Onceden kisilan harcamalra saysinlar ezdikleri kapattimlari zamana bedel olsun
Evlaefe intikam mı alıyorsunuz?Onceden kisilan harcamalra saysinlar ezdikleri kapattimlari zamana bedel olsun
Evlaefe intikam mı alıyorsunuz?
Peki onceden neden bu okullar gormezden gelinip kapatiliyordu o zaman niye devlet devletligini yapmiyorduDevletin gorevleri arasinda bir gurubun din dersini vermek yok hanimefendi. Madem verigiyi herkesten topluyorsun , hizmeti de herekse yapacaksin. Ya da bu okullara cocuklarini gonderenlerden ozel vergi alacaksin.
Kesinlikle aynı fikirdeyim;ayrıca sınav sonuçlarında imamhatiplerin sonuçlarını da görüyoruz,bari bütçeyi yeni inşaatlar için harcayacaklarına eğitim sistemi için harcasalar.Surekli yatirim yapiyor ve yeni okul yapiyorlar, yetmiyor diger okullari zorla donusturuyorlar, ilerde kapatmaya kalksan yaygarayi koparacaklar. Laik bir devlette bu okullar devlet okulu olamaz, ozel okul olur. Ya da herkesin inancina gore vergi toplarsin, kendi inanc merkezlerine ve okullarina dagitirsin bu parayi, ama bu arkadaslar kendine musluman.
Evlaefe intikam mı alıyorsunuz?
Peki onceden neden bu okullar gormezden gelinip kapatiliyordu o zaman niye devlet devletligini yapmiyordu
Evla daha nasıl anlatılır bilmiyorum ,bu okulların en başta açılması bile olmaması gereken bir şey, devlet herkesin vergisiyle finanse edemez bu okulları. Kapatılmaları zaten gerekiyor, yani devlet aslında paşa gibi de devletlerini yapıyordu kapattığı zaman. Zaman tanıyacaktı öğrencilerini mezun etmesine, o arada. Vergi sistemini değiştirecek, diyanet özerk olacak, sen çocuğunu bu okula mı yollamak istiyorsun, parasını verip yollayacaksın. Ben çocuğumu yahudi okuluna mı yollayacağım, o ağırlıkta dını egıtım mı almasını ıstiyorum , parasını verip yollayacağım. Ama herkes kendi ibadethanesinin, dini liderinin, ve din eğitiminin masrafını karşılayacak. Daha nasıl anlatılır anlamıyorum ki.
Niye gonullu imam ac mi kalacak evine ekmek goturmeyecek taş mi yiyecekAh ya bunların ne işi var dinle imanla. İmamı formasyon aldırıp okul muduru yapıyorlar. Zaten para karşılığı yapılan meslek imamlık. Gönüllüyse sevap. Bunlar hem dini kullanıp hem para alıyor. Çok ayıp. Hatta en ayıbı bence. Dinin parayla ilgisi olmaz.
Sayelerinde imam hatipler hareket çeken kızlarla doldu. Eskiden fakir,fukura çocuğu hiç olmazsa imam olsun diye giderdi. Şimdi cikarcilar buraya dolusmus. En güzel okullar imam hatip. Yazık ya.
Ah ah. Bilmeden konuşmak kolay. Benim eski görev yaptığım Ankara nın en fakir kesiminin yaşadığı mahalle okulunu imam hatibe çevirdiler. Ya buraya gider çocuklar ya da başka yere dediler. Çocuklar ayakkabı parası bulamıyor, degilki servise para verip gitsinler . Bu mu özgürlük ? Yav madem din mühim. Gönüllüler yapsın. Para akrsiligi imamlığı ben yapmam. Nitekim babacim da imam hatip mezunudur. Ancak bu iş para karşılığı yapılmaz, din üstünden para kazanilmaz mantığında olduğu için okumuş üniversitesini kazanmış başka bir işle meşgul biridir. Babam parayla imamlık yapsa ya da kurs verse ben utanirdim..Özgür zihniyete bak hele.. Nerde kaldı din özgürlüğü? Bu okullar özel olmalıymış da bilmem ne. Herkesin özel okula çocuk yollayacak parası var ya. Bu okullar olmamalı demiş bir de. Kime göre neye göre? Sen rahatsız olacaksın diye mi? Söyleyecek daha pek çok şeyim var da neyse diyorum neyse..
Valla babacim gibi yapsınlar o zaman din ,iman diye ölüyorlarsa. Başka iş yapsın,gönüllü imam olsun.Niye gonullu imam ac mi kalacak evine ekmek goturmeyecek taş mi yiyecek
Ya kusura bakmayın ama bir ülkeyi kalkındıracak şey fendir,bilimdir.İmam hatipten mezun olup ilahiyat fakültesine giden biri mi ülkesine daha faydalı olur,yoksa fen lisesinden mezun tıp ya da mühendislik fakültesine giden bilimsel araştırmalar yapan biri mi ülkeye daha katkı sağlar? İmam hatip lisesi sayısında eksik varsa giderilsin tabiki ama etrafta zaten bolca var bir çok lise dönüştürüldü üstüne birde yenileri yapılıyo.Sizin mantığınıza göre yine bi taraf iyileştirilken diğer taraf ihmal edilecek.Oysa ki amaç her iki tarafada yatırım yapmak,iyileştirmek olmalı.Bu mantıkta ilerlersek yarın yine sizin gibi biri çıkıp bu lafları söyleyecek ve gücü eline alan kendinden olanı ihya etmeye devam edecek.Onceden kisilan harcamalra saysinlar ezdikleri kapattimlari zamana bedel olsun
Sizin dediğiniz apayrı bir mesele. Tüm okulların imam hatibe çevrilmesi doğru diyen yok zaten. Hepsinden olmalı. Ama biri çıkıpta 'imam hatipler olmamalı' derse işte o yanlıştır, özgürlükleri savunup en kral yasakçılığı yapmaktır.Ah ah. Bilmeden konuşmak kolay. Benim eski görev yaptığım Ankara nın en fakir kesiminin yaşadığı mahalle okulunu imam hatibe çevirdiler. Ya buraya gider çocuklar ya da başka yere dediler. Çocuklar ayakkabı parası bulamıyor, degilki servise para verip gitsinler . Bu mu özgürlük ? Yav madem din mühim. Gönüllüler yapsın. Para akrsiligi imamlığı ben yapmam. Nitekim babacim da imam hatip mezunudur. Ancak bu iş para karşılığı yapılmaz, din üstünden para kazanilmaz mantığında olduğu için okumuş üniversitesini kazanmış başka bir işle meşgul biridir. Babam parayla imamlık yapsa ya da kurs verse ben utanirdim..
Gönüllü imam olsun, peki o zaman evde ekmek bekleyen çocukları ne yapsın? Buna da bir fikriniz vardır eminim.Valla babacim gibi yapsınlar o zaman din ,iman diye ölüyorlarsa. Başka iş yapsın,gönüllü imam olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?