Tuzlu turşu

Tuzsuz yemeklerle tuketin :) yani aklima bir tek bu geldi. Suyunu degistirirseniz eriyebilir tabi tecrubeli hanimlar daha net yorumlR yapar ama. Ben mesela bulgur pilavi ve tursu ikilisini cok severim. Oyle bir sey basima gelse pilavi tamamen tuzsuz yapar tuzlu tursuyla dengelerdim. Oyle ya da boyle tuketirsim. Cunku tursu ben.

Oyle boyle bi tuz deil suda beklettim ama cok etki etmedi birileri patates atin demisti attim bakalm nolacak
Ne kadar süre beklettin bir ara annemde bol tuzlu yapmıştı akşam yemeği için öğlenden çıkarıyordu bekleme süresini uzun tutun su tuzu alır suyunu değiştirin beklerken tabakta ki suyu yani.

Tam bende, suyu boşaltıp tekrardan sirkeli su yapın diyecektim ki, arkadaş benden önce yazmış
Sirke sizin damak zevkinize göre ekleyin.Kimi sirkeli sever kimi sirkesiz.Yani sizin damak zevkinize göre ekleyin.Ben 5 lt sanırım 1 litreye yakın eklerim. Sirkesi çok olursa bozulmaz

Ne kadar sirke eklediniz 5lt bir şişe
Bana bir tarif verilmişti ,3-2-1 diyorlar buna 3 kaşık tuz 2 kaşık limon tuzu 1 kaşık şeker bu tarife göre 1 litre sirke kalanı su oluyor ama sizin turşu önceden sirkeli ve tuzlu olduğu için tuz eklemeyin geri kalanı bu tarife göre yapın ama malzemeleri iyice yıkayın bir kaç gün sonra açın tuzu yetersizse tuz atın benim ki çok tuzlu değildi ben biraz tuz eklemiştim sizinkini bilemiyorum afiyet olsun

Tesekkur ederim valla saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…