Uçak korkusu

sessizlik90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
77
22
34
Merhaba arkadaslar.

Benim cok ciddi derecede bir ucak korkum var. Eskiden yoktu ama bi ucak yolculugunda feci bir hava boslugunu girmistik ondan beri ucarken ölüp ölüp diriliyorum. Size söyle tarif edim icaga binincr asiriderecrde kalp carpintisi, titreme, korku vs. oluyor. Butun yolculuk boyu ne bisey yerim ne icerim ne konusurum öluyorum yani.

Bu Ucak korkum yuzunden hic tatile bile gitmek istemiyorum hatte türkiyeye ailemin yanina bile gitmek istemiyorum.

Doktora gittim bana sakinlestirici verdi. Bi nevi ise yaradi ama biraz.

Ayni sorunu yasayan arkadaslar var mi? Siz nasil cözuyorsunuz bu sorunu?

Senin iyiymiş ben genelde uçak kalktıktan sonra bayılıyorum eşim her seferinde tokatlayarak ayıltıyor:)
Halbuki bırak kalayım öyle inerken uyandır :KK70: Buarada en sevdiğim yer iniş yani illa yaklaşınca değil.
O tekerleklerin yere vurup son hız gitmesi beni acaip sevindiriyor :KK70:
En son Adana ya uçtuğumuzda bir arkadaşımdan kevvetli bir sakinleştirici almıştım baya etkili oldu. Sonra makyaj yaptım falan. Belki ilaçtan belkide onun işe yarayacağına kendimi inandırdığım için rahat geçmişti.
Aslında uçaktan değil ölümden korktuğumu ama ölüm anı gelirse kaçamayacağımı düşünerek rahatlamaya çalıştım. İşe yaradı mı tam bilemiyorum.
29 ağustos ta tekrar binmem gerekecek emin ol 3 aydır düşünüyorum rüyalarıma giriyor :)
Ve hep uçakta sanki evde gibi olup sohbet edenlere çok ama çok imreniyorum

Senin iyiymiş ben genelde uçak kalktıktan sonra bayılıyorum eşim her seferinde tokatlayarak ayıltıyor:)
Halbuki bırak kalayım öyle inerken uyandır :KK70: Buarada en sevdiğim yer iniş yani illa yaklaşınca değil.
En son Adana ya uçtuğumuzda bir arkadaşımdan kevvetli bir sakinleştirici almıştım baya etkili oldu. Sonra makyaj yaptım falan. Belki ilaçtan belkide onun işe yarayacağına kendimi inandırdığım için rahat geçmişti.
Aslında uçaktan değil ölümden korktuğumu ama ölüm anı gelirse kaçamayacağımı düşünerek rahatlamaya çalıştım. İşe yaradı mı tam bilemiyorum.
29 ağustos ta tekrar binmem gerekecek emin ol 3 aydır düşünüyorum rüyalarıma giriyor :)

ayy benden beteri cikacagina tahmin etmemistim bdedigin gibi bayilmissin bayilmasina birak ucak indiktten sonra kaldirsin :). aynen bende ne imrenirim o insanlara gazete okuyorlar yemek yiyorlar hayranlikla onlari izleyip kendimi sakinlestirmeye calisirim ama nafile :KK43:.
ben ucagin icini resimde bile görsem kalbim nasil carpiyor :KK43:

En güvenli ulaşımın hava yoluyla olduğunu unutmayın ve kendinize bunu sürekli hatirlatin.

Uçakta sevdiginiz bir kitap okuyun, moda dergisi alın onu karıştırın, oyun oynayabilirsiniz.
Yani boyle ucagin kalkistan inisine kadar kas katı oturursaniz bu korkuyu hic atlatamazsiniz.

Ucaga binmeden kas gevsetici alabilirsiniz.
Size bir şey olacaksa zaten uçaktada olsan, otobüstede olsan, trendede olsan olur.
Bu düşünceyi surekli göz önünde bulundurmayin.
Mesela bu konuyu fazla uzattikca korkunuz beyninize daha fazla kazinir.

Korkuyu bilinçaltından atmaya çalışın.
Korkmuyorum diye kendinize terapi verin.

Annembi ilac kullaniyo, butu yolculuk boyunca uyo. Zaten hava alaninda bi sersemlesiyo, ucaga biniyoruz bi bakiom dalmis gitmis bile:KK48: sende dene bence. Bende korkuyorum ama senin kadar degil, kalkarken falan yanimdakinin elini tutarim, disariya bakamiyorum bide. Tirbulans falan girince dua etmeye basliorum:KK70:

En güvenli ulaşımın hava yoluyla olduğunu unutmayın ve kendinize bunu sürekli hatirlatin.

Uçakta sevdiginiz bir kitap okuyun, moda dergisi alın onu karıştırın, oyun oynayabilirsiniz.
Yani boyle ucagin kalkistan inisine kadar kas katı oturursaniz bu korkuyu hic atlatamazsiniz.

Ucaga binmeden kas gevsetici alabilirsiniz.
Size bir şey olacaksa zaten uçaktada olsan, otobüstede olsan, trendede olsan olur.
Bu düşünceyi surekli göz önünde bulundurmayin.
Mesela bu konuyu fazla uzattikca korkunuz beyninize daha fazla kazinir.

Korkuyu bilinçaltından atmaya çalışın.
Korkmuyorum diye kendinize terapi verin.

emin ol hepsini denedim ama galiba caresiz bir cakayim :KK43: bulmacalar dergiler aldim ama kendimi okadar o korkuya adapte ediyorum ki duunecek baska birsey yok sanki. durmadan dua ediyorum. ucaga binmeden onceki gunlerde internetten arastirmalar yapiyorum ucagin cok guvenli olduguna dair ama yinede olmuyor :KK43:

yazin izine gitmek istiyoruz ve ben bu ucak korkusu yuzunden izinimi bile iptal etmeyi dusunuyorum

Annembi ilac kullaniyo, butu yolculuk boyunca uyo. Zaten hava alaninda bi sersemlesiyo, ucaga biniyoruz bi bakiom dalmis gitmis bile:KK48: sende dene bence. Bende korkuyorum ama senin kadar degil, kalkarken falan yanimdakinin elini tutarim, disariya bakamiyorum bide. Tirbulans falan girince dua etmeye basliorum:KK70:

bende uyku habi almistim ama fayda etmedi yatmadim. indikten sonrada nerdeyse iki gün uyanmadim :KK70:

Bende baya ucakla seyahat ediyorum ama o ilk kalkıştaki 5 dakika ömrümden ömür alıyor,sonra havada isterse çok şiddetli sallansın umrumda değil,o ilk 5 dakika ellerim terlıyo carpıntım baslıyı ve kımseye de bellı etmek ıstemıyorum.İnerken o tekerlek yere vuruyoya Allahım en sevdıgım an o an.

Ben kendimi söyle rahatlatıyorum,dünyada en guvenılır olan yolculuk biçimi,dakika bası kaç ucak kalkıp ınıyor bir arastıırın,buna ragmen kazalar az.Zaten bır ucak turbulans yuzunden dusmez,motor arızası olmadıgı surece,turbulanstanda korkmayın yanii

Bende baya ucakla seyahat ediyorum ama o ilk kalkıştaki 5 dakika ömrümden ömür alıyor,sonra havada isterse çok şiddetli sallansın umrumda değil,o ilk 5 dakika ellerim terlıyo carpıntım baslıyı ve kımseye de bellı etmek ıstemıyorum.İnerken o tekerlek yere vuruyoya Allahım en sevdıgım an o an.

Ben kendimi söyle rahatlatıyorum,dünyada en guvenılır olan yolculuk biçimi,dakika bası kaç ucak kalkıp ınıyor bir arastıırın,buna ragmen kazalar az.Zaten bır ucak turbulans yuzunden dusmez,motor arızası olmadıgı surece,turbulanstanda korkmayın yanii

evet bunlarin hepsini biliyorum ama ucagin en guvenilir seyahat araci oldugu beni pek rahatlatmiyorum. Ucaktan haric yukseklik korkumda ver. Ben mesela inis zamani yere yaklasinca hani evler arabalar belli olur ya ozaman korkum gidiyor ancak

ben de yılar önce tek başıma yolculuk yaparken uçak boşluğa girdi ve uçaktaki bütün bebekler ağlamaya başladı.dedim ki eyvah onlar melek kesin ölcez biz anladılar da ağlıyorlar:)))ama daha sonra kendimi telkin ede ede kaderin önüne geçilmez hiçbir şey olmucak diye düşündüm.hatta 10 saat singapura uçtum gıkım çıkmadı uyudum yol boyunca:rolleyes:bi daha da korkmadım.yorgun ol,sakinleştirici al,bir de bir şeyler okumayı dene.

emin ol hepsini denedim ama galiba caresiz bir cakayim :KK43: bulmacalar dergiler aldim ama kendimi okadar o korkuya adapte ediyorum ki duunecek baska birsey yok sanki. durmadan dua ediyorum. ucaga binmeden onceki gunlerde internetten arastirmalar yapiyorum ucagin cok guvenli olduguna dair ama yinede olmuyor :KK43:

yazin izine gitmek istiyoruz ve ben bu ucak korkusu yuzunden izinimi bile iptal etmeyi dusunuyorum

Canim korkunun uzerine giderek yenersin bu durumu. Korkuyorum diye ucaga binmekten vazgeçersen o korkuyu hic yenemezsin ve yurtdışında oldugun icin her zaman karayolu ile buraya gelme sansiniz olmaz. Hic mi gelmeyeceksin?

Korkuyorum diye düşünme.
Bir psikologa gidip yardım alabilirsin.
Mesela ucagin gercekten güvenli oldugunu kendine kabul ettirmeye çalış.
Sen bunu henüz kabul etmemissin.
Ucakta korkuyorum kelimesini aklina getirme. Dua et ama bunu sağa saglim inmek icin yap korktuğun icin degil.
Esin yanında olmayacak mi? O yanindayken korkmaman gerektiğini düşün :)
Aklıma baska bir sey gelmiyor ama yenemiyorsan mutlaka terapi al.

evet bunlarin hepsini biliyorum ama ucagin en guvenilir seyahat araci oldugu beni pek rahatlatmiyorum. Ucaktan haric yukseklik korkumda ver. Ben mesela inis zamani yere yaklasinca hani evler arabalar belli olur ya ozaman korkum gidiyor ancak

MEsela nereyı tercıh edıyorsunuz bılmem ama cam kenarını tercıh edın ve ınadına kalkısı ızleyın ben öle yapıyorum yıne stres oluyo ama korıdorda oturrken kı gıbı olmuyor..Bide ben yanıma sudoko,buyukler ıcın boyama kıtapları var onları alıp oyalanıyorum hele boyama kıtabıyla zamanın gectıgını anlamıyorum aklınızı baska yone verın gecer bence

Ben o sohbet edenlerdenim galiba

Keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Uçmak bir çook insanın deneyimleyemeyeceği bir şey

Şubat ayında öyle bi uçak yolculuğu yaptım ki kelimeler kifayetsiz kalır...millet ağlayıp çoğlık çığlığa bağırıyordu...

X