• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak fobisini yenen var mı?

Coconutoil

lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
3.335
10.503
208
Arkadaşlar, soru basit.
Aranızda daha uçağa binmeden korkmaya başlayan, uçak kalkarken fenalıklar geçiren, seyir esnasında fıttıran, inişte sudan çıkmış balığa dönen ve nihayet uçaktan indiğinde dünyanın en mutlu insanı olan var mı?
Bu korkuyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Acil yardımınız lazım az sonra kalkıyoruz :confused:

Uçak havalanırken ve inerken ayaklarını bir miktar yerden kaldır o karna kramp girme hissini bir nebze kaldırıyor ortadan diğerleri için tavsiyem yok ne yazık ki

her binişimde tedirgin olurdum, ve uçağa binecek olan diğer yolcuları,
tek tek izlerim, biraz sonra hep beraber öleceğiz derim :D
etrafıma bakıyorum, insanlar sakin, rahat,
ben ise kendimi sıkmaktan kolum bacağım ağrımış bir şekilde pert,
aaa dedim, kimse takmıyor, uyuyorlar, yiyip içiyorlar ve gördümkii sonuç hep inişle bitiyor.
şimdi hiç tedirgin olmuyorum, gök yüzünü seyrediyorum keyifle..

Ben de tam tersine bayiliyorum ucaga binmeye :halay:hele o kalkis ve inisler hastasiyim :KK71:
Saka bir yana bazi kisiler için cok zor tipki senin gibi. Bir yakinim ayni senin gibi, ucaga binmeden bir gun once stres yapiyor. Ilac mi ne varmis, uyuyormussun. O tur birsey kullansan daha rahat olabilirsin.

Bu arada iyi yolculuklar:KK25:

Ben o kadar çok korkuyorum ki.. Hala korkuyorum . Aralik gibi ailemin yanina gitmeyi düşünüyorum ama yağmur yağarsa simsek cakarsa diye o kadar korkuyorum ki sırf bu yüzden vazgecebilirim :KK43:. Mecbur bineceksemde risk az Kaç tane ucak kazası duyduk ki diyorum ve biniyorum. Birde hostesleri izle onların rahatlığı sana iyi gelecektir.

Dua ediyorum. Genelde çocuklarımdan biri oluyor yanımda. Konuşuyorum. Ya da yol boyunca ölüm günüm bugünse evde oturuyor da olsam öleceğim nasılsa. Allahım çocuklarım küçük onları bu yaşta annesiz bırakma çok horlanırlar diye dua ediyorum. Kahve içiyorum ama mini mini yudumlarla sayarak... Bayağı manyakmışım :)

Arkadaşlar, soru basit.
Aranızda daha uçağa binmeden korkmaya başlayan, uçak kalkarken fenalıklar geçiren, seyir esnasında fıttıran, inişte sudan çıkmış balığa dönen ve nihayet uçaktan indiğinde dünyanın en mutlu insanı olan var mı?
Bu korkuyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Acil yardımınız lazım az sonra kalkıyoruz :confused:

Pilot kabinine girmenin faydalı olduğunu duymuştum. Ne derece doğru bilmiyorum ama denemekte fayda var.
Hostesin birinden rica edebilirsin. Korkuyorum demeye çekinirsen uçuşa meraklıyım, pilot eğitimi düşünüyorum filan dersin.

çok ciddi seviyelerde olsaydı emdr uzmanı bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederdim. bu yöntem kısa sürede çok güzel sonuçlar veriyor araştırdığım kadarıyla. ama sizin bu kadar ağır değil sıkıntınız, uçağa binme fikri bile yeterince korkutucu oluyor terapi ihtiyacı olan insanlarda. daha ufak çaplı endişeler için nefes egzersizleri yapıp sakinleşmeye çalışın. hayırlı uçuşlar :KK55:

Aynı sorun bende de oluştu ölüp ölüp dirilmekten bıkmıştım. Psikiyatriste gidebilirsiniz, uyutmayan ama sakinleştiren ilaç veriyorlar uçağa binmeden önce içiyorsunuz rahat ediyorsunuz :KK54:

Tak kulaklığı dal hayallere ayrıca o pilotların hosteslerin her gün uçtuğunu düşün :) ben böyle yeniyorum. Bir de sallanınca onlar cok rahat bu da rahatlatıyor :) relax

her binişimde tedirgin olurdum, ve uçağa binecek olan diğer yolcuları,
tek tek izlerim, biraz sonra hep beraber öleceğiz derim :KK70:
etrafıma bakıyorum, insanlar sakin, rahat,
ben ise kendimi sıkmaktan kolum bacağım ağrımış bir şekilde pert,
aaa dedim, kimse takmıyor, uyuyorlar, yiyip içiyorlar ve gördümkii sonuç hep inişle bitiyor.
şimdi hiç tedirgin olmuyorum, gök yüzünü seyrediyorum keyifle..
Hahaha :D

Bende yukseklik korkusu var ama o korkudan tuhaf sekilde haz aliyorum:deli:
Hele o kalkarken yukseliyor ya geriye dogru kayiyosun hani korkudan yusuf yusuf um ama bir daha yasamak istiyorum o ani.
Ayni seyi depremlerde de hissediyorum hem cok korkuyorum hem bir daha yasamak istiyorum ben pek normal degilim galiba:halay:

Kaygi bozuklugu ,bu durumun adi ,
Malesef ucakta vapurda metroda,mr tomografide bile bile sorun yasiyorum ,tabi vapur ve metrodan cok kidsa vadede inmek mumkun ,
Ama ucak beni benden aliyor,
Psikiyatr ilac vererek cozdu ,ucak icin oyle cozuldu
Digerlerinde kendimi oyaliyorum telefon sakiz vs

Var nişanlım. Asla binemezdi sonra ülkesinde savas cıktı, yersiz yurtsuz kaldı. Şimdi otobusten cok ucağa biniyo garibim. Ne fobi kaldo ne bişey.

Dustugunde kesin olecegimi bildigim icin korkum yok
Turbulansa girdiginde kafami yana cevirip horlaya horlaya uyurum :KK45:
Arabada daha tedirgin olurum
Kadin soforlere yaptiklari abazaliklar dillere destan cunku :kahve:

bende cumartesi ilk denememi yapacagim ayni dertten muzdaribiz ben donme dolaba bile binemem havada hemde bilmem kac mil yukarda giden birseyin icinde napicam bilmiyorum

Ucaga ilk kez bindigimde 20 yasimdaydim uzun bir ucustu hic de korkmamistim. Bes alti sene boyle devam etti. Zerre korku hissetmeden onlarca kez seyahat ettim ama ne olduysa bundan dort sene kadar once korkmaya basladim. Millet basta korkar sonra yener korkusunu bende tam tersi oldu. Hala deli gibi korkuyorum ama biniyorum yine de cogu zaman tek basima. Bazen agladigim bile oluyor korkudan
Ilac da kullandim pek faydasini goremedim. Ucagin mekanigini anlatan videolar izledim cokca dusmesi aslinda cok zor ama yine de atamiyorum bu korkuyu. Keske bi yontemini bilsem ben de...

Uçak havalanırken ve inerken ayaklarını bir miktar yerden kaldır o karna kramp girme hissini bir nebze kaldırıyor ortadan diğerleri için tavsiyem yok ne yazık ki

+1 sagol kuzuck. Bu aklimda kalsin. Acaba o inis cikistaki kulak agrisinada bi cozum varmiki? ufacik yigenlerim agliyorlar inerken kulak agrisindan.

Tak kulaklığı dal hayallere ayrıca o pilotların hosteslerin her gün uçtuğunu düşün :) ben böyle yeniyorum. Bir de sallanınca onlar cok rahat bu da rahatlatıyor :) relax

Ben o kulakliklara abandim butun ucus cekilir olsun diye( korkmuyorum, ama zaman gecsin diye).
Ucagin inisinde kulaklarim oyle kotu agridiki. Gozlerimden yas geldi cocuk gibi agladim.

Back
X