Üc oglum var kizim olmadi diye esimin ailesi...

taptap05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
30
3
86
43
Merhaba herkeze

Uzun zamandir icimde tasidigim birseyi sizlerle paylasmak istiyorum ve sizden biraz akil istiyorum bu konuda.

rabbime sükürler olsun üc tane oglum var.ikisi pes pese oldu ücüncü süpriz oldu evimizin kücük sehzadesi nesesi. Bir gün olsun kizim yok diye icerlenip düsünmedim saglikli hayirli evlat diledim hamileligimde hep kiz erkek mühim degil.
Amaa esimin ailesi yillardir sakayla karisik hep bana laf atiyorlar.bilakiz babasi yani kayinpederim. Ilk baslarda saka yapiyorlar deyip gecistiriyordum ama ücüncü oglum 1,5 yasinda ondan beri daha da bi taktilar insan icinde bile " bi kiz beceremediler" gibi "bi kiz olmadi" "mirasimi kiz yapana birakicam ". gibi sözler! yok ben hamileyken inanmadilar oglan oldugma dogumda bebegimle ben ölümden döndük ikimizde, ben yogun bakimdayken onlar bebegin pipisinin resmini istemisler inanmak icin.bebekle benim
Nasil oldugum yani önemsiz!

Esimin bir erkek kardesi var tek oda evlendi sükürler olsun eltimde bebek bekliyor 15.haftada cok mutluyuz!
Ama ilk günden beri onada diyorlar kiz olucak bunlar beceremedi sizinki prenses olcak felan , eltiminde gözünü korkuttular.

Asik sorun onun hamile oldugnu ögrendiklerinden beri igneyici sözler her firsatra artzi, insan ici demiyorlar sürekli konu bizim kizimizin olmadigi. Neler his ettigimi düsünebiliyormusunuz????

Dün eltime bebegin kiza benzedigni söyledi doktor, yani bundan sonra vay halimize. Biz cok sevincliyiz bebek gelicek diye ama büyükler isin civigini cikardi ve ben artik daha tahamül edemiyorum. Sürekli aglayip icime atiyorum zoruma gidiyor. Ben bi gün bile kizim yok demedim elalemi aldi derdi hep büyükler saygili olalim diye susuyorum ama artik dayanamiyorum..... Ben napmaliyim bilmiyorum artik aile ortamina girmekten korkuyorun beni hep rezil ediyor

Siz olsaniz nasil davranirdiniz????

Bende onlari rezil ederim net. Becerebiliyosaniz siz deneyin belki kiziniz olur derim. Herkesin icinde derim hemde. Saygisizlikmi? Evet. Umrumdami? Hayir. Neden beni kirani kirmaktan cekineyim? Esinin tutumu ne bu konuda? Yada laf soktuklarinda napiyosun? Ben mutluyum halimden kime ne falan derim yani boyle sacmalik olurmu? Benim esim tek cocuk ve 30 yasinda. Evlendikten bi bucuk sene sonra hamile kaldim ki bi sene bilerek yapmadim. Kayinpederim babamdan iyidir sagolsun. Bigun saka yapti bi bucuk senede bi tane cocuk yaptiniz amma yavassiniz dedi. Biz bi bucuk senede bi tane yaptik sen 30 senede bi tane yapmisin dedim aninda. Gulduler ama ben asik suratla odadan ciktim. Kizdinmi kizim dedi. Kizdim tabi boyle lafmi olur dedim. Kimseden lafini esirgeme.uzulmektense sana karsi mesafeli olmalari gerektigini bilsinler

Siparişle olmuyor Allahın takdiri deyin. Hiç çocuğunuz olmayadabilirdi o zaman ne yapacaklardı. Her durumda insan sukretmeyi bilmeli!!!!!

Canım kızın olsa bir erkek doğuramadı, erkek anası olamadı, soyumuzu drvam ettiremedi ezikliği yaşatırlardı.

Mesele torunuj kız erkek olması değil. Olmayan üzerinden laf söylemek, sizi üzmek ve yıpratmak.

Bir daha lafı oldu öu madem kız torun heveslisisiniz bir daha erkek torunlarınızı göstermem ben de, de. Korkut:) çok hevesliyse kendisi bir kız doğursun, torunun faydası yok diyin.

Yeni evlendim. Başladılar çocuğu olmuyor diye söylenmeye. Hamile kaldım. Çok erken dediler... Kız bebek oldu sevindiler ama laf sokup durdular. Şimdi yine hamileyim yine erken oldu diyorlar. Doktor önce erkek dedi. Erkekler hayırsız olur diyip kıza kız kardeş gerekliydi dediler. Sonra dokyor kız dedi meşer bebek kızmış;)

E bir erkeği beceremediniz dediler. Yani amaçları sadece laf söylemek. Kız torun sevmek değil.

Boşverin hiç takılmayın. Ne kızlar var erkek gibi ya da ne erkekler var kız gibi. En güzsli sağlıklı ahlaklı güçlü ve iyi olmalaır...

Merhaba herkeze

Uzun zamandir icimde tasidigim birseyi sizlerle paylasmak istiyorum ve sizden biraz akil istiyorum bu konuda.

rabbime sükürler olsun üc tane oglum var.ikisi pes pese oldu ücüncü süpriz oldu evimizin kücük sehzadesi nesesi. Bir gün olsun kizim yok diye icerlenip düsünmedim saglikli hayirli evlat diledim hamileligimde hep kiz erkek mühim degil.
Amaa esimin ailesi yillardir sakayla karisik hep bana laf atiyorlar.bilakiz babasi yani kayinpederim. Ilk baslarda saka yapiyorlar deyip gecistiriyordum ama ücüncü oglum 1,5 yasinda ondan beri daha da bi taktilar insan icinde bile " bi kiz beceremediler" gibi "bi kiz olmadi" "mirasimi kiz yapana birakicam ". gibi sözler! yok ben hamileyken inanmadilar oglan oldugma dogumda bebegimle ben ölümden döndük ikimizde, ben yogun bakimdayken onlar bebegin pipisinin resmini istemisler inanmak icin.bebekle benim

Esimin bir erkek kardesi var tek oda evlendi sükürler olsun eltimde bebek bekliyor 15.haftada cok mutluyuz!
Ama ilk günden beri onada diyorlar kiz olucak bunlar beceremedi sizinki prenses olcak felan , eltiminde gözünü korkuttular.

Asik sorun onun hamile oldugnu ögrendiklerinden beri igneyici sözler her firsatra artzi, insan ici demiyorlar sürekli konu bizim kizimizin olmadigi. Neler his ettigimi düsünebiliyormusunuz????

Dün eltime bebegin kiza benzedigni söyledi doktor, yani bundan sonra vay halimize. Biz cok sevincliyiz bebek gelicek diye ama büyükler isin civigini cikardi ve ben artik daha tahamül edemiyorum. Sürekli aglayip icime atiyorum zoruma gidiyor. Ben bi gün bile kizim yok demedim elalemi aldi derdi hep büyükler saygili olalim diye susuyorum ama artik dayanamiyorum..... Ben napmaliyim bilmiyorum artik aile ortamina girmekten korkuyorun beni hep rezil ediyor

Saygılı olmak için susuyorum demişsiniz ya, Yanlış yapıyorsunuz. Saygı karşılıklı olan bir şeydir. Onlar size siz onlara göstermeniz gerekir. Ben sizin yerinizde olsam. Bri daha çocuklarımla onlara gitmem. Benim aslanlar gibi 3 yavrum olacak ve onlar cinsiyete takılacaksa, onlarla görüşmem çocukları da göstermem. Eşime de bunu açık ve net söylerim. O zaman görün bakın nasıl peşinizden koşarlar. Ben büyüklere saygısızlık yapılmasına asla tahammül etmem ama birileri benim aile huzuumu bozarsa siler geçerim.

Merhaba herkeze

O kadar rezil ediyorlarsa milletin içinde, siz de "cinsiyeti belirlemede hiçbir etkim yok üzgünüm, oğlunuza sitem edin" deyin... Siz de biraz söyleyin...

Daha neler duyacağız ya!

Kendilerinde neden 2 erkek varmış!!! Tövbe yarabbim sanki isteyince oluyor. Siparişle oluyordu da bir tane de kız yapsalarmış. Siz hiç canınızı sıkmayın, madem istemiyorlar evlatlarınızı göstermeyin.. Özleyince belki kıymetlerini anlarlar.

Erkek olmuyor diye laf sokan i duymuştum da kız yok diye laf sokan i yeni gördüm. Allah eltine sağlıklı evlat versin (bebek kizsa sana da sabır versin)
Bence bunu esinle konuş rahatsız olduğunu dile getir ve oraya gitme

Saygı ayrı ezilmek ayrı.goz göre göre ezdırme kendini.Allah sağlıkla verdi ya bu önemli benim i.için de yada sizin yolunuzu takip ediyoruz :-)diyebilirsin

Erkek dogurmasan laf atarlar, kiz dogurmasanda laf atarlar, bebek kilo almamis derler, emzir bu cocugu doymamis derler... Derler de derler yani hic biseyi kafana takma duymamazliktan gel gerekirse mesafeni koy

ay vallahi bu kaynanalarin şerrinden allahim korusun bizi ya bu nedir evlat evlattir allaha suketmiyorlarda. benimkide kosa kosa geldi cinsiyetini ogrenmek icin aman ilk cocuk erkek olsunmus sonra kiz olurmus allah cezani vermeye ya torun torundur varmi otesi. valla dedim ki kiz olsaydi sevinmiycekdiniz yani sevmezdiniz de manyak bunlar bende biktim laflarindan sozlerinden aman bir tane yetmezmis bir tane cocuk hic cocukmus. lan sen mi bakiyon bu cocuha ilgiydi ihtiyaclariydi senmi veriyon anca sevmeye varlar lafa gelende coklar ....

Merhaba herkeze

tatlim herkesin dedigi gibi olay kiz oglan degilki..3 kizin olsaydi soyumuz kuruycak derlerdi..sen olmussun gebermissin cocugunla ahiretin kapisindan donmussun umurlarindami..onlarin istekleri onemli..valla kimsenin kimseye acimasi kalmamis..el kizi diyede bu kadar dusman gibi davranilmazki..insan sagliklari icin endise eder..normal bir insan bile..sen dede babanne olarak nasil bu kadar zalimsin..sende isterdin belki kizin olsun..en onemlisi saglik ve hayirli evlat gerisi bos..kiz veya erkek Rabbimin takdiri..evlat icin hastane yollarinda harap olanlar var onlari dusunun.

bencede icine atma cevaplarini ver..Rabbim hayirlisini sagliklisini versin diye dua et..kim bilir belki bir gun kizin olur. hos onlar istedi diye degil tabii..

Cinsiyeti erkek belirliyor erkegin kromozomlari ile alakali bebegin cinsiyeti. Illada birini suclama istegi duyuyor lar ise ogullarini suclasinlar en iyi cevap bu olur onlara

Back
X