Tuvalet fircasi

Benim küçük oğlum da yapmıştı buna benzer bişey.hemen oğlumu yıkayıp banyoyu çamaşır suyu ile yıkadım.cok sukur bişey olmadi.ama benim fircam pis değildi.cunku her zaman kabinin içine su ve çamaşır suyu koyarım.ama yinede tuvalet eşyası olduğu için korkmuştum.bekleyin kusma karın ağrısı isal falan başlarsa hemen doktora götürün.

Bir şey olmaz. Sirke falan uğraşmayın çocuklarla. Neyse ki çamaşırsuyu yokmuş.
İkisini birlikte değil 4 yaşındakini bile yalnız bırakmayın. Ters bir hareketle küvetinden kafasının üstüne düşebilirdi.
Bırakın eviniz darmadağınık kalsın.

Surekli kontrol ederek yapiyorum bunu. Egleniyorlar beraber Kapi da acik. Yanlarina surekli giderek ve seslerini dinleyerek yapiyorum. Hatta surekli gidemedigim zamanlarda bulunduklari odaya kamera yerlestirip isimi onlari oradan izeyerek yapiyorum normalde

Su Azdi oglum kuvetin icine giremez boyu kadar . Dedigim gibi surekli bakiyordum. Yani uc iki dakika arayla en fazla oyle diyim kulagim onlarda. Eglence sesleri geliyordu suyla oynarken birbirlerini islatirlar seviniyorlardi. Bu sekilde tahmin edip birakmiyorum. Surekli sesleniyorum. Ses yoksa gidiyorum. Yani diken ustunde ist yapiyorum normal olarak. Boyleydi yani en kotusu Hala firca benim icin

Burda bir türk cocuk 30 saniye banyoda su altinda kaldigi icin agir engelli artik hayatini sürdürmek zorunda. Onun anneside sizin gibi düsünmüstür. Siz hala bakiyordum sesleniyorum diye gecisdiriyorsunuz. Cocugunuzun can güvenligi herseyden önemlidir. Siz banyo bitene kadar odadan cikamazsiniz! Hala firca en kötüsü diyorsunuz. Tehlikenin farkinda bile degilsiniz.

Güzel kardeşim, çocuklar için tehlike hiç bitmez. Lütfen arada gidip hemen kontrol ediyordumla olmazzzz., bir ve 4 yaşlarındaki iki çocuk, yanlız 10 saniye bile bırakılamaz. Hemde banyoda inanın iyiki tuvalet fırçası imiş, ya temizlik maddelerini açıp ağızlarına götürselerdi o çok daha vahim olacakti! Allah korusun hepimizin çocuklarını

Benim küçük oğlum da yapmıştı buna benzer bişey.hemen oğlumu yıkayıp banyoyu çamaşır suyu ile yıkadım.cok sukur bişey olmadi.ama benim fircam pis değildi.cunku her zaman kabinin içine su ve çamaşır suyu koyarım.ama yinede tuvalet eşyası olduğu için korkmuştum.bekleyin kusma karın ağrısı isal falan başlarsa hemen doktora götürün.

Iste Ben bu aralar hic temizlemedim fircayi, ondan Delirdim. Pisti cunku. Iki saniyede yapmis yapacagini

Banyo ıslak ayagı kayip düşebilirdi
Cocuklar kaşla göz arasinda herseyi yapiyorlar

Zaten korkmuşsunuz sizi asla eleştirmiyorum.hepimizin basina gelebilir

Ama korkmayin ayrica bir evin en kirli yeri mutfakmis en fazla mikrop mutfak lavabosunda oluyormuş.o yüzden bisey olmaz umarim merak etmeyin

En kötü senaryo mikrop onları ishal yapar buda bir iki gün icinde belli olur

Merak etme o yaşlardaki çocukların rutin keşfi
Banyo yaptırdıysanız sorun olmaz sanırım ileride anlatacağınız bir anınız oldu

Su Azdi oglum kuvetin icine giremez boyu kadar . Dedigim gibi surekli bakiyordum. Yani uc iki dakika arayla en fazla oyle diyim kulagim onlarda. Eglence sesleri geliyordu suyla oynarken birbirlerini islatirlar seviniyorlardi. Bu sekilde tahmin edip birakmiyorum. Surekli sesleniyorum. Ses yoksa gidiyorum. Yani diken ustunde ist yapiyorum normal olarak. Boyleydi yani en kotusu Hala firca benim icin

Sadece boğulma tehlikesi değil, elektrikle suyun teması yani çarpılma veya kayıp başını vurma gibi tehlikeler var maalesef. Banyoda fön veya elektrikli diş fırçası olabilir. Küçük çocuğu olan anneler okuyabileceği için hatırlatmak istedim.

Istemsizce güldüm :) icinizi rahatlatirmi bilmem ama yillar evvek küçük kardeşim bahçeye kakasını yapmis sonrada o kakayı bi güzel kollarina yüzune sürmüs yemiş..annem epey bi yikadi kokusu gecmiyodu..ona bisy olmadı..şimdi 26 yasinda basarili bi avukat:) nasil yapmisim.diyor:))çocuklar iste akil ermiyor:)

Burda bir türk cocuk 30 saniye banyoda su altinda kaldigi icin agir engelli artik hayatini sürdürmek zorunda. Onun anneside sizin gibi düsünmüstür. Siz hala bakiyordum sesleniyorum diye gecisdiriyorsunuz. Cocugunuzun can güvenligi herseyden önemlidir. Siz banyo bitene kadar odadan cikamazsiniz! Hala firca en kötüsü diyorsunuz. Tehlikenin farkinda bile degilsiniz.

Otuz saniyelik anormal duruma dusme cirpinma sesi olsun Ani sessizlik olsun hep kulagim onlarda. Bir kameram var Eger seslerini duyamayacak gibiysem onu kullaniyorum dort senedir. Yani zaten pimpirikliyim o ihtimali hep aklimda hanimi efendi . Uzerime alinir o yuzden ama siz de bilin diye yaziyorum

Istemsizce güldüm :) icinizi rahatlatirmi bilmem ama yillar evvek küçük kardeşim bahçeye kakasını yapmis sonrada o kakayı bi güzel kollarina yüzune sürmüs yemiş..annem epey bi yikadi kokusu gecmiyodu..ona bisy olmadı..çocuklar iste akil ermiyor:)
Siz anlatinca aklima geldi benim ablamda çişli lazımliği kafasina gecirmiş küçukken annem hep anlatirdi :)

Istemsizce güldüm :) icinizi rahatlatirmi bilmem ama yillar evvek küçük kardeşim bahçeye kakasını yapmis sonrada o kakayı bi güzel kollarina yüzune sürmüs yemiş..annem epey bi yikadi kokusu gecmiyodu..ona bisy olmadı..şimdi 26 yasinda basarili bi avukat:) nasil yapmisim.diyor:))çocuklar iste akil ermiyor:)

Iste bakterileri dusunuyorum. Fircadakiler taze taze yapilmisindan bin Kat beterdir. Esim geldi alkolle temizledi banyoyu cocuklari cikayacak simdi. Ben psikolojik olarak cok yiprandim su an

Sadece boğulma tehlikesi değil, elektrikle suyun teması yani çarpılma veya kayıp başını vurma gibi tehlikeler var maalesef. Banyoda fön veya elektrikli diş fırçası olabilir. Küçük çocuğu olan anneler okuyabileceği için hatırlatmak istedim.

Elektrikli esyalar hep ust raflarda ulasamazlar. Kuvette Boyle kafa ustune dussen donk sesi cikar ici bos. Yani tas degil. Herseyi dusunerek biraktim zaten. Yan odadayim Ben de. Cogu zaman da yanlarinda oldugumdan nasil oynadiklarini biliyordum

Otuz saniyelik anormal duruma dusme cirpinma sesi olsun Ani sessizlik olsun hep kulagim onlarda. Bir kameram var Eger seslerini duyamayacak gibiysem onu kullaniyorum dort senedir. Yani zaten pimpirikliyim o ihtimali hep aklimda hanimi efendi . Uzerime alinir o yuzden ama siz de bilin diye yaziyorum

Sizin hicbir isiniz cocugunuzun güvenliginden daha önemli degil. 10 kameraniz olsun bu fark etmez. Bugün tuvalet fircasi yarin Allah korusun neler olur. Sizin yaptiginiz pimpirikli olmak degil ayrica. Bunu size kavga etmek icin de yazmiyorum. Esim devamli hastanede kazalardan sonra "bir saniye yoktum/görmedim/bakmadim..aslinda duymama lazimdi" gibi sözler dinliyor. Rabbim herkesin evladini korusun. Ama o kadar cok böyle ev kazasi ile gelen cocuk oluyor ki. Inanmazsiniz yani

Mikrop açısından çok fazla bir şey olmaz, olursa ilaç ile halledilir de, 1 yaşında bebek yanında ablası da olsa su dolu küvetin yanında gözetimsiz bırakılmamalı diye düşünüyorum..
4 yaş da pek büyük sayılmaz çünkü..

Allah korusun bir sürü tehlike var o anda..

Banyo ıslak ayagı kayip düşebilirdi
Cocuklar kaşla göz arasinda herseyi yapiyorlar

Zaten korkmuşsunuz sizi asla eleştirmiyorum.hepimizin basina gelebilir

Ama korkmayin ayrica bir evin en kirli yeri mutfakmis en fazla mikrop mutfak lavabosunda oluyormuş.o yüzden bisey olmaz umarim merak etmeyin

En kötü senaryo mikrop onları ishal yapar buda bir iki gün icinde belli olur

Ayy insallah birsey olmaz. Kizim da cok agladi Ben kizinca Haber niye vermedin dedim.
Kaymasin diye ayak altina Hali serdim. Kalin Halim var banyoda zaten islatmislar hep, haliyi Kuvete dogru ittirdim oraya yaslaniyo oglum ablasina bakiyor. Oyle iste. Benim en Pis buldugum sey firca. Yani bircok sey yaptiririm. Ama firca hassas konum. Onu da kaldirmadim salak gibi

Sizin hicbir isiniz cocugunuzun güvenliginden daha önemli degil. 10 kameraniz olsun bu fark etmez. Bugün tuvalet fircasi yarin Allah korusun neler olur. Sizin yaptiginiz pimpirikli olmak degil ayrica. Bunu size kavga etmek icin de yazmiyorum. Esim devamli hastanede kazalardan sonra "bir saniye yoktum/görmedim/bakmadim..aslinda duymama lazimdi" gibi sözler dinliyor. Rabbim herkesin evladini korusun. Ama o kadar cok böyle ev kazasi ile gelen cocuk oluyor ki. Inanmazsiniz yani

E tamam da Ben de her onlemimi alip odada isimi yapiyorum onu acikliyorum. Fircadan baska tehlikeli birsey yoktu orada. Hersey kapali. Kulagim onlarda.
Bu dediklerinizi bildigimden yuregi agzinda gezen bir anneyim. Yani evime de cok duskun degilim. Birsey olmayacagini bildigimden abla kardes eglendikleri icin musade ettim. Zaten su an uzuntuden beynim yaniyor.

Mikrop açısından çok fazla bir şey olmaz, olursa ilaç ile halledilir de, 1 yaşında bebek yanında ablası da olsa su dolu küvetin yanında gözetimsiz bırakılmamalı diye düşünüyorum..
4 yaş da pek büyük sayılmaz çünkü..

Allah korusun bir sürü tehlike var o anda..

Su com azdi. Yer kaymaz kalin haliyla kapli. Ben odadan odaya kosturarak ve seslerini dinleyerek is yapiyordum. Seslerinden o an ne yaptiklarini anliyorum. Ama iste fircayi hesaba katmadim

Bide asil tuvalet fircasi meseleye gelince: Su anda ailede birisinin herhangi bir hastaligi yoksa (mesela ishal hastaliklardan) tuvalet fircasi ile oynasi tehlike olusturmaz. Yinede tabi ki cocugunuzu gelecek günlerde gözetleyin. Gecmis olsun

Back
X