Ucak seyahati

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Yine, yeniden bir yaz ve ailemin yanina gidemeyen ben. Tarsustan Altinoluk'a ozel aracla, biri 9 aylik biri 3 yasinda 2 bebekle gitmemiz mumkun degil. Zaten esim jandarma oldugu icin izinleri su an kapali, bizi goturemiyor. Benim de aklima annemi cagirip Adana'dan Izmir'e inip, oradan da babamin bizi ozel aracla Altinoluk'a goturmesi geldi. Ama ucak yolculugunun ne kadar riskli oldugu konusunda emin olamiyorum.
Ne isin var, otur oturdugun yerde diyecekler olabilir, ben de cok dusundum ama soyle bir sey var. Esim zaten surekli disarida calisiyor, biz herkesle temasi kestik, virus bize bulasacaksa ancak esimden bulasir. Annemle babam zaten kimseyle temas kurmuyor. Aylardir iki bebekle hapis hayati yasiyoruz, en azindan kendi icimizde goruselim, acik havada dolasalim, iki agac gorelim istiyorum. Koca bir yaz burada kalmak o kadar bunaltici olur ki,ben neyse de cocuklar patlar artik. Bunlar bahane degil, pskiolojimiz icin gerekli gercekten.
Sormak istediğim su, ucak yolculuklarinda ne gibi onlemler alindigi konusunda bilginiz var mi? Ben maske takmak disinda ne yapabilirim? Yani koltuklar arasi mesafeler korunuyor mu, benim oyle bir talep hakkim var mi? Nasil en az riskle bu 1 bucuk saati bitirebilirim?

Bugün bir başlığa denk geldim. Bilim adamlarının uçak yolculuklarını mümkün olduğunca yapmayın tavsiyesini yazıyordu. Komşumuz İranda en yüksek vaka sayıları açıklandı ve biz gümrük kapılarını ya açtık ya da açıcaz.
Arada bir koltuk boş bırakılmak suretiyle yapılacak demişlerdi, sonrasında ise buna gerek yok dendi. Şu an yakınımda uçak yolculuğu yapan hiç yok ama arabayla yolculuğu zorlayın, olmazsa mecbur uçakla gidin, her iki türlü de gittikten sonra kendinizi izole etme şansınız var ise anne babanızdan izole edin. Onları da korumuş olun

Ucaklarda HEPA filtre sistemi bulunur, bu ayni zamanda ameliyathanede bulunan sistemlerle ayni. Dikey yonde havayi temizler, virus partikulleri de buna dahil. Cogu yerden daha guvenli aslinda bu acidan. Iki koltuk arasi 60cm mesafe bulunuyor, yani orta koltugu bos birakmak bir ise yaramaz. Sosyal mesafenin uygulanmasi icin her 3lu koltuga 1 kisinin oturmasi gerekiyor bu da ortalama 30-35% doluluk orani demek. Bu ucus maliyetlerini karsilamaz, yolcular da bilet fiyatlari 3 katina cikarsa karsilayamaz. Dolayisiyla sosyal mesafenin korunmasi zor. Yine de hayata bir yerden devam etmek zorundayiz size maske, cocuklara siperlik takarsiniz (2 yasin altindaysa gerekli degil). En azindan onlar da eve kapanmak yerine daha iyi vakit gecirirler.

15 Haziran’a biletim var gülüm , annem hastanede 3 haftadır , günleri iple çekiyorum . Bir an önce yanına gitmek istiyorum .

Maske zorunluluğu var , yurtdışı kısa uçuşlarda ve yurtiçi uçuşlarda ikram yok.
Boş koltuk bırakmıyorlar bildiğim kadarıyla . Havaalanına girişte ateş ölçümü yapılıyor . Benim bildiklerim bunlar.

Ben de haftaya uçak yolculuğu yapacağım.

Koltuk arasında mesafe yok, normal oturma düzeni var. Havalimanında ve uçakta maske takmak zorunlu. Uçak içine kabin bagajı alınmıyor. Biletinizi alırken bilet tarihlerinize uygun HES kodu almanız gerekiyor. Havalimanına girişte ateş kontrolü yapılıyor. HES kodunuzu sistem düzenli olarak otomatik kontrol ediyor, bir sorun görülürse uçuşa alınmıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla boğulma riski yüzünden 2 yaş altına maske takılmıyor, Pegasus instagramı bayağı aktif kullanıyor, oradan kesin bilgi alabilirsiniz.

Bunun dışında mümkün olduğunca online check-in yapıp bagajı kendinizin teslim etmesi, havalimanına daha da erken gelmek, yanınıza 4 saatte bir değiştirebileceğiniz adette maske almanız öneriliyor.

Pegasus uçakları 24 saatte bir dezenfekte ettiğini, uçak içi dergi vsleri kaldırdığını, her uçuş öncesi yemek tepsilerinin sterilize edildiğini belirtiyor. Hepa filtre konusunu yukarıda bir üye daha yazmış.

Geçmiş olsun canim cok ciddi degildir umarim.

Uçak yolculuğu güvenli olmaz kendiniz maske taksanız bile çocuklara takabilecek misiniz ve illa ki orayı burayı elleyecekler. Aileniz arabayla gelip sizi olsa olmaz mı
Ailemin arabasi yok, babam bir arkadaşını ayarlayacak. Cok uzun zamandir araba kullanmiyor. Tek basina yaklasik 18 saatlik yolu surmesi riskli olur bizim icin. Ayrica cocuklari o kadar saat arabada oyalamak mumkun olmaz sanirim.

Benim kızım 2.5 yaşında.Asla maske taktıramıyorum.Uçakta hiç takmaz.Maskeli insanlarıda doktor sanıp korkuyor.Sırf bu yüzden gidemiyorum ailemin yanına

Bugunku arastirmalarimda marmara bolgesinden akdenize vip soforlu arac ile 1500 lira yakit sofor dahil arac buldum. Resmi kurumlara calisan bir firmaydi. Bence en mantiklisi boyle birsey. En azindan temas ettiginiz kisi sayisi belli

Bugunku arastirmalarimda marmara bolgesinden akdenize vip soforlu arac ile 1500 lira yakit sofor dahil arac buldum. Resmi kurumlara calisan bir firmaydi. Bence en mantiklisi boyle birsey. En azindan temas ettiginiz kisi sayisi belli
Cok guzel ama o kadar saat cocuklari nasil oyalayabilirim ki? Cok uzun mesafe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…