ne bu ya biz amerikada mı yaşıyoruz gitgide birbirimizden uzak soğuk insanlar oluyoruz yakınca anne babalarımıza da isimleriyle hitab edersek şaşırmam ölçü kaçmadığı sürece samimiyet ifadesidir bunlar ben katılmıyorum ayrıca o programlarıda izlemiyorum sizde izlemezseniz bence iyi edersiniz
Düşüncelerinizi anılarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Göz önündeki insanlardan yola çıkarak - ilişkilerimizdeki hitap sorunlarına parmak basmak istemiştim.
Paylaşımlardan da anlaşıldığına göre amca - teyze - yavrum - evladım şeklindeki hitaplar zaman zaman sorun yaratabiliyor.
Hiç zor olmadığı ve ilişkide sorun yaratmadığı halde yabancılara hanım - bey diye hitap etmeyi nedense alışkanlık haline getirmiyoruz.
Maalesef tüm ikazlarıma rağmen oğlum da - ilk gördüğü kişilere abi - abla - teyze - amca diye hitap ediyor.lmaz:
Kaç yaş farka kadar abi - amca diyebiliriz ki? Bunun belli bir sınırı olmadığına göre karşı taraftan
farklı bir talep gelmedikçe hanımefendi beyefendi demenin doğruluğuna inanıyorum.
İnşaallah azimle oğlumu da bu ağız alışkanlığından vazgeçireceğim.
Sevgiler a.s.
Bence dogru diyorsun arkadasım .. Benim babama 'da sakalları azıcık uzayınca beyaz diye hacı amca diyorlarmıs !! Sonucta her sakallı hacı mı?? Allahtan babam bu tip seyleri önemsemeyen insan ..
Ama benim erkek arkadasımın babası 40'lı yaslarda dede oldugu icin torunlarına dede dedirtmiyormus .. Mesela ''Ahmet Baba'' derlermis .. Hala da öyle diyorlarmıs kimi neye tepki verip neyi normal göreceklerini bilmedigimizden dolayı hitaplarımızda ona göre olmalıdır ..delikafadulden
Düşüncelerime tercüman olan çok isbetli örnekler vermişsin canım.
kendi torununun dede demesine izin vermeyen bir insanı - başkalarının dede demesi nasıl da olumsuz etkiler.
Bir de hic dikkatinizi cekti mi bilmem ama arkadaslar, bazi sunucular konuklarina "sen,abla, amca, teyze,..." filan diye hitap ediyorlar amd kendilerine gelince "bana 'sen' diyemezsin, 'siz' demen lazim, yorumcu seyircilerime de" filan diye uste cikiyorlar. Ozellikle bu izdivac programlarinda. Ne sinir bozucu ya.
Ya belki karsımızdaki amca-teyze demekten hoslanmayacak .. Ve sonucta canlı yayın üsluba dikkat edilmesi gerekir ..Erkek arkadasım yanlıslıkla saskınlıktan ''amca'' dedi diye banka memuruna adam dövecekti neredeyse ..
Simdi biz bu adama ne demeliydik !! Yasından basından utan amerikada mıyız amca ?? Herkes o kelimelerden hoslanmaz sonucta .. Saygı duymak lazım ..:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?