• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üc aylik evlilikte mutsuzluk

Mrs3535

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
111
169
103
Merhaba hanimlar,

ben üc aydir evliyim. Esimi severek evlendim ama bu sevgi günden güne icimde azaliyor cünkü anlasamiyoruz.
Esimin geliri benden cok daha düsük ve borclari var. Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.

Onun yani sira baska sorunlarimizda var. Kiyafetime ve makjacima karisiyor ve kisitliyor. Kendisi bu aralar sabahlara kadar PS4 oyununu oynuyor ve benimle yada ev islerinle hic ilgilenmiyor. Dün mesela isten gelir gelmez benim erkek kardesimi cagirmis oynamak icin. Sadece bir saat oynucaz, sordu kiramadim dedi. Bu tabi bir saate kalmadi ve saatlerce oynadilar, bende yatak odasina gidip yattim. Bugün kardesime sordum, esim onu cagrmis, yani bana yalan söyledi. Bu kücük olay icimi iyice sogutu. Ona bu sabah icimi döken bir sürü mesaj yazdim ama kendisi daha uyanmadi. Suan is yerindeyim ve aglamamak icin kendimi cok zor tutyorum.

Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum. Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum.

NOT: Esimi mezuniyete yanimda istemem tamamen bu sabahki kizginligilmla alakali, yoksa tabiki yanimda olmasini istedigim ilk insan. Ondan utandigim falan düsünülmüs bu kesinikle dogru degil!!

Son düzenleme:
Hanginizin daha çok kazandığının önemi yok. Siz evlisiniz. Tersi durumda da o ödeyecekti. Eğer evine bağlı, sorumluluklarının bilincinde bir adamsa yaptığınız çok yanlış. Evlenirken maaşını ve borçlarını biliyordunuz büyük ihtimalle. Ama eğer bunları saklayarak evlendiyse haklisiniz.

Hanginizin daha çok kazandığının önemi yok. Siz evlisiniz. Tersi durumda da o ödeyecekti. Eğer evine bağlı, sorumluluklarının bilincinde bir adamsa yaptığınız çok yanlış. Evlenirken maaşını ve borçlarını biliyordunuz büyük ihtimalle. Ama eğer bunları saklayarak evlendiyse haklisiniz.

Dügün masraflarini karsiliya bilmek icin bir kac aydir saglik sigortasini ödememis ve bu hafta toplu olarak ödenmeseydi haciz gibi birsey gelcekdi. Biz yurt disinda yasiyoruz ve bu rakam 1300€ ve benim bundan haberim yoktu. Onun haricinde vergi borcunu kapatmak icin ben nisanliyken kredi almistim cünkü esime verilmiyor. O bu parayi bana her ay veriyordu ama onuda aylardir veremiyor ve ben üstlenmek zorundayim. Evet bunlari bilerek evlendim ama ev ile alakali ödemelerede üstüme binince artik tasiyamiyorum.

Dügün masraflarini karsiliya bilmek icin bir kac aydir saglik sigortasini ödememis ve bu hafta toplu olarak ödenmeseydi haciz gibi birsey gelcekdi. Biz yurt disinda yasiyoruz ve bu rakam 1300€ ve benim bundan haberim yoktu. Onun haricinde vergi borcunu kapatmak icin ben nisanliyken kredi almistim cünkü esime verilmiyor. O bu parayi bana her ay veriyordu ama onuda aylardir veremiyor ve ben üstlenmek zorundayim. Evet bunlari bilerek evlendim ama ev ile alakali ödemelerede üstüme binince artik tasiyamiyorum.
Sonuç olarak siz bir silesiniz. Bakın siz çalışmasaydınız bunların hepsi onun omuzlarında olacaktı ama herkese normal gelecekti. Sizce de haksızlık değil mi. Eğer bu nedenlerle sevginiz bittiyse zaten sevmemişsiniz.

Merhaba hanimlar,

ben üc aydir evliyim. Esimi severek evlendim ama bu sevgi günden güne icimde azaliyor cünkü anlasamiyoruz.
Esimin geliri benden cok daha düsük ve borclari var. Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.

Onun yani sira baska sorunlarimizda var. Kiyafetime ve makjacima karisiyor ve kisitliyor. Kendisi bu aralar sabahlara kadar PS4 oyununu oynuyor ve benimle yada ev islerinle hic ilgilenmiyor. Dün mesela isten gelir gelmez benim erkek kardesimi cagirmis oynamak icin. Sadece bir saat oynucaz, sordu kiramadim dedi. Bu tabi bir saate kalmadi ve saatlerce oynadilar, bende yatak odasina gidip yattim. Bugün kardesime sordum, esim onu cagrmis, yani bana yalan söyledi. Bu kücük olay icimi iyice sogutu. Ona bu sabah icimi döken bir sürü mesaj yazdim ama kendisi daha uyanmadi. Suan is yerindeyim ve aglamamak icin kendimi cok zor tutyorum.

Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum ama ben günden güne ölüyorum. Emek harcadigim bu iliskiyi bitirmelimiyim? Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum. Bu evlilik bir hata gibi geliyor bana ama onsuz daha mutlu olabilirmiyim bilmiyorum gercekten.

Not: Positiv olanlar sadece aileme saygili olmasi, onu sevmem ve güvenmem, onunda beni sevdigini düsünüyorum, hepsi bu.

Adamı eze eze bi hal olmuşsun
Yeni mi çıktı borçları?
Bizim de durum öyle ama sonuçta adam kazandığını ortaya koyuyor
AramıZda paranın lafı olmaz

Yüksek lisans mezuniyetinde niye istemiyosun? Ne güzel işte yanında olmaktan gurur duyar.

Ben de eşimle saatlerce ps4 oynuyorum
İşleri de canımız istediğinde yapıyoruz
Bu konuda 2 saat oynayınca hadi 1 saat de iş yapalım diye kaldırırsın sonra yine oynasın

Merhaba hanimlar,

Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum ama ben günden güne ölüyorum. Emek harcadigim bu iliskiyi bitirmelimiyim? Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum. Bu evlilik bir hata gibi geliyor bana ama onsuz daha mutlu olabilirmiyim bilmiyorum gercekten.

Not: Positiv olanlar sadece aileme saygili olmasi, onu sevmem ve güvenmem, onunda beni sevdigini düsünüyorum, hepsi bu.

Evlenmeden önce eşinin ne kadar maaş kazandığını ve borçlarını bilmiyor muydun?
Biliyorsan bu duruma yapabilecek bir şey yok, ama örnek veriyorum sana 5 bin lira kazanıyorum dedi de 2 bin lira mı alıyormuş bunu mu öğrendin ya da borç olduğunu bilmiyordun da evlendikten sonra mı çıktı bu borç.

İşin içerisinde yalan dolan yoksa, düğündeki takılarımı satar borcu öderim. Eşim de çalışır ben de zamanla her şey yoluna girer.

Ps olayını abarttığını düşünüyorum oynayabilir, adam dışardaki cafelerde sabaha kadar oynamıyorki evde oynuyor. Erkekler çocuk gibi, benim eşim de oynar hatta seninki gibi kardeşimi çağırır, oynarlar.

Sonuç olarak siz bir silesiniz. Bakın siz çalışmasaydınız bunların hepsi onun omuzlarında olacaktı ama herkese normal gelecekti. Sizce de haksızlık değil mi. Eğer bu nedenlerle sevginiz bittiyse zaten sevmemişsiniz.
Haklisiniz ama onunla alakali problemim sadece para konusu degil. Genel olarak birseyler yolunda gitmiyor sanki. Mutlu olamiyorum. belkide sorun bende

Daha 3 ay olmuş evleneli evlenmeden önce maddi durumunu da borçlarını da pekala biliyordunuz şimdi mi sorun oldu? adam ne yapsın ki kumar oynayıp borç yapmadı ya. Düğün masrafları nedeniyle sağlık sigortasını ödeyememiş o zaman fedakarlık edip düğün yapmasaydınız ya da daha makul birşeyler olsaydı, vergi borcu varmış kredi çekemediği için siz çekmişsiniz

ama başına kakacaktınız madem hiç yapmasaydınız yani eşler arasında bunların konu olup da yok soğudum falan ben kabul edemiyorum meazuniyet töreninde bile adamı yanınızda istemiyorsunuz bunun borçla falan alakası yok siz malesef eşinizi sevmiyorsunuz neden evlendiniz onu da anlamadım 3 ayda bu raddeye gelinir mi senelerce borç ödüyorsunuz sanki cefa olmada sefa olmaz

Bence mutsuzlugunuzun tek sebebi para. Bu yüzden de saydığınız diğer şeyleri siz cımbızla çekip kendinize ayrılmak için bahane olarak bulmussunuz. Bu adam sizden daha çok kazansaydi ve borcu olmasaydi, böyle şeyleri hiç sorun etmezdiniz. Ayrılmak istiyorsanız ayrılın. Çünkü siz zaten şu an evli bir insan gibi düşünmüyorsunuz. Aynı durumda siz olsanız ve eşiniz size sürekli bu muameleyi yapsa ne hissederdiniz?

Aşılabilir Şeyler bu anlattıklarınız . Bence hemen gemileri yakmayın.

onu yanınızda götürmek istememeniz ondan utandığınız için sanırım. yüksek lisanslı arkadaşlarınızla azıcık maaş alan eşinizi tanıştırmak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla. sevgiliylen sorun olmayan statü farklılıkları evlenince su yüzüne çıkıyor ve aşk bunu kapatacak kadar kuvvetli değilse hor görme ve ezme hissi baskınlaşıyor.

Tesekür ederim hanimlar.. gözümü actiniz. Ben esimi seviyorum ve mutlu olmak istiyorum. Para konulari, borc bunlari daha önce yasamadigim icin bana agir geldi ama evlilkte buna gögus germek gerek demek ki.

onu yanınızda götürmek istememeniz ondan utandığınız için sanırım. yüksek lisanslı arkadaşlarınızla azıcık maaş alan eşinizi tanıştırmak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla. sevgiliylen sorun olmayan statü farklılıkları evlenince su yüzüne çıkıyor ve aşk bunu kapatacak kadar kuvvetli değilse hor görme ve ezme hissi baskınlaşıyor.
Kesinlike bu nedenle degil. Sadece ona cok kizginim ve bu günün tadini cikaramicam o yanimda olsada olmasada

Hanimefendi evlilik sevgililige benzemiyor
Ayne eve girince, sorumlugu surekli ustlenmekten bikmissiniz
Bana gore, simdi burda taslayanlar da olacaktir ama her iki tarafin sosyoekonomik sinifi, egitimleri, kazanclari, is durumlari cok cok farkli olunca evliligin uyumsuz olma olasiligi cok cok daha fazla
Ne yazik ki siz de uyumsuz bir ciftsiniz
Seviyorum diye evlenmissiniz ama pek uyumlu bir cift degilsiniz. Yani yazmissiniz ki siz yuksek lisanstan mezun oluyorsunuz, anladigim kadariyla da esiniz nitelikli olmayan bir iste calisiyor. Davul bile dengi dengine. Ben PhD terkim, iyi bir meslegim var, kendimi taniyorum, borcu olan, geliri yerlerde surunen birini hoslansam bile maddi olarak hayatbotu sirtimda tasiyamam. Bazi insanlar icin bu konu onemli, bazilari icin degil; benim icin de sizin icin de onemli. Evlenmeden once anlayamamissiniz ama sizin icin de onemli. Maalesef kendinize uygun olmayan birini sevmissiniz.
O yuzden de bir tavsiyem yok, uyumsuzluk, birbirine benzememe asilacak bir sorun degil
Esiniz de borc konusunda sizi kandirmis resmen.

Son düzenleme:
Eşinizle oyun meselesini karşınıza alıp güzelce konuşun, hayatım işte belli bi saat oyna bende o sırada şu işlerimi hallederim gibi. Ergen gibi dolu dolu mesaj atmak kusura bakmayın ama sevgiliyken olur. Bence siz *evlilik* kavramının ne olduğunu anlayamamışşınız.

maddi açıdan size benziyoruz. 1 senelik evliyiz. borçların çoğu bende. ama ben hiç senin gibi bunalım yaşamadım. adamın edi budu belliydi. ben onu öyle sevdim öyle kabul ettim. hala delice aşığım...
elinden geleni fazlasıyla yaptığını biliyorum bu bana yeter. tahsili benden yüksek olmasın rağmen nasibi o kadar. ötesi olmuyorsa zorlamanın kendini hasta etmenin anlamı yok. ölümlü dünya. ne kasıyoruz ki...

eğer eşine çok aşıksan bu evlilik için mücadele etmek zorundasın. saçını makyajını onun istediğine yakın bir şekilde yapabilirsin. mesela ben kısa eteği çok seviyordum. ama eşim özel günler dışında pek sıcak bakmadı. bende giymiyorum. bana bakışlarının değişmesini istemem. aynı şekilde bende onun bir kaç kıyafetini sevmiyordum. o da onları giymeyi bıraktı. benim kızıl saçlarımı pek istemiyordu. sebebini sordum aşırı dikkat çekiyor dedi. bende kızıl kahve yaptım biraz daha doğal durdu :) ortasını bulun bazı şeylerin.

oyun konusunda da anlaşabilirsiniz. 2 saat oyunsa 2 saatte benimle gezeceksin deyin. siz birşeyler ayarlayın. herşeyi erkek yapsın diye beklemeyin. belki o da sizden bekliyordur. siz yapın o da yapar.
küsüp kenara çekilme kardeşim.

ve şimdi silkelen güzelce giyin kuşan eşini de güzelce giydir. tak koluna eşini. mezuniyetine eşinle git. o senin kocan. tabi ki de kocanla gideceksin.

Ev düzeni ve işleri konusunda oturup karşılıklı uzlasmaniz ve görev dağılımı yapmanız gerek diye düşünüyorum.Mali konularda taşıyabileceğinizden fazlasini yüklenmeyin.Ortada aşırı bir borç varsa gidip bir ek iş yapabilir ve ya bir yakınından borç alıp daha uzun vadede ödeyebilir eşiniz de.Sonucta siz bir ciftsiniz ve sorumluluk olarak esitsiniz ama bahsettiginiz durumda siz ebeveyn o çocukmuş gibi algiladim.

Back
X