• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak Korkusu

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.877
248
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Bu sefer çok büyük olmayan bir dertle karşınızdayım. Nişanlıyım ve balayı otellerine bakmaya başladık. Kaş ve Fethiye'ye gitmeyi düşünüyoruz 1 haftayı bölerek. Sorun şu ki nişanlım uçaktan inanılmaz korkuyor. Uçak lafı geçince bile geriliyor, sesi yükseliyor, uçağa zar zor binse gerginliği uçaktan indikten sonra 2 gün sürüyor neredeyse. Düğünün onca koşuşturması ve yorgunluğundan sonra İstanbul'dan Kaş'a arabayla gitmek mantıklı mı? Ben uçağa binelim diyorum o ise arabayla gidelim diyor. Sizce uçakla gitmek istemem bencillik mi? Sonuçta çok yorulacağız düğün zamanı, 2 saate gitmek varken en az 10 saat yol çekmek gözümde büyüyor. Bu konu aramızda neredeyse krize dönüştü. Yurt dışına çıkmak isteyeceğiz ilerde her yere arabayla gitme imkanımız yok bu korkusunu yenmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa ömür boyu bu konuda tartışacağız. Ne yapsam bilemedim, hatalıysam söyleyin lütfen...

Aynı korku sizde olsaydı ne yapardınız ? 2 gün geçmediğinı söylüyorsunuz uçakla gitmeyi kabul etse inince yine tatsızlık çıkacak gibi. Bende tatili ziyan etmeyin.

Ben de cok korkuyordum,
Erkek arkadasimin destegi olmasaydi zor asardim sanirim,
beni hicbir sey icin zorlamadi,
kabul ettigimde ise heyecanlanirken vs "bunda ne var ki" vb korkumu kucuk gordugnu dusunecegim degil, sakinlestirecek cumleler kurdu,
gerginligimden oturu olan tum hircinliklarimi da alttan aldi,

Bu yuzden tekrar binmeye o ksdar cok korkmuyorum,
hele o yanimda olursa hic korkmam diyorum.

Fakat sizde tum bunlar ters tepecekse ve balayinizi gerginlikle gecirmenize neden olacaksa bu seferlik arabaya ikna olabilirsiniz,
bazen fiziksel degil, zihinsel yorgunluk daha onemli olabiliyor...

Benim eşimde çok korkuyor uçağı havada görünce. Bile rengi atıyor bence çok zorlama. Arabayla gitmek. En iyisi

Aynı korku sizde olsaydı ne yapardınız ? 2 gün geçmediğinı söylüyorsunuz uçakla gitmeyi kabul etse inince yine tatsızlık çıkacak gibi. Bende tatili ziyan etmeyin.
Benim de bu hayatta korktuğum şeyler var ama o yanımda olunca elini tutunca geçiyor :(

Ben de cok korkuyordum,
Erkek arkadasimin destegi olmasaydi zor asardim sanirim,
beni hicbir sey icin zorlamadi,
kabul ettigimde ise heyecanlanirken vs "bunda ne var ki" vb korkumu kucuk gordugnu dusunecegim degil, sakinlestirecek cumleler kurdu,
gerginligimden oturu olan tum hircinliklarimi da alttan aldi,

Bu yuzden tekrar binmeye o ksdar cok korkmuyorum,
hele o yanimda olursa hic korkmam diyorum.

Fakat sizde tum bunlar ters tepecekse ve balayinizi gerginlikle gecirmenize neden olacaksa bu seferlik arabaya ikna olabilirsiniz,
bazen fiziksel degil, zihinsel yorgunluk daha onemli olabiliyor...
Beraber olacağız hiçbir şey olmayacak canım çabucak gidiyor uçak zaten diyorum, bağırıyor. Üstüme gelme diyor. Uçak dediğim an resmen canavara dönüşüyor :(

Beraber olacağız hiçbir şey olmayacak canım çabucak gidiyor uçak zaten diyorum, bağırıyor. Üstüme gelme diyor. Uçak dediğim an resmen canavara dönüşüyor :KK43:

Benzer bi tepkiyi ben de vermistim : )))
zaten ucak soyle boyle diyince "anlamsiz hislerin var, ortaligi velveleye verme" diyormus gibi hissediyordum,
bir sekilde konudan uzaklastirip beni guldurunce falan rahatlamistim : ) once buna da tepki vermedim degil tabi :))

Beraber olacağız hiçbir şey olmayacak canım çabucak gidiyor uçak zaten diyorum, bağırıyor. Üstüme gelme diyor. Uçak dediğim an resmen canavara dönüşüyor :KK43:
Benim eşimde aynı. Özendirmeye çalışıyorum çok Zevkli uçmak falan diyorum. Ama yok ya düşerse diyo.

Benzer bi tepkiyi ben de vermistim : )))
zaten ucak soyle boyle diyince "anlamsiz hislerin var, ortaligi velveleye verme" diyormus gibi hissediyordum,
bir sekilde konudan uzaklastirip beni guldurunce falan rahatlamistim : ) once buna da tepki vermedim degil tabi :))
Küstük resmen az önce. Beni konuşturmadığı için sinirleniyorum aslında. Gerçekten uçak dediğim an kapat konuyu, beni geriyorsun, uykum geldi uyuyacağım sinirlerim bozuluyor gibi laflar işitiyorum. Kendi canına da hiç acımıyor. O kadar saat direksiyon sallıyor biyerlere gidebilmek için. Aslında sesini yükseltip beni terslemese tamam arabayla gidelim diyeceğim ama o böyle yaptıkça ben sinir olup demiyorum.

Ben de çok korkuyorum, eşinizi anlayabiliyorum o yüzden. hayatımda 4 defa mecburen bindim ama ömrümden ömür gitti. Bundan sonra çok zor bir durumda kalmadıkça binmem, binemem..gerekirse okyanusları gemiyle geçerim gene de yapamam gibi geliyor..

Uçaktan bende korkardım
Balayına giderken mecburen bindim ölücem sandım
Meğerse güzelmiş kalkarken karın ağrısı gibi
Neyse 10 saat yol diyosun ama havaalanında da saatlerce bekliyoruz
Oraya gitmekte havaalanından merkeze geçmekte baya vakit alıyo

Ben de çok korkuyorum, eşinizi anlayabiliyorum o yüzden. hayatımda 4 defa mecburen bindim ama ömrümden ömür gitti. Bundan sonra çok zor bir durumda kalmadıkça binmem, binemem..gerekirse okyanusları gemiyle geçerim gene de yapamam gibi geliyor..
Uçak düşecek diye mi korkuyorsunuz? Aslında kaza yapma riski en az olan araçlardan biri.

Uçaktan bende korkardım
Balayına giderken mecburen bindim ölücem sandım
Meğerse güzelmiş kalkarken karın ağrısı gibi
Neyse 10 saat yol diyosun ama havaalanında da saatlerce bekliyoruz
Oraya gitmekte havaalanından merkeze geçmekte baya vakit alıyo
Aslında kabul edeceğim etmesine de beni konuşturmayıp tersliyor, ben de gıcık oluyorum :KK53:

yok düşecek diye değil, uzun bir süre önce şiddetli panik atak geçirdim, ama yendim. şimdi uçağa binersem tekrar panik atak başlayacakmış gibi hissediyorum.
Allah yardımcınız olsun. Bizimkinde panik atak yok, belki de vardır bilmiyorum. Bu olay dışında bir sıkıntısı yok.

Back
X