• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçağa ilk defa binmek

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.684
6.068
198
Merhabalar...
Ben hiç uçağa binmedim. Ama çarşamba günü uçağa bineceğim mecburen. Aslında bana kalsa otobüsle giderim ama çok yorulacağım ve çok uzun sürecek. Uçağa bineceğim binmesine ama bu konu hakkında çok yersiz belki de endişelerim var.
Mesela havaalanına varınca ne yapacağım? Ordan biletleri bişey yapıyorlar ya. Bakın adını dahi bilmiyorum bu da benim cahilliğim olsun.. Sonra ya uçağı orda bulamazsam felan.
Bana kısacası ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız.. İnanılmaz derecede korkuyorum

Check-in yaptıracaksınız, uçuş kartı verecekler. Uçuş kodunu dijital ekranda takip edin. Kapı numarası verecekler o kapıdan uçağa alınacaksınız

Uçağın kalkış saatinden minimum 45dk -1 saat kadar önce havaalanında olun.bol bol xraylerden geçeceğiniz için üzerinizde metal olmamasına dikkat edin.sonra kimliğiniz ve biletinizle birlikte uçuş kartınızı almak için biletinizi satın aldığınız firmanın kuyruğuna girin.uçuş kartınızda uçağa bineceğiniz kapı ve koltuk numaranız yazar.numarası yazan kapıya gidip son kez bilet ve uçuş kartınızı kontrol ettirdikten sonra ya otobüsle(büyük havaalanlarında) yada yürüyerek uçağa bineceksiniz.
Korkmayın
Edit:
İnternetten de checkin yapabilirsiniz

Ya artık gidip sirada bekleyip Check in yapmanıza da gerek yok eğer büyük valiziniz yoksa. Bir dijital ekran var hemen ordan check in yapıp uçağa biniyorsunuz. Zaten kapı numarasi falan yazıyor bilette. Ordan takip edersiniz. Sorarsiniz. Bir sürü yolcu işleri sorumlusu geziyor ortalıkta çünkü. .
Çok kolay aslında hiç endişelenme.

Ya artık gidip sirada bekleyip Check in yapmanıza da gerek yok eğer büyük valiziniz yoksa. Bir dijital ekran var hemen ordan check in yapıp uçağa biniyorsunuz. Zaten kapı numarasi falan yazıyor bilette. Ordan takip edersiniz. Sorarsiniz. Bir sürü yolcu işleri sorumlusu geziyor ortalıkta çünkü. .
Çok kolay aslında hiç endişelenme.
Minicik bir sırt çantam olacak sadece. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Uçağın kalkış saatinden minimum 45dk -1 saat kadar önce havaalanında olun.bol bol xraylerden geçeceğiniz için üzerinizde metal olmamasına dikkat edin.sonra kimliğiniz ve biletinizle birlikte uçuş kartınızı almak için biletinizi satın aldığınız firmanın kuyruğuna girin.uçuş kartınızda uçağa bineceğiniz kapı ve koltuk numaranız yazar.numarası yazan kapıya gidip son kez bilet ve uçuş kartınızı kontrol ettirdikten sonra ya otobüsle(büyük havaalanlarında) yada yürüyerek uçağa bineceksiniz.
Korkmayın
Edit:
İnternetten de checkin yapabilirsiniz
Çok Teşekkür ederim

Ya uçağı bulamazsam demişsin ya özür dileyerek söylüyorum çok güldüm :KK48:
Bende hiç uçağa binmedim. Öyle ilk kez gittiğim yerlerde bende çok endişelenirim. Hatta ilk kez gittiğim kafede bile önüne geldiğimizde ya giriş kapısını hemen göremezsen rezil olurum diye garip düşüncelerim var benimde :KK71:

Parfümünüzü kaptırmayın ;) hangi şehir bilmiyorum ama farklı uygulamalar var.
Benim saç spreyim olay oldu.
Ne kadar az eşya o kadar az sorun

Sırt çantanın kg'mına bakarlar yeterliyse onu yanına alırsın bagajla falanda uğraşmazsın.chekin dedikleri olay sana koltuk numarası vermeleri.internetten veya erken gidip orda da yaptırabilirsin.Kapıya (peron gibi düşün) gittikden sonra zaten insanları takip ederekde koltuguna varirsin.kiminde otobuse bindirip uçaga götürüyorlar,kiminde kapıdan sonra tüp geçitten geçerek direk uçaga geçiyorsun.uçak kalkarken yada inerken panik yapma bence hicbisey olmuyo.ben ilk binerken yok kalkerken söyle sarsıyor,böyle titriyor vs vs demişlerdi,tırttt hic bisey oldugu yok

Havalanına gir milleti takip et :KK53:

İlk kontrolden sonra bilet için 'hangi şirketten aldıysanız' ilerleyin sıraya giren insanların yanına doğru gidin ve siz de sıraya girin.
(Eğer alt bagajınız yoksa çekın şeysini evde yap. Barkodu telefona indir. Bilet sırasına girmeden ikinci kontrole doğru yol al)

Bileti aldıktan sonra eğer sabiha gökçenden binecekseniz, ilerleyip sola dönün biraz gittikten sonra ikinci kontrolden geçmek için önce dolambaçlı labirentten geçeceksiniz :D ciddiyim.
Biletinize görevli bakacak ve uzerinizde ne var ne yok kontrol icin sepete koyup bakmaları için yollayacaksınız.

Geçtiniz mi?
Evetse biletinizde sağ orta tarafta kapı girişinin numarasi yazar.
Yazmıyorsa henüz uçağın nereden kalkacağı belli değildir, ikinci kontrolden geçtiğiniz yerde hemen kafanızı kaldırıp panoya bakıyorsunuz ve orada çıkacaktır.

Orda cafeler falan var. Biraz ilerleyip sağ tarafa dönün.
308-315 kapıları aşağıda
200'lu kapılar yukarıda.

A ve B girişi diye ayrılıyor. Dikkat edin.

Olmadı birilerine sorun tabi.

Daha nasıl anlatılır bilmiyorum.
Hoş sabiha değilse bunların hepsini unut

Vardıktan sonra,

1- İç hatlar gidiş kısmına gideceksiniz. Güvenlik kısmından geçeceksiniz.
2- Bileti hangi firmadan aldıysanız o firmanın check-in (bilet alınan yer) kısmına gideceksiniz. Ekranlarda yazar firmanın adı. (Türk hava yollları, Onur, Pegasus vs gibi.)
3- Biletinizi aldıktan sonra tekrar güvenlik noktasından geçeceksiniz.
4- Biletinizin üstünde GATE/KAPI kısmındaki numaraya bakıp o kapıya gideceksiniz, koltuklar falan var insanlar oturuyor zaten kapı girişlerinde.
5- Kapı açıldıktan sonra biletinizi ve kimliğinizi görevliye gösterip uçağa bineceksiniz.

Not: Arada uçağa bineceğiniz kapı numarası değişebiliyor. uçuş bilgi ekranları var oraya bakıp uçuş saatini ve kapı numarasını kontrol edebilirsiniz.

Merhabalar...
Ben hiç uçağa binmedim. Ama çarşamba günü uçağa bineceğim mecburen. Aslında bana kalsa otobüsle giderim ama çok yorulacağım ve çok uzun sürecek. Uçağa bineceğim binmesine ama bu konu hakkında çok yersiz belki de endişelerim var.
Mesela havaalanına varınca ne yapacağım? Ordan biletleri bişey yapıyorlar ya. Bakın adını dahi bilmiyorum bu da benim cahilliğim olsun.. Sonra ya uçağı orda bulamazsam felan.
Bana kısacası ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız.. İnanılmaz derecede korkuyorum
Önce nüfus kağıdın ile hangi hava yolundan (atlas, thy vb.) bilet aldıysanız onların bankalarına gidip biletini resmilestireceksin chek.in diyoruz buna.
O bankada bavulunu büyük ise bagaja vereceksin. Küçük ise uçak içinde ki üst raflara koyabilirsiniz. Bavulunu birde ağırlığı önemli. Ağırlığını tartıp git. Firmanın sitesinde yazar free bagaj ağırlığı 15kg diyebilir. Bavulun bundan ağır ise extra ücret talep edilir.
Biletini aldın, bagaj verdin 2. Uçağa gidiş arama kapısı var oradan da geçtiniz. sıra uçağa gideceğini peronu bulmak kaldı. Onu da bileğinde yazar. Ama bazen ani değişiklikler olur digital ekrandan ve sesli anonslarla takip edersin.olmadı görevlilere sorarsınız. Sonra da kapinizinn olduğu yerde bekleyip uçağa biniş saatini bileceksiniz.
2 saat önceden giderseniz alana çok rahat hareket edersiniz. Uçaktan da korkma çok eğlencelidir.hosteslerin korkarsınız yardım isteyin.çok yardımcı olurlar.
Iyi yolculukla.

Çok Teşekkür ederim
Rica ederim.sırt çantanı yanına alacak iseniz uçağa sokulması yasaklı maddelere göz gezdirin.belli bir miktarın üzerinde su yada herhangi bir sıvı,parfüm,aseton, törpü daha bir sürü şey yasak bilginize.sonra atmak zorunda kalırsınız.iyi yolculuklar bu arada.

Havalanına gir milleti takip et :KK53:

İlk kontrolden sonra bilet için 'hangi şirketten aldıysanız' ilerleyin sıraya giren insanların yanına doğru gidin ve siz de sıraya girin.
(Eğer alt bagajınız yoksa çekın şeysini evde yap. Barkodu telefona indir. Bilet sırasına girmeden ikinci kontrole doğru yol al)

Bileti aldıktan sonra eğer sabiha gökçenden binecekseniz, ilerleyip sola dönün biraz gittikten sonra ikinci kontrolden geçmek için önce dolambaçlı labirentten geçeceksiniz :KK70: ciddiyim.
Biletinize görevli bakacak ve uzerinizde ne var ne yok kontrol icin sepete koyup bakmaları için yollayacaksınız.

Geçtiniz mi?
Evetse biletinizde sağ orta tarafta kapı girişinin numarasi yazar.
Yazmıyorsa henüz uçağın nereden kalkacağı belli değildir, ikinci kontrolden geçtiğiniz yerde hemen kafanızı kaldırıp panoya bakıyorsunuz ve orada çıkacaktır.

Orda cafeler falan var. Biraz ilerleyip sağ tarafa dönün.
308-315 kapıları aşağıda
200'lu kapılar yukarıda.

A ve B girişi diye ayrılıyor. Dikkat edin.

Olmadı birilerine sorun tabi.

Daha nasıl anlatılır bilmiyorum.
Hoş sabiha değilse bunların hepsini unut
Ben olsam bende milleti takip ederdim heralde :KK45:
Artık wcyede gitse ayrılmazdım falan :rapci:

Ilk havalimanina girdiğinde güvenlik arkadaşlar seni bir detaylı arayacak. Sonra bilet alacağın yerler var Atatürk havalimanına istinaden yazıyorum. Sağdan başlayarak ilk Atlas jet sonra thy. Thy arkasında Pegasus sonra onurair var. Hangi havayolu ise biletini ordan alacaksın. Daha sonra ikinci bir güvenlik kontrolü var. En sağdan başlıyorum 101 102 103 alt katta 401 402 403 404 nolu kapılar sol tarafta 104 105 106....112 biletinde hangi kapıdan uçağa bineceksen ordan bakabilirsin. Eğer biletinde yazmiyorsa 2. Güvenlik kontrolünden sonra monitör var oradan sefer sayinla kapı numarani bulabilirsin. Her kapıda ucus ile ilgili bilgiler var oradan da takip edebilirsin. Sonra bilet ve kimlik kontrolü daha sonra ucak. Sonra viiiinn gökyüzü. Iyi uçuşlar. .

405 406 407 408 sol alt katta yazmayı unutmusum. :)

Ben olsam bende milleti takip ederdim heralde :KK45:
Artık wcyede gitse ayrılmazdım falan :rapci:

Ben de ilk uçak yolculuklarimi milleti takip ederek yapiyordum :halay:
Hatta öyle bir cahildim ki allahın sevgili kuluymusum valizimi sansa alıyordum resmen
Bagajların geldiği yerlerde ki sehir İsimlerine bakmıyordum millet nereye giderse ben oraya tabi zamanla öğrendim dakikalarca bekleyip valiz gelmeyince :olamaz::KK48:

Hatta öyle bir cahildim ki allahın sevgili kuluymusum valizimi sansa alıyordum resmen
Bagajların geldiği yerlerde ki sehir İsimlerine bakmıyordum millet nereye giderse ben oraya tabi zamanla öğrendim dakikalarca bekleyip valiz gelmeyince :olamaz::KK48:

Hahaha ben hala milleti takip ediyorum valla daha kolay :-) bikere de en önde ben vardım uçaktan inerken. Tuvalete yoneldim arkama bi baktım 20 kişi benimle yuh Allah canınızı almasın diyesim geldi :-)

Hahahah olur böyle şeyler :halay:
Bak bende hiç bilmiyorum bigün öğrenirim belki :dondurma:

Back
X