• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç aylık iğne Hakkında

Ahh ne cektim ondan..bende 3 doz oldum ve sonra biraktim ve taammm 1 sene regl olamadim hemde hic..nokta kadar bile
Tam bir yil etkisinin gecmesini bekledim resmen o 1 yil menepoz gibi zordu sonra olmaya baslayinva aylik igne olan mesignaya dondum ve cok memnunum her ay oluyor duzenli sekilde ve hic dengemi bozmuyor
Peki o süreçte jinekologa gittiniz mi acaba?

Aynen. Büyük konuşmayayım ama.. ne spiral ne iğne ne hap. Hiçbirini kullanmam asla. Canımdan önemli mi ? Eşim korunsun korunuyorsa. Korunmuyorsa da kendi bilir beyefendi :KK66:
+1 Istenmeyen gebelikleri onlemek cok onemli ama bunu yaparken vucut tahrip edilmemeli. Hormonlar vucudumuz icin cok onemli ve uzun vadede etkileri cok yuksek. Maalesef yeterince onem verilmiyor hormon duzenine.

+1 Istenmeyen gebelikleri onlemek cok onemli ama bunu yaparken vucut tahrip edilmemeli. Hormonlar vucudumuz icin cok onemli ve uzun vadede etkileri cok yuksek. Maalesef yeterince onem verilmiyor hormon duzenine.
Doktorlar yeterince bilgilendirmiyorlar mesela bana doktor tavsiye etti iğneyi sadece progestoron hormonu var hiç bir zararı yok denildi ama benim acayip dengemi bozdu

Bende aylik igne oluyorum iki senedir sukurler olsun hamilelik olmadi bugune kadar.. donemsel streslerde regl gecikti kan testi yaptrdim. Tek sorun regl donemi 4gunde biterkn 1 hafta uzadi normalde keser diyolar bende uzatti

Ben ilk doğumdan sonra 2 sene boyunca 3 aylık iğne vuruldum. Bu sürede adet göremedim. İğneyi bıraktıktan 1.5 sene sonra doktora giderek ancak olabildim.çünkü artık bebek düşünüyorduk. Malesef daha sonra düzenli adet olmama ve aslında kolay hamile kalmama rağmen iğneyi bıraktıktan ancak 3 sene sonra hamile kalabildim. Yani bütün dengem altüst oldu. Kesinlikle vücuduna hormon yüklemesi yaptırma. Tekrar bebek düşündüğün zaman hamile kalman için çok zaman geçmesi gerekiyor. Ben çok pişman oldum.

Ben de aylık olanlarla korunuyordum ve hamileyim suanda :)

Kiminle konussam iğneyle korunurken hamile kalmış. Ya koruyuculuğu yok ya da süresi var. Benim dengemi de alt üst etmişti.
Bendemi igneye baslasam :KK48:. 3 cunciye cok kararsizim.. Soyle kazadan kalsam diye dusunuyorum :KK45:

Istemeden hamile kalmak da kotu ama dis gebelik daha kotu bence. Lateks alerjisi olanlar icin farkli tipte prezervatifler var diye biliyorum. Bir arastir istersen. Dogru kullanildiginda en az zararli yontem bu.
Ben şuan hamileyim şimdiden düşünüyorum dogumdan sonra nasıl korunmam gerek diye. Dediginiz gibi erkegin korunması en akıllıca olan ama. Beni cinsellikten sogutuyor o şey yani canımın yanması bide sanki orda yabancı bir madde varmış gibi hissetmem cabası. Hiç yaşamasam daha iyi dedirtiyor. Alerjiden dolayı mı oluyordur acaba. Yoksa herkez mi böyle hissediyor onu kullanmaya alışana kadar.

Aylık iğneden daha çok memnunlar onu yaptırın isterseniz
Ben doğum yapınca mecbur üç aylık yaptırdım pişman oldum
evet Bu ay yapticam bakalim .Bende cok korkuyorum hamile kalirsam diye Ikizlerim var .Cok yoruluyorum zaten Tek basima bakiyorum .supriz olmasinda ben artik her onlemi almak istiyorum

Ben şuan hamileyim şimdiden düşünüyorum dogumdan sonra nasıl korunmam gerek diye. Dediginiz gibi erkegin korunması en akıllıca olan ama. Beni cinsellikten sogutuyor o şey yani canımın yanması bide sanki orda yabancı bir madde varmış gibi hissetmem cabası. Hiç yaşamasam daha iyi dedirtiyor. Alerjiden dolayı mı oluyordur acaba. Yoksa herkez mi böyle hissediyor onu kullanmaya alışana kadar.
Yok ya herkes oyle hissetse kullanilir mi? Belli ki ya direkt yapilan malzemeye alerjin var ya da onlarin ustune bazi kimyasallar suruluyor, ya da esans falan ona alerji var. Baska markalari ve cesitlerini deneyin. Normalde yanma falan olmaz.

Öncelikle lütfen konumu hemen taşımayın ilgili bölümde cevap veren olmuyor :KK43:
Ben doğumdan bu yana 3 doz yanı 9 aydır üç aylık iğne kullanıyorum. Ama inanılmaz dengemi bozdu adetten kesildim sürekli lekelenme yaptı
Şimdi iğneyi bıraktım. Daha önce kullanmış olan hamınlar adet olmaya ne Zaman başladınız ne Zaman eski düzeninize döndünüz acaba ?? hamile kalsam (Allah korusun) Nasıl anlayacağım çok gıcık bir durum :KK43:
canım dogumdan sonra adet cok düzensiz olabiliyor benimki düzenliydi sindi yine düzensizlesti.
condom kullanmak daha mantıklı uzun süre. internette gayet uygun fiyatta bulabilrsnz

Back
X