Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitiminin kilit anahtarını çözdüm!!!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

SUTASAYRAN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
2.950
24
0

BİRAZ UZUN OLDU AMA İŞİNİZE YARİCAK YAZILAR YAZDIM OKUMANIZDA YARAR VAR
öncelikle çocuğuna tuvalet eğitimi veren tüm annelere ALLAH tan sabır diliyorum...
şöyle özetlemek gerekirse;
birkaç başarısız deneyimimden sonra yazında gelmesiyle 27 aylık kızıma artık tuvalet eğitimini vermem ve vazgeçmemem gerektiğinin farkındaydım...ilk günlerde internetten saatlerce yazılar okuyup birçok annenin feryatlarını gözlemleyip en sonunda başardım diye yazdıklarını gördüğüm de nasıl acaba nasıl oldu gibi soru işaretleri ile boğuştuğumu yazmadan geçemicem...
bezimizi çıkarıp lazımlığımızı salonumuzun en güzel köşesine koydum.Ama ben bu bikaçgünlük olay tabi bu bikaç gün içerisindede ben otutturucam o yapıcak sadece bana çişim geldi demeyi öğrenicek diye hesaplamalar yapıyodum fakat hiçde öyle olmadı:))Benim çişin geldimi diye sormaktan çeneme ağrılar girdi kızımın ise benim onun üzerinde kurduğum o gergin psikoloji onu yordu ben artık tam çıldırma safhasındaydım annemi arıyorum alışmıyo babama yakınıyorum heryer çiş oldu bitürlü alışmıyo napıcam napıcam diye diye ilk günlerde heran patlamak üzere olan bir bomba gibi dolanıyodum ortalıklarda..internetten okuyorum olmuyo akrabalara soruyorum olmuyo eşim akşam eve geldiğinde bu halin ne diyip daha çok sinirlerimi bozmaktan başka bişi yapmıyo...o an sanki sadece benim kızım alışmicakta ömrü boyunca bez bağlicakmış gibi saçma sapan sıkıntılı düşünceler kaplıyo içinizi...
aradan 2 haftaya yakın zaman geçti yok bi gelişme araya hastalıkda girince bazen bez de bağlamak zorunda olduğum için iyice işler karışmıştı..en sonunda eşim bana zaten biz bu evden taşınıcaz biliyosun(bu arada atamamız oldu hiçbir eşyamı götürmicem yanımda hepsi yenilenecek)eşyalarımızıda değiştiricez bırak nereye yaparsa yapsın yeterki onuda kendinide sıkma dedi...bende evet dedim ya zaten bu eşyaları götürmicem halılarıma kadar bırakıcam sadece kıyafetlerimi alıp çıkıcam istediği yere yapsın lazımlıkda önünde canı istediğinde yapar oraya diye kendimi rahatlattım..ben rahatlayınca otamatikmen kızımda rahatladı...sağa sola yapa yapa 1 hafta içinde öğrendi...artık geceleri dahil bez bağlamıyoruz..gece o beni kaldırıyo çişim var diye..yani böyle bi eğitime başlicaksanız eğer ortalıktan kirlenebilicek eşyalarınızı kaldırın..çocuğunuza zemin yaratın ve onu sıkmayın..çiş göletleri ile karşılaşmayı göze almalısınız bu bikaç gün sürer yada birkaç hafta onu bilemem ama sonunda öğrenicektir bırakın istediği yere yapsın bikaç gün ona bu şansı tanıyın...herkez gibi oda artık çişini altına yapmicaktır hem öyle olmasaydı biz hala şuan bezleniyo olurduk...herkeze kolay gelsin

aynı durumları yaşıyoruz,benim kızımda 29 aylık yanı baya büyüdü havaların ısınmasını bekledim bende sonunda yaz tatili dönüşü başladım iki üç gün tuvalete yada lazımlığa bırakamadı güzel kızım bu hafta sonu cumartesi günü tüm eve 5-6 kere işedi hatta oyun odasına da yaptı her seferinde ağlayarak yanıma geldi belli o da bıkmış,pazar sabahıbenden gizli lazımlığına oturmuş içerden seslendi 'anne yaptım'hayatta bir çişe bu kadar sevineceğimi bilmezdim çok sevindim birlikte nmarkete gidip oyuncak aldık çiş ödülü adıda abla oldun sen diyorum çok seviniyor halaçalısmalar sürüyor gece çişini henüz öğrenemedik yatak sırılsıklamdı sabah olsun ev de nazar falan kalmadı tüm köşelere işedi olsun o batırdı ben sildim bu iş bitti çok şükür.:52:

biz gündüzü 2 günde hallettik annem sayesinde annem her dakika tuvalete götürdü.kızım anne olmayı çok seviyor. herkese bana anne de diyor. annem de sağolsun anne çişim geldi tuvalete gidelim diyerek 2 günde alıştırdı. benim derdim gece dün gece 3 kez tuvalete götürdüm sabah bi baktım yine yapmış. geceyi nasıl alıştıracağımmmm?????

BİRAZ UZUN OLDU AMA İŞİNİZE YARİCAK YAZILAR YAZDIM OKUMANIZDA YARAR VAR
öncelikle çocuğuna tuvalet eğitimi veren tüm annelere ALLAH tan sabır diliyorum...
şöyle özetlemek gerekirse;
birkaç başarısız deneyimimden sonra yazında gelmesiyle 27 aylık kızıma artık tuvalet eğitimini vermem ve vazgeçmemem gerektiğinin farkındaydım...ilk günlerde internetten saatlerce yazılar okuyup birçok annenin feryatlarını gözlemleyip en sonunda başardım diye yazdıklarını gördüğüm de nasıl acaba nasıl oldu gibi soru işaretleri ile boğuştuğumu yazmadan geçemicem...
bezimizi çıkarıp lazımlığımızı salonumuzun en güzel köşesine koydum.Ama ben bu bikaçgünlük olay tabi bu bikaç gün içerisindede ben otutturucam o yapıcak sadece bana çişim geldi demeyi öğrenicek diye hesaplamalar yapıyodum fakat hiçde öyle olmadı:))Benim çişin geldimi diye sormaktan çeneme ağrılar girdi kızımın ise benim onun üzerinde kurduğum o gergin psikoloji onu yordu ben artık tam çıldırma safhasındaydım annemi arıyorum alışmıyo babama yakınıyorum heryer çiş oldu bitürlü alışmıyo napıcam napıcam diye diye ilk günlerde heran patlamak üzere olan bir bomba gibi dolanıyodum ortalıklarda..internetten okuyorum olmuyo akrabalara soruyorum olmuyo eşim akşam eve geldiğinde bu halin ne diyip daha çok sinirlerimi bozmaktan başka bişi yapmıyo...o an sanki sadece benim kızım alışmicakta ömrü boyunca bez bağlicakmış gibi saçma sapan sıkıntılı düşünceler kaplıyo içinizi...
aradan 2 haftaya yakın zaman geçti yok bi gelişme araya hastalıkda girince bazen bez de bağlamak zorunda olduğum için iyice işler karışmıştı..en sonunda eşim bana zaten biz bu evden taşınıcaz biliyosun(bu arada atamamız oldu hiçbir eşyamı götürmicem yanımda hepsi yenilenecek)eşyalarımızıda değiştiricez bırak nereye yaparsa yapsın yeterki onuda kendinide sıkma dedi...bende evet dedim ya zaten bu eşyaları götürmicem halılarıma kadar bırakıcam sadece kıyafetlerimi alıp çıkıcam istediği yere yapsın lazımlıkda önünde canı istediğinde yapar oraya diye kendimi rahatlattım..ben rahatlayınca otamatikmen kızımda rahatladı...sağa sola yapa yapa 1 hafta içinde öğrendi...artık geceleri dahil bez bağlamıyoruz..gece o beni kaldırıyo çişim var diye..yani böyle bi eğitime başlicaksanız eğer ortalıktan kirlenebilicek eşyalarınızı kaldırın..çocuğunuza zemin yaratın ve onu sıkmayın..çiş göletleri ile karşılaşmayı göze almalısınız bu bikaç gün sürer yada birkaç hafta onu bilemem ama sonunda öğrenicektir bırakın istediği yere yapsın bikaç gün ona bu şansı tanıyın...herkez gibi oda artık çişini altına yapmicaktır hem öyle olmasaydı biz hala şuan bezleniyo olurduk...herkeze kolay gelsin

ay canım yaaa yalnız değilmişimmmmmmmmmm,şükürler olsun sadece ben bu sorunları yaşıyorum sandım bi an annem öyle olmadığını söylemesine ve nette okuduklarıma rağmen :)

aynen dediğin gibi önce adaptör aldım yok sevmedi 5-10 sn oturdu kalkmak istedi sevmedi tuvaletten odaya gider gitmez yapıyo ya oysaki bi kaç saniye önce tuvalete yapabilir ,bugün ikinci günümüz ve ben lazımlık aldım belki buna oturur diye önce oyuncak sandı oynadı ,oturdu falan ama nafile yok yapmıyor yapmıyor ,annemi arıyorum kızım öyle hemen olmaz oraya buraya yapacak tabi diyo ama ya her yer çiş oldu :(((((

ben de sürekli soruyorum sıkıldı artık iyice ,başlardakinden artık daha çok tepki veriyo :) sanırım haklısın ne kadar da belli etmesem strese girdiğimi anlıyo yavrum ,ben de halıları kaldırayım bari ,biz de tayinciyiz ama ben eşyaları henüz bırakamam ya daha 3 yıllıklar
:( ,ama halıları kaldırayım zaten çok sıcak bi yerdeyim şu an

vala iyi geldin canım ya sağol dur ben de daha relax davranayım nasıl olacak :)

bu arada oğlum 22,5 aylık ...

Son düzenleme:
ben de şuan tatilde annemgildeyiz,burda yavaş yavaş başladık eve dönünce halıları yıkamaya vericez ve kızım öğrenene kadar sermiycez yere bakalım çok uzun sürmez inşallah :)

ben oğluma hiç tuvalet eğitimi vermedim :) bi yaz günü 2,5 yaşlarındayken ateşlenmişti, anneciim ateşlendin bezini çıkartalıp poponla pipin daha sıcak olmasın olurmu, çiişin gelirse bana söyle ben götürürüm seni tuvalete olurmu dedim, tamam dedi, oymuş :) o son oldu, yatağına alez almıştım, onu serdim, çişi geldikçe de vcye götürdüm, kaka olayında da hadi kakaya bay bay yapalım annesini babasını özlemiştir diye diye kaka olayını da aştık :) hepsi aynı zamanlarda oldu bitti, tuvaletini öğrendikten 1 ay kadar sonra da 6 saatlik bir otobüs yolculuğu yapmıştık, yanıma bez birde pet şişe aldım, gece yolculğuu olduğu için daa rahattı tabi, eğer çişi gelirse pet şişeye yaptırcaktım, kakası gelirse de bezi koltuğa koyup onun üzerine yaptırtcaktım, bezi yine bağlamayacaktım, ama kaka yapmadı hiç, çişini de otobüs her durduğunda koşmaca inip inip tekerleğin yanına yaptırdım :))) otobüse rezil olmuştum o ayrı tabi :52::9:

çok şükür ben de hallettim gibi bi tek dışarıda nasıl olacak o kaldı , bi kaç yöntemle oldu ama ayrı başlık açıp yazıcam diğer arkadaşlara yardımcı olabilirim belki,benimki 22,5 aylık ...

BEnim 2.kızım 2.5 yaşında. özel nedenlerle ben uğraşamadım tuvalet eğitimiyle. yeni yeni ağırlık veriyoruz. 1. kızımda bezi çıkarınca alıştırma kilodu giydiriyordum. 2-3 tane alın bence. yıkanıp tekrar kullanılıyor. ayrıca ortalık da batmıyor.

tuvalet alışkanlıgının kazanılması okadar kolay değil..mecburen bikaç gün halı koltuk batmasını normal karsılamalıyız ne yapalım..öğrensinler şekerler de gerisi sorun degil..biraz dogal ortam saglanırsa stressiz takıntısız olursa sanki daha cabuk ögreniliyor.

ben oğluma hiç tuvalet eğitimi vermedim :) bi yaz günü 2,5 yaşlarındayken ateşlenmişti, anneciim ateşlendin bezini çıkartalıp poponla pipin daha sıcak olmasın olurmu, çiişin gelirse bana söyle ben götürürüm seni tuvalete olurmu dedim, tamam dedi, oymuş :) o son oldu, yatağına alez almıştım, onu serdim, çişi geldikçe de vcye götürdüm, kaka olayında da hadi kakaya bay bay yapalım annesini babasını özlemiştir diye diye kaka olayını da aştık :) hepsi aynı zamanlarda oldu bitti, tuvaletini öğrendikten 1 ay kadar sonra da 6 saatlik bir otobüs yolculuğu yapmıştık, yanıma bez birde pet şişe aldım, gece yolculğuu olduğu için daa rahattı tabi, eğer çişi gelirse pet şişeye yaptırcaktım, kakası gelirse de bezi koltuğa koyup onun üzerine yaptırtcaktım, bezi yine bağlamayacaktım, ama kaka yapmadı hiç, çişini de otobüs her durduğunda koşmaca inip inip tekerleğin yanına yaptırdım :))) otobüse rezil olmuştum o ayrı tabi :52::9:

ooo maşaallah..ne kadar şanslısınız..ama kakaya bay bay olayı cok hosuma gitti..:)) güzel formül..denemekte fayda var.

çok şükür ben de hallettim gibi bi tek dışarıda nasıl olacak o kaldı , bi kaç yöntemle oldu ama ayrı başlık açıp yazıcam diğer arkadaşlara yardımcı olabilirim belki,benimki 22,5 aylık ...

Benim kızımda 22.5 aylık daha erken değilmi başlamamı gerekmiyor aceba kafam karışık bu aralar kızım kaka yaparken saklanıyor bir kaç haftadır komşum bu bir belirti olabilir başla felan dedi ama daha erken olduğunu düşünüyordum sizce başlasammı

Back
X