Tuvalet problemi :(

Irazca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
110
194
103
Hepinize merhabalar dinleyerek konuma başlıyorum. Kizim bir ay sonra 3 yasina girecek. 2.5 yasinda sorunsuz sekilde tuvalet aliskanligi kazanmisti. Tuvaletini soyleyip yapiyordu. Ustelik bunu sadece 3 gunde halletmistik. Ohh şükür bezden kurtulduk derken 3 hafta once rota virüsü kapti. Ama ne kapmak. Aşılı oldugu halde hem de. Atipik rota dediler. Ates yok, keyif yerinde amaaa yer gok kusmuk, yer gök kaka. Aman allahim delirmek uzereydik ailecek. Kizlar bunun poposunu tutabilene aşk olsun. Yok yani pacalardan akıyo. Derken esimin israriyla külot bez giydirdik. Ah benim akilsiz kafam. Neyse 1 hafta kadar sonra hastalığı atlattik atlatmasina ama tuvalet aliskanligina reset atmis bizimki. Hic bir sekilde tuvaletini söylemiyor. Çiş hadi tamam. Ama buyuk tuvalet hepten beter. Attigim külotların haddi hesabi yok. Ic camasircilar bize calisiyo. Her gun defalarca popo yika. Mutlaka 1 kere banyo yaptir. Gunde 1 sepet camasir yika ser ölüyorum artik. Isten donerken acaba evde kac cisli don kac kakali kiyafet var diye düşünüyorum. Kizim söyle lutfen diye konuşuyorum. Tamam annecim soylicem diyo. Yok yok yok. Yine donlari doldurmus oluyo. Allahim aglayasim geliyo. Ne yapacagimi şaşırdım. Bir akil lütfen.

Söylemesini beklemeden tuvalete götürmek en mantiklisi gibi geliyor bana,belliki siz çalışıyorsunuz.Çocukla kim ilgileniyorsa uyarın,söylemesini beklemesin birkaç gün.Mesela 15-20 dakikada bir götürsün.1hafta da tekrar alışacaktır söylemeye

o yaslarda kakalari onlar icin degerli maden olurmus daha onceki egitimi yasi daha kucukken verdiginiz icin bunun farkinda degildi muhtemelen

Lazımlık kullanıyor mu,ara ara tv karşısında vs lazımlığına oturtun bence etkili olucağını düşünüyorum

Size tavsiyem tekrar sakin beze geçmeyin. Ben de benzer şeyler yaşadım. Çok zor bir durum geçmiş olsun ayrıca. Bizimkinin poposu pişik olmuştu da öyle vaz geçmişti. Ben de biraz tehdit etmiş olabilirim ama bir daha yaparsan temizlemem kaka böcekleri poponu yer dedim. Kesin pedegojiye uygun değildir ama benim psikolojime uygundu. :) Kolaylıklar diliyorum.

Biraz zaman verseniz kuzuya? Kim bilir neler çekti rota olunca. Biraz vakit geçince yine başlarsınız. Talihsiz bir zamanlama olmuş hastalık.
Hic sormayin. Cok aksi bir zamanda buldu hastalik. Sabirli olmaya çalışıyorum. Gececek diye teskin ediyorum kendimi. Bakalim nasil olacak.

Ay çok komikmiş. Kaka böcekleri

Kadıncağız sürekli çise tutuyor. Soylemesini beklemeden. Ben bazen belki soyler diye birakiyorum. Ama yine söylemiyor.

Banyonuzda yer varsa lazimligini uygun bir yere koyun.Lazimligin yanindaki duvara beyaz kagit yapistirin ve ve her tuvaletigi yaptiginda o kagida 1 tane sticker yapistirin. Yegenime öyle ogretmislerdi kirtasiyeden degisik degisik sticker almisti annesi (yaldizli,yildizli deniz kizli vs) .Bu stickear cogalinca ,sende tuvaletini yapmayi ogrenince sana odul olarak istesigin bebegi alcaz dediler. O hevesle ogrenmisti. Yani sizde bunu oyuna cevirebilirsiniZ

Bu fikri kesinlikle denicem. Cok teşekkür ederim.

20 dakkikada bir oturuyorum mutlaka. Bi sormiyim dedim. Bekli soyler sıkışınca diye diye bir umut. Ama şaldır şaldır çiş yaptı . Surekli sorunca da. Yok dedim ya anne diye kızıyor.
Hımm. Valla yaklaşık yediğine içtiğine göre tuvalet düzenini iyi takip edip doğru zamanlarda sormak gerekiyor. Birde tuvalete oyuncak bebeği ile falan götürebilirsiniz bebek yaptı hadi sıra sende gibi. Zor iş. Allah kolaylık versin.

Cok teşekkür ederim ya. Cok tatlisiniz

Tuvalet kagidini falanda
Bu fikri kesinlikle denicem. Cok teşekkür ederim.
Rica ederim.Birde tuvalet kagidinida lazimligina yakin yere koymuslardi.Resmen ona ozel alan yaptilar:)Bizde wayyy senin tuvaletin cok guzelmis diye havaya sokuyorduk. Garibim tuvalete kahkaha atarak kosuyodu.kolay gelsin sizede :)

Ne çektiğini çok iyi anlıyorum bende böyle bir ay çektim. Bir yerde okumuştum çocuklar kakalarindan ayrılmak istemezmis. Bende baktım gördüm tekrar beze başlamaktansa konuştum kızımla.

İşte yediğimiz yemekler karnimizda birikir ve onları kaka olarak dışarı atarız. Sen şimdi yaparsan onları klozete dökünce düğmeye bastığımizda ailesinin yanına gider yada evine gider falan gibi :) ne yapabilirim ki başka.

O da çocuk aklı ile anne şimdi düğmeye basacagiz ve ailesinin yanına gidecek bak diyor. Böyle böyle her gün kakali kilotlardan kurtulduk cok şükür belki bu şekilde konusursaniz hoşuna gider.

Hahay süper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…