• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üc aylik evlilikte mutsuzluk

Merhaba hanimlar,

ben üc aydir evliyim. Esimi severek evlendim ama bu sevgi günden güne icimde azaliyor cünkü anlasamiyoruz.
Esimin geliri benden cok daha düsük ve borclari var. Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.

Onun yani sira baska sorunlarimizda var. Kiyafetime ve makjacima karisiyor ve kisitliyor. Kendisi bu aralar sabahlara kadar PS4 oyununu oynuyor ve benimle yada ev islerinle hic ilgilenmiyor. Dün mesela isten gelir gelmez benim erkek kardesimi cagirmis oynamak icin. Sadece bir saat oynucaz, sordu kiramadim dedi. Bu tabi bir saate kalmadi ve saatlerce oynadilar, bende yatak odasina gidip yattim. Bugün kardesime sordum, esim onu cagrmis, yani bana yalan söyledi. Bu kücük olay icimi iyice sogutu. Ona bu sabah icimi döken bir sürü mesaj yazdim ama kendisi daha uyanmadi. Suan is yerindeyim ve aglamamak icin kendimi cok zor tutyorum.

Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum ama ben günden güne ölüyorum. Emek harcadigim bu iliskiyi bitirmelimiyim? Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum. Bu evlilik bir hata gibi geliyor bana ama onsuz daha mutlu olabilirmiyim bilmiyorum gercekten.
Yüksek lisans yapıp eşinin borcunu ödemek :110: evlenmeden önce bunların olacağını biliyor muydunuz?

Merhaba hanimlar,

ben üc aydir evliyim. Esimi severek evlendim ama bu sevgi günden güne icimde azaliyor cünkü anlasamiyoruz.
Esimin geliri benden cok daha düsük ve borclari var. Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.

Onun yani sira baska sorunlarimizda var. Kiyafetime ve makjacima karisiyor ve kisitliyor. Kendisi bu aralar sabahlara kadar PS4 oyununu oynuyor ve benimle yada ev islerinle hic ilgilenmiyor. Dün mesela isten gelir gelmez benim erkek kardesimi cagirmis oynamak icin. Sadece bir saat oynucaz, sordu kiramadim dedi. Bu tabi bir saate kalmadi ve saatlerce oynadilar, bende yatak odasina gidip yattim. Bugün kardesime sordum, esim onu cagrmis, yani bana yalan söyledi. Bu kücük olay icimi iyice sogutu. Ona bu sabah icimi döken bir sürü mesaj yazdim ama kendisi daha uyanmadi. Suan is yerindeyim ve aglamamak icin kendimi cok zor tutyorum.

Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum ama ben günden güne ölüyorum. Emek harcadigim bu iliskiyi bitirmelimiyim? Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum. Bu evlilik bir hata gibi geliyor bana ama onsuz daha mutlu olabilirmiyim bilmiyorum gercekten.

Bana biraz depresif bi haliniz varmış gibi geldi borç konusunda o siZden çok kazansa ve borcunuz olsa ödemeyecek bi insan mı öncelikle bunu netleştirmek lazım haa değil eşim olsa ödemez diye düşünüyorsan bişey diyemem. Artık evlendiniz evlenmeden önce bu borcu biliyorsan evlendikten sonra sızlanmak bişey ifade etmiyor. Eğer ikinizin ortak yaptığı bi borç ise düğün borcu eşya borcu vs ha eşin Ödemiş ha sen sonuçta borç ikinizin bişey değişmez. Kusur aramak istesek hepimizin eşinde kendinde kusurları var. eşin çalışmasa çabalamasa evde devirse yatsa da sen borç ödesen haklısın ama adam da çalışıyo. Seni tatmin etme se de katkısı var şimdiden sen ben ayrımına girdiyseniz ömrünüzü tüketirsiniz karşılıklı yıpranırsınız

Evlenirken dusuk maasli ve borclu bir erkek oldugunu bilmiyor muydun?
Neden evlendim.madem?

Bu konuda haksizsin.

Ilgil alaka konularinda haklisin

Oturup adam akilli konus
Boyle giderse bu evliligin uzun omurlu olmayacagini net olarak soyle

Bu arada da sakin hamile kalma
Sakin
Cocuk olunca degisir diye sakin dusunme
Cocuk olunca kimsenin huyu degismiyor

Siz eşinizi sevmiyorsunuz bence ve onun yüzüne ekonomik sıkıntıyı vurarak kendinizden soğutuyorsunuz düşünsenize adamın yanında onu sürekli küçümseyen yetersiz gören bi kadın var. Öyle bi algı yarattınız.
Evlenirken borcunu gizledi mi sizden. Eşiminde vardı. Beraber çalışır öderiz dedik destek olduk ben işsizden eşimde bnm borcumu ödedi. Eğitimim için masraf yaptı her istediğimi aldı. Şimdi bnm iyi bi işim var şükür ve bende borçları ödüyorum onun maaşı ise evi geçindiriyor benm tüm giderlerimi karşılıyor. Evlilik bu Yani.

Ozaman adami ezmeyip zengin koca bulacaktin cicim, siz kendinize sorun ariyorsunuz sizin maasiniz yuksek olmasi borc odemek, ya da ev isinize yardim etmemesi sevginin bitmesi icin sebep degil.Egonuz tatmin olmadigi icin bukadar sinirlisiniz esinizi sevmemissiniz yaniniza bile yakistiramiyrsunuz ki mezuniyete istemiyorsunuz. Ben boyle hissettim

Evlenirken dusuk maasli ve borclu bir erkek oldugunu bilmiyor muydun?
Neden evlendim.madem?

Bu konuda haksizsin.

Ilgil alaka konularinda haklisin

Oturup adam akilli konus
Boyle giderse bu evliligin uzun omurlu olmayacagini net olarak soyle

Bu arada da sakin hamile kalma
Sakin
Cocuk olunca degisir diye sakin dusunme
Cocuk olunca kimsenin huyu degismiyor
Cocuk konusu daha cok uzak

Ben herseyin bukadar üstüme gelecegini tahim edememistim

Bana biraz depresif bi haliniz varmış gibi geldi borç konusunda o siZden çok kazansa ve borcunuz olsa ödemeyecek bi insan mı öncelikle bunu netleştirmek lazım haa değil eşim olsa ödemez diye düşünüyorsan bişey diyemem. Artık evlendiniz evlenmeden önce bu borcu biliyorsan evlendikten sonra sızlanmak bişey ifade etmiyor. Eğer ikinizin ortak yaptığı bi borç ise düğün borcu eşya borcu vs ha eşin Ödemiş ha sen sonuçta borç ikinizin bişey değişmez. Kusur aramak istesek hepimizin eşinde kendinde kusurları var. eşin çalışmasa çabalamasa evde devirse yatsa da sen borç ödesen haklısın ama adam da çalışıyo. Seni tatmin etme se de katkısı var şimdiden sen ben ayrımına girdiyseniz ömrünüzü tüketirsiniz karşılıklı yıpranırsınız
Yorumunuz icin cok tesekür ederim, haklisiniz ayrim olmamali

Merhaba hanimlar,

Senin ki aşk sevgi değil menfaat para bitti aşk bitti olmuş canım. Ve önceden de biliyor mussun zaten .haksızsın bence .

Bence birbirinize göre olmadığınız halde bunu göremeyip evlenmişsiniz. Seviyor olsanız ve borç konusunda ya da geliri konusunda yalan söylemediyse bu kadar soğumazdınız. Bundan daha önemli bir sorun var ki o da kısıtlama konusu. İçinizden "Hem eve düzgün para getiremiyor, utanmadan giydiğime karışıyor" diye düşünüyorsanız eğer, kısıtlamanın başlı başına bir sorun olduğunu görmelisiniz bence.
İleride bir de bu konuda taviz verdiğiniz için pişman olmayın sonra.

Evlenirken bir cok seyi biliyordum. Gelirinin daha fazla oldugunu söylemisti ama gercekte daha az aliyor ve bu bizi, daha cok beni, haliyle zorluyor. Belkide alisma sürecinin bi parcasidir bu ruh halim. Bazen bende cok üstüne gittigimin farkindayim ama kendimi caresiz hisetigimden oluyor bunlar

Daha maddi konuları aşamazsanız evliliğin getirdiği bol yokuşlu zamanları hiç aşamazsınız..Siz fazla kazanıyor olabilirsiniz eşinizi ezmeyin bu sebeplerden fani hayat hiç belli olmaz Allah esirgesin bir hastalık durumunuz olur eşinizin kazandığı az dediğiniz 3 kuruşa muhtaç olursunuz..O zaman bu halinize şükredersiniz veya daha isyankar olursunuz..
Sizin sıkıldığınız şey omuzunuzda fazla yük varmış hissi.. Her ikinizin de adaptasyon süreci evliliğe zehir etmeyin bunu kendinize..

Merhaba hanimlar,

NOT: Esimi mezuniyete yanimda istemem tamamen bu sabahki kizginligilmla alakali, yoksa tabiki yanimda olmasini istedigim ilk insan. Ondan utandigim falan düsünülmüs bu kesinikle dogru degil!!
Bence birbirinizi seviyosanz gelire ve borclara takılmayn ben çalistgm donemde esimin maasinın 2katini aliyordum borclarda vardi ama sıkıntı etmedm hic şmdi 2cocugum var esimin işide dúzeldi ben çocuklarımı büyútuyorum bence biraz sabır

Yeni evli depresyonuna girmiş olabilirsiniz. Bazı kadınlar farketmiyor ama hiç sorun olmasa da mutsuz hissedebiliyorlar bir kaç arkadaşıma da olmuştu.

Kedinin ve eşinize zaman verin . Ayrıca yaptıklarınızı yüzüne vurmayın kendinizden soğutmayın adamı . Düşünsenize aynı şeyin size yapıldığını .

Merhaba hanimlar,

NOT: Esimi mezuniyete yanimda istemem tamamen bu sabahki kizginligilmla alakali, yoksa tabiki yanimda olmasini istedigim ilk insan. Ondan utandigim falan düsünülmüs bu kesinikle dogru degil!!
Evlilik çocuk oyuncagı degıl. Sevgili degılsın artık kafana göre ayrılmak çok sacma. Bilmiyomuydun bu adamın borcunu

Eşinin yanlışları olsada genel manada adama acıdım ben.uc aylık evlilik ve söylenilen, sarfedilen sozler,hissedilen duygular olmaması gerektiği gibi.adami elde edince gözünde küçülmüş olay bu.kendini tepelerde filan görüyorsun onu aşağıya bakarak seyrediyorsun.iyi günde kötü günde söz vermedinizmi siz?

Back
X