TV programları piskolojimi bozdu..

Benim oglumda izliyor o programi hayattan soguyorum resmem insznlardan
Aklimda deli korkular herkesten korkuyorum iki oglum var en yakinlarima bile guvenemiyorum gidip kalmak istiyorlar ama aklimda manyak dusunceler koymuyorum evime en yakin misafirler gelse cocuklari kendi yatagima yada babasini onun otagina yolluyorum
Gercekten bu toplumu bu hale getirenler kahrolsun

Aslında o programlar hem iyi , hem kötü.
Bir nevi uyarı , ikaz bir nevide korku , kaygı durumları uyandıran bir etken bana göre...
Düşününce sokağa bırakmayın diye yüzlerce kez uyarı yapılıyor ama sokaklar çoluk çocuk kaynıyor tek başına gezen küçücük yaşlarda. Böyle olunca da kötü son malesef kaçınılmaz oluyor. Demem o ki tedbiri alalım uyarı yapan programlar çoğalsın bilinçlenelim... ama sana iyi gelmiyorsa da izleme , canını sıkmalarına müsade etme....
Ayrıcada çok iyi bir anne olursun şimdiden bu kadar koruma içgüdün ve manevi değerlerin yüksekken ;)

Valla o programlara bakarsak evden dışarı cikmamamiz lazım haklısın bende her gordugum için öyle düşünüyorum çoğu zaman acaba terorist mi katil mi falan filan ama iyi bişey değil bu gerçekten polyanna olunca da olmuyor ki temkinli olmak lazım yine de

Çözümüm şu. Evimde TV yok.
8 senelik evliyim,5 yaşında çocuğum var ve TV mız yok. Hepimiz için en iyisi.

Anneme gidince o programları görüyorum. Onları izleyip bı insanın normal kalabilmesi mümkün mü bilmiyorum.

benim en sevdiğim roman türü polisiyedir hatta sevil atasoy'un kitaplarını da aldım, Türk yazar da okuyayım diye :) dizilerim hep polisiyedir, polisiye dışında yabancı dizi izlemem. gerçekçi polisiye severim roman olsun dizi olsun film olsun. bir kere bile psikolojim kötü etkilenmedi bence bu kadar takmaya gerek yok böyle şeyleri. kendimizi, çoluğumuzu çocuğumuzu mecburen kollayacağız, daha fazla kollayacağız. o programları takip etmem ama denk geldiğim zaman özellikle çocuklara zarar verilen vakalarda ailenin hatalı olduğunu görmek mümkün.

mesela müge anlı'da bir süre önce bir kız çocuğu kayıptı, hemen ertesi gün çocuğun cesedini buldular. olayın daha başından ailesi hatalı. çocuk kuzeniyle oynamaya dışarı çıkmış, evden uzaklaşmışlar biraz. müge hemen dedi ki sen çocuğunu gözünün önünden neden ayırıyorsun, çok doğru. benim 15 yaşında kız kardeşim var, lisede arkadaş çevresi edindi, okulda bayağı sosyalleşti falan, şimdi arkadaşları dışarıda da görüşmek istiyor bizimkiler salmıyor mesela. hatta geçenlerde bir arkadaşının ailesi sitem etti, siz çocuğu neden salmıyorsunuz, biz kötü insanlar mıyız, ben onu evine bırakırdım (kardeşimi kastediyor) bir daha kızımı senin kızınla görüştürmeyiz falan dedi. hay hay dedik görüştürmezseniz o sizin seçiminiz, ortam kötü, kişisel algılamayın dedik kapadık konuyu. :)

Kadın programları izlemiyorum.

Oğluşlar sağolsun arı maya, kuzucuk, heıdı, harika kanatlar gibi EFSANEVİ çizgi filmler izliyorum. ;) :)

Geçen mutfakta bulaşık yıkarken nil oyaaa nil oyaaaaa diye şarkı mırıldanmaya bsşladım. Psikoloji yaşım, 36 dan 6 ya düştü iyi mi ;) ;) ;)

Back
X