmayın..çiş göletleri ile karşılaşmayı göze almalısınız bu bikaç gün sürer yada birkaç hafta onu bilemem ama sonunda öğrenicektir bırakın istediği yere yapsın bikaç gün ona bu şansı tanıyın...herkez gibi oda artık çişini altına yapmicaktır hem öyle olmasaydı biz hala şuan bezleniyo olurduk...herkeze kolay gelsin