Tv de programım var yarın gelin

Gelelim mi demek emrivaki değil sorudur, istemiyorsa musait değilim denir, bu da kabalik değildir, ne çıtkırıldım hatunlar var yok ben çağrılmadan gitmem vs, sanki hanım sultan da pullu davetiye bekliyor.....

Siz gitmek icin musaiy olup olmadigini sormussunuz. Arkadasiniz da tv izlemek gibi bir programi oldugu icin musait olmadigini belirtip ertesin gun davet etmis. Sizi basindan savmamis, istememezlik yapmamis. Gerekcesini size begendirmek zorunda degil. Durust davranip gercegi soylemis. Dosdogru bi tip belli ki. Bence sorun yapacak bir sey yok. Yalan soylese daha mi iyi?
Tv programi bizden onemli mi derseniz de; onemli olan tv programi degil, eglenmek icin kendine ayirdigi zaman

Ben de tvden gelecekler evinde program yapacaklar o sunacak sandım :KK53:
Tv izlemek için sizi kabul etmiyorsa ben olsam gitmem bırakın asosyal kalsın

Ne ayıp ayol :D
evde haftada 2 kere televızyon ızleyebılıyorsam ne ala
ama musaıt degılım cocugun dersleri var :)

Bazı arkadaşlar size gelelim mi musaitseniz olayını garip bulmuşlar ama bizim çevremizde de bu çok yaygindir hâlbuki. Hatta biz birine müsaade isteyip gittiğimizde başka zaman da onların arayıp gelmelerini umarız. Demek ki bazı kişilerde yaygın değilmiş onu anladım
Ben de çok şaşırdım ya. Bir yere gitmek için illa davet mi beklemek lazım. Samimi arkadaşımsa arar sorarım ne var yani bunda. Çok sormuşumdur müsaitseniz geleceğiz diye, onlar da bana sormuştur.

Bize gelenlerde genelde " şu gün musaitseniz gelmek istiyoruz " der. Yorumları görünce şaşırdım. Başka türlüsü nasıl oluyor anlamadım.

Çok yakın arkadaşmışsınız , olabilir öyle demesi. Başka bir işi vardır bahanesi de olmuş olabilir. Ertesi günde siz musait değilseniz , " o zaman başka zamana " demeniz gerekirdi.
Sonra zaten o sizi davet eder.
Kırılacak birşey yok.

Birkaç kez okuduktan sonra anlayabildim :KK23:herhalde dedim ünlü biri tv ye çıkıyor :rolleyes:
tvde programım var cümlesini kullanıp misafiri geri çevirebilme cesareti anca böyle olur diye düşündüm meğer evde tv seyredecekmiş :KK53: pes diyorum başka da birşey denir mi bilmiyorum baheneleri olabilir insanların hastalık sağlık filan ama o gece tv seyredicem ilk kez duydum alınırım gitmem herhalde bu kadar basit bir nedenle beni geri çevirebiliyorsa.....
bir ben mi yanlış anladım diyorum.
program diyince kendi çıkıyor sandım.:KK70::KK70::KK70:

tekrar izleden izleseymiş.

samimi olduğunuz için rahatça söylemiş ama aynı düşünemeyeceğinizi hesaba katmamış.

Niye aliniyosun ki. Uygun olan sudur: canim musait misin bu aksam? Eger musaitim derse sana gelmeyi dusunuyoduk dersin. Belki kadin bu aksam ayaklarını uzatip tv izlemek istiyodur olamaz mi?

Ben davet edilmeden gelelim mi? diye sormam .Hadi sordum dizisi benden daha önemli diye düşünüp asla gitmem..

Tv programı için insanları reddetmeyide hiç anlamam.
Neyin kafasını yaşıyor insanlar. Başı sıkışıncada diziyi açıp oradaki karakterlerle dertleşir artık.

Merhaba arkadaşlar,çok sevdiğim Bi arkadaşıma haber verdim.Müsaitsen akşam çaya gelmek istiyoruz diye.Bu akşam tv de programım var yarın gelirseniz daha çok sevinirim dedi.Ben yarın da benim misafirim var diyince o zaman buyrun gelin dedi.Ben sanki biraz alındım,başka zaman geliriz dedim siz olsanız ne yapar,ne düşünürsünüz???
Hiçbişey düşünmem, ortak bi kararla 3. bi alternatif gün belirlemeye çalışırım.. Sonuçta ortada bi samimiyet görmüş ki böyle cevap vermiş,onun sizi çağırdığı gün de sizin programınız varmış, o sizin için bişey düşünüyo mu?? Siz haftada 1 misafir kabul edersiniz kendi çocuğunuzun özel durumundan dolayı, belki o da haftada 1 tane program izliyodur onun için özeldir ayağını uzatıp çekirdek çitliycektir,keyfine bakıcaktır..bu kadar alıngan olmaya gerek yok bence ;)

Arkadaşınız dürüst davranmış. Neden alınıyorsunuz ki.
Gerçi bende söylemem gelmek isteyen kişiye öyle bir şey ama bana söylense alınmam da.

Gitmezdim o laftan sonra..Daha da o aramadan aramazdım.

kadın yalan mı söylemeliydi ille .başkası gelecek ya da evde yokuz filan mı demeliydi. müsait misiniz demişsiiiz o da sebebiyle hayır demiş.sonrada belliki alındıüğınızı düşünüp buyrun gelin demiş.bence hayatınızdaki böyle dürüst ve ince gönüllü insanları çıkarmayın .herkes sahte arkaşdalıktan bahsediyor neden acaba duymak istedikleri şeyleri söyleyen insanları tercih ettikleri için olabilir mi?

Çok komik bir bahane.

Müsait değilim dese daha yerinde ve doğru bir gerekçe sunmuş olurdu. Televizyona program var nedir ya ne ara çıldırdık bu kadar?

Valla ben başlığı okuyunca siz programa çıkacaksınız da bizi seyirci olarak cagiriyorsunuz sandım :-)
Ayıp etmiş bence. Başka bir misafir olsa o zaman amenna ya da bir yere gideceklerse ama program için ne bileyim garip.

Aynen canım, Seda Sayan gibi çıkın çıkın gelin minvalinde bir konuyla karşılaşacağım, aa sitede sunucularda mı varmış dedim.

Sonra arkadaşım programım var deyince, demek ki arkadaşı sunucuymuş dedim.

Ben de olsam kırılırdım, hastayım, misafirim var, kocam evde yok falan der insan, bu kadar dürüstlükte olmaz olsun :D

Müsaitsen demissin ve hayır cevabını almaya da hazırlıklı olmalıydı. önem verdiği beklediği bir program olabilir. Takılacak birşey değil bence. Samimi görmüş bahanesini belirtmiş. İlla müsait olacak değil ya. Ben takmazdım ama birdahakin de farklı bir yol izlerdim.

Back
X